مسابقات رنکینگ اسنوکر کشوری در مشهد آغاز شد چند ساعت تا جنجالی ترین انتخابات ورزش استان| پایان بلاتکلیفی فوتبال خراسان! سرنوشت ستاره کره‌ای تاتنهام مشخص شد نتیجه بازی استقلال و الهلال عربستان(۱۴ آبان ۱۴۰۳)+ ویدئو گل‌ها| شکستی قابل پیش بینی ویدئو خلاصه بازی استقلال و الهلال عربستان(۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه بازی پرسپولیس و الغرافه(۱۴ آبان ۱۴۰۳)+ ویدئو گل‌ها| گل‌نزن‌ها! ویدئو خلاصه بازی پرسپولیس و الغرافه(۱۴ آبان ۱۴۰۳) پیشنهاد نجومی به گل محمدی برای ترک فولاد جلسه فوری وزیر ورزش با مدیران استقلال بعد از بازی با الهلال عربستان پنجره نقل و انتقالاتی پرسپولیس باز و بسته می‌شود! گاریدو از چه سوالی متنفر است؟ نوراللهی خیال هواداران پرسپولیس را راحت کرد پرسپولیس در دبی می‌ماند پخش زنده بازی استقلال و الهلال (۱۴ آبان ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین پخش زنده بازی پرسپولیس و الغرافه (۱۴ آبان ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین تاریخ و ساعت بازی رئال مادرید و میلان | جنگ غول‌های بحران‌زده خانه‌تکانی آموریم در منچستریونایتد هت‌تریک نکونام در بردن تیم‌ها به منطقه سقوط | از نساجی و فولاد تا استقلال تعطیلی لیگ برتر بسکتبال مهدوی‌کیا، مهمان ویژه اردوی پرسپولیس تاج: نقش‌جهان و فولادشهر هنوز ناقص هستند کمک‌داور ویدئویی به فوتسال ایران رسید قهرمانی طالب‌لو در آمریکا + عکس نیمار روی نیمکت الهلال
سرخط خبرها

مروری بر ماجرای کلینزمن و کی‌روش

  • کد خبر: ۱۳۷۱۰۲
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱
مروری بر ماجرای کلینزمن و کی‌روش
ستاره سابق آلمان با یک عذرخواهی سریع رابطه خوبش با ایرانی‌ها را نجات داد.

حمیدرضا معصومیان | شهرآرانیوز؛ تا پیش از گفته‌های عجیب درباره تیم‌ملی فوتبال کشورمان، یورگن کلینزمن یکی از شخصیت‌های محبوب جهان فوتبال در ایران بود. اگر صفت محبوب‌بودن برای او اغراق‌آمیز تلقی شود، حداقلش این است که می‌توانیم با قدرت بگوییم کلینزمن چهره‌ای موردتوجه برای فوتبال‌دوستان ایرانی بود.

به‌جز اینکه او یکی از ارکان مثلث جادویی ژرمن‌ها در دهه ۱۹۹۰ بود، مهاجم سابق تیم‌ملی آلمان به‌دلیل واکنش انسان‌دوستانه‌اش در زلزله سال ۱۳۶۹ رودبار در ذهن ایرانی‌ها چهره‌ای مثبت بود. هم‌دردی او با زلزله‌زدگان کشورمان، آن هم در بحبوحه جام‌جهانی که همه حواس‌ها به این رویداد مهم بود، کلینزمن را به چهره‌ای محبوب و موردتوجه در میان ایرانی‌ها تبدیل کرد. نشان به این نشان که هشت سال بعد و در دیدار ایران و آلمان در جریان جام‌جهانی ۱۹۹۸، ایرانی‌ها به‌طور ویژه از او قدردانی کردند و صحنه‌ای را که عابدزاده به‌عنوان کاپیتان ایران در مراسم ابتدایی بازی انواع و اقسام هدیه‌ها را به کلینزمن داد، در یاد‌ها ماندگار شده است.

او بعد‌ها و زمانی که سرمربی تیم‌ملی آلمان شده بود، به ایران آمد و با استقبال عجیب‌وغریب مردم در فرودگاه مهرآباد همراه شد. در آن سال تیم‌ملی آلمان با همه ستاره‌هایش برای انجام بازی دوستانه که عوایدش به زلزله‌زدگان بم می‌رسید، به ایران آمد. بانی این ماجرا بازهم کلینزمن بود که در زلزله مرگ‌بار قبلی در شمال ایران با مردم هم‌دردی کرده بود و این‌بار کل تیم‌ملی آلمان را برای اولین و آخرین بار به تهران آورد. تصویر لبخند‌های او درحالی‌که در سالن فرودگاه بین سیل جمعیت مشتاق گرفتار شده بود هم از آن صحنه‌هایی است که ذهنیت کاملا مثبت ایرانی‌ها درباره او را بیشتر و بیشتر کرد.

