به گزارش شهرآرانیوز، ابولفضل چمندی، معاون امورهماهنگی اقتصادی استانداری در نشست با اصحاب رسانه به ارائه آخرین گزارشها از اقدامات در حوزه دیپلماسی اقتصادی و ترانزیتی استان پرداخت و گفت: سیاست توسعه روابط منطقهای با همسایگان و اتصال کریدورترانزیتی شمال، جنوب و آسیای میانه از سیاستهای مورد تاکید دولت سیزدهم و رئیس جمهور محترم است.
معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: حضور رئیس جمهور در کشورهای آسیای میانه و عضویت در پیمان شانگهای نشان دهنده همین سیاست گذاری است. جلسات دکتر رئیسی با رئیس جمهور ترکمنستان منجر به حل شدن مشکلات مرزی ما با این کشور و باز شدن دروازههای آسیای میانه به روی ما و بی اثر شدن تحریمها شده است.
چمندی با اشاره به تحولات افغانستان در سال گذشته گفت: تحولات افغانستان همه را غافلگیر کرد و تجارت خارجی استان را تحت تاثیر قرار داد. دولت برای ترمیم روابط با این کشور تلاش کرد از این رو رفت و آمدهایی در سطح وزرا بین دو کشور اتفاق افتاد و ما در خراسان رضوی نیز از این اتفاقات استقبال کردیم.
وی با اشاره به برگزاری پنجمین اجلاس مشترک اقتصادی هیئتهای هرات و خراسان رضوی در ابتای آذر ماه گفت: در این رویداد که با سرپرستی بنده به عنوان رئیس هیئت اقتصادی استان با آقای اسلام جار والی هرات و مدیران اقتصادی این ولایت جلسات متعددی را طی ۳ روز داشتیم که منجر به تفاهمی با ۴۷ بند شد.
معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار خراسان رضوی در خصوص مفاد این تفاهم نامه توضیح داد: مهمترین مسئله در این تفاهم، تسهیل حمل و نقل در مرز دوغارون بود. تردد تریلیها در این پایانه مرزی در ماههای ابتدایی سال به کمتر از ۳۰۰ دستگاه رسیده بود که اکنون توافق کردیم روزانه تا ۱۲۰۰ دستگاه افزایش یابد و اکنون نیز این آمار روزانه حدود ۶۰۰ تریلی است.
چمندی با اشاره به آمار ۸ ماه تجارت با افغانستان گفت: در ۸ ماهه امسال نسبت به سال گذشته بلحاظ ارزشی تراز تجارت با افغانستان ۲۴ درصد کاهش یافته است. البته این کاهش آمار به دلیل تحولات افغانستان و کاهش تراز تجاری در ماههای نخست سال است که اکنون در حال جبران هستیم به عنوان مثال در مهرماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۴ درصد رشد صادرات به افغانستان داشتیم. از این رو امیدواریم تا پایان سال بلحاظ روابط تجاری با افغانستان وضعیت ماههای نخست سال را جبران کنیم.
وی با اشاره به تفاهم درباره تعیین نماینده ویژه از سوی والی هرات و استاندار خراسان رضوی در مرز دوغارون نیز گفت: برای تسهیل بیشتری رفت و آمدها در مرز دوغارون و حل مشکلات احتمالی قرار بر این شد که والی هرات و استاندار خراسان رضوی نمایندههای ویژهای را در مرز دوغارون تعیین کنند. از سوی استاندار محترم نیز فرماندار تایباد برای این کار تعیین شدند.
معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به سوتفاهمهایی درباره مسئله صادرات سوخت به افغانستان نیز گفت: ما به افغانستان هیدرو کربن صادر میکنیم، اما تجار افغانستان با تغییر اسناد، هیدورکربن را به عنوان گازوئیل و بنزین وارد کشورشان میکنند و این مسئله موجب سوتفاهمهایی میان دو کشور شده است. از این رو توافق شده که گمرکات خراسان رضوی، اسناد لازم در این باره را در اختیار افغانستان بگذارند که سوتفاهم رفع بشود.
چمندی با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی کشاورزی میان استان خراسان رضوی و هرات برای صادرات خدمات فنی و مهندسی ادامه داد: مسