سفر مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه به کابل | آب و مهاجران محور گفت‌و‌گو‌ها فوتسالیست افغانستانی بهترین بازیکن جام رمضان فوتسال مشهد شد تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و یمن برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در تورنمنت مراکش قیمت افغانی به تومان و دلار (پنجشنبه، ۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی
سرخط خبرها

درباره اسدالله حبیب نویسنده و شاعر افغانستانی که در هامبورگ در گذشت

  • کد خبر: ۱۳۶۶۸۲
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰
درباره اسدالله حبیب نویسنده و شاعر افغانستانی که در هامبورگ در گذشت
اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر، استاد برجسته ادبیات فارسی دانشگاه‌ کابل و بیدل شناس شهیر در سن ۸۱ سالگی در شهر هامبورگ آلمان درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر، بیدل‌شناس و رئیس پیشین دانشگاه کابل، دیروز جمعه چهارم آذر در سن ۸۱ سالگی، در کشور آلمان چشم از جهان فروبست.

دکتر اسدالله حبیب متولد ۱۳۲۰ در شهر کابل بود. او دوره‌ی مکتب را در ولایت فاریاب افغانستان سپری کرد و دورهٔ لیسانس را در دانشکده ادبیات دانشگاه کابل و دوره دکتری را در انستیتوت زبان‌های شرقی دانشگاه مسکو خواند.

او پس از پایان تحصیل به کابل بازگشت و استاد دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه کابل شد و سال‌ها در این سمت فعالیت کرد.

دکتر حبیب، علاوه بر استادی در دانشگاه کابل، مدتی سمت ریاست اتحادیه نویسندگان افغانستان و ریاست دانشگاه کابل را نیز به عهده داشت.

اسدالله حبیب هم‌چنین، عضو آکادمی علوم افغانستان بود.

او یکی از بیدل‌شناسان و ادبیات‌شناسان شناخته‌شدهٔ افغانستان بود و آثار پژوهشی زیادی در این عرصه از خود بر جای گذاشته است.

زنده‌یاد دکتر اسدالله حبیب عضو حزب دموکراتیک خلق افغانستان نیز بود. او بعد از شروع جنگ‌های داخلی در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ راه مهاجرت در پیش گرفت و در کشور آلمان پناهنده شد و تا پایان عمر در آن‌جا زیست.

او چند کتاب در زمینه تاریخ ادبیات و بیدل‌شناسی از جمله واژه نامه شعر بیدل، سایه ی صدا جلوه های هنری شعر، بیدل شاعر زمانه ها، ادبیات دری در نیمه اول سده بیستم، ویژگی های داستانی شاهنامه، دستورزبان دری و، دیدار با سپیده، صدها مقاله از جمله عبدالقادر بیدل درقلمرو تئوری ادبیات و نقد ادبی، تذکره و تذکره نویسان زبان فارسی، بیدل شناسی در اتحاد شوروی، زیست نامه بیدل از لابلای چهار عنصر، درباره نکات و اشارات و حکایات بیدل، بیدلی که من می شناسم، تجلی شاعرانه اساطیر و روایات تاریخی در قصاید ناصرخسرو، مولانا جلال الدین محمد و واژه «خاموش» و درباره معنای چند بیت ابوالمعانی بیدل به رشته تحریر در آورد.

آثار شعری، داستانی و پژوهشی دکتر اسدالله حبیب

۱. واداع با تاریکی (مجموعه شعر)

۲. آتش در نارنج‌زار (مجموعه شعر)

۳. سه مزدور (مجموعه داستان)

۴. آخرین آرزو (مجموعه داستان)

۵. کشف بزرگ (گزیدهٔ داستان)

۶. پایان غم بزرگ (گزیدهٔ داستان، منتشرشده توسط انتشارات آمو و تاک)

۷. سپیداندام (رمان)

۸. داس‌ها و دست‌ها (رمان)

۹. نظرگل (رمان)

۱۰. سواحل گنگا (رمان)

۱۱. شب‌ها ارواح می‌آیند (رمان)

۱۲. انفجار (رمان)

۱۳. بیدل شاعر زمانه‌ها

۱۴. راه گورکی

۱۵. ادبیات دری در نیمهٔ نخستین سدهٔ بیستم

۱۶. ویژگی‌های داستانی شاهنامه

۱۷. بیدل و چهار عنصر

۱۸. دورهٔ امانی

۱۹. پژوهشی در وضع فرهنگی‌اجتماعی زمان امیر امان‌الله

۲۰. واژه‌نامهٔ بیدل

۲۱. سایهٔ صدا؛ جلوه‌های هنری شعر بیدل (منتشرشده توسط انتشارات آمو و تاک)

۲۲. انسان در نگارستان شعر بیدل

۲۳. تاریخ سیاسی و اجتماعی آسیای مرکزی تا قرن دوازده؛ ترجمهٔ پروفسور علی‌محمد زهما، به اهتمام ایشان منتشر شده است

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->