خلاصه اینکه کلینزمن همیشه به‌عنوان یک دوست در اتمسفر فوتبال ایران مطرح بود، تا دو روز پیش که حرف‌هایش درباره تیم‌ملی فوتبال و بعد تعمیمش به فرهنگ ایرانی‌ها همه را شوکه و صدالبته آزرده کرد. همه آن تصاویر خوب از رابطه کلینزمن و ایران ناگهان فروریخت و می‌رفت که یورگن عزیز به مرد موطلایی خبیث تبدیل شود، اما خود کلینزمن ماجرا را جمع کرد؛ با یک عذرخواهی که شاید آبی روی آتش نباشد، ولی رابطه خوب او و فوتبال ایران را نجات داده است.

کلینزمن چه گفت؟

یورگن کلینزمن از اعضای کمیته فنی فیفا در جام‌جهانی فوتبال است؛ کمیته‌ای به رهبری آرسن ونگر، مربی سابق آرسنال و حضور چهره‌هایی از قاره‌های مختلف جهان. دیگر اعضای این کمیته آلبرتو زاکرونی از ایتالیا، چا دوری از کره‌جنوبی، ساندی اولیسه از نیجریه، فرید موندراگون از کلمبیا و پاسکال زوبربولر از سوئیس هستند که وظیفه‌شان آن‌گونه که از نامش هم پیداست، بررسی فنی اتفاقاتی است که در این جام‌جهانی می‌افتد. کاپیتان و سرمربی سابق ژرمن‌ها با این همه پس از بازی ولز و ایران، بی‌اعتنا به موقعیت ویژه‌اش در کمیته فنی فیفا، کارشناس ویژه‌برنامه بی‌بی‌سی شد و همان‌جا حرف‌هایی زد که به مذاق ایرانی‌ها خوش نیامد.

کلینزمن که در آن برنامه که ایان راش، گل‌زن افسانه‌ای دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ ولز و باشگاه لیورپول، هم حضور داشت، به انتقاد از تیم‌ملی ایران پرداخت و گفت: فرهنگ و روش کار آن‌ها شلوغ‌کاری است و برای همین کارلوس کی‌روش را دارند. این تصادفی نیست و از روی عمد است. این بخشی از فرهنگ و بازی آن‌هاست؛ داور را فریب می‌دادند و نیمکت آن‌ها مدام شلوغ می‌کرد و کنار زمین به خط‌نگه‌دار یا داور چهارم شکایت می‌کردند.

این اظهارات عجیب بلافاصله بازتاب رسانه‌ای پیدا کرد، تا جایی که کارلوس کی‌روش پاسخ تندی به او داد. سرمربی تیم‌ملی ساعاتی پس از وایرال‌شدن صحبت‌های کلینزمن در فضای مجازی، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش به‌شدت از اظهارات کلینزمن انتقاد کرد و از او خواست که به اردوی تیم‌ملی بیاید و با بازیکنان ایرانی دیدار کند و با فرهنگ ایرانی آشنا شود. سرمربی تیم‌ملی ایران همچنین صحبت‌های این ستاره سابق تیم‌ملی آلمان را بی‌احترامی به فوتبال خواند و از او خواست که از سمتش در کمیته فنی جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر استعفا کند.

کلینزمن عقب‌نشینی کرد

دقیقا ۲۴ ساعت پس از اوج‌گرفتن این ماجرا، کلینزمن به استیج برگشت و سعی کرد همه‌چیز را جمع کند. او دوباره با بی‌بی‌سی صحبت کرد و گفت از صحبت‌هایش برداشت بدی شده و منظورش چیزی نبوده است که گفته می‌شود. کلینزمن به این شبکه گفت: به نظرم برداشت بدی از صحبت‌های من شد. من واقعا سعی خواهم کرد با کی‌روش تماس بگیرم و اوضاع را آرام کنم.

قصدم هرگز انتقاد از کارلوس یا نیمکت ایران نبود. بعضی حتی فکر کردند من از داور انتقاد کردم، چون او کاری درباره نحوه رفتار آن‌ها روی نیمکت انجام نداد. او با توضیح درباره صحبت‌هایش اضافه کرد: همه حرف من این بود که آن‌ها احساسی با شرایط برخورد می‌کنند که درواقع از بعضی جهات قابل‌تحسین است. همه نیمکت آن‌ها در طول بازی با تیم داخل زمین همراه بود. آن‌ها بالاوپایین می‎‌پریدند و کارلوس مربی بسیار احساساتی است. او به‌طور مداوم کنار زمین حضور دارد و سعی می‌کند به بازیکنانش انرژی بدهد و آن‌ها را راهنمایی کند.

یک ماجرای درخورتأمل

گویا ماجرای کلینزمن با عذرخواهی‌اش از تیم‌ملی ایران و ایرانی‌ها جمع شد، اما این وسط یک نکته انحرافی وجود دارد. تیم‌ملی سه‌شنبه بازی حساسی با آمریکا دارد؛ تیمی که کلینزمن چند سال مربی آن بود و حتی با آن‌ها به جام‌جهانی برزیل رفت. صحبت‌های کلینزمن در آستانه این بازی مهم شاید اتفاقی بود و شاید هم از روی عمد، اما اینکه چه تأثیری می‌تواند روی تیم‌ملی داشته باشد، به فضای اردوی ما و البته مدیریت کی‌روش برمی‌گردد؛ کسی که نشان داده است خیلی خوب می‌تواند تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کند و اتفاقی ساده را به عامل انگیزشی ویژه تبدیل کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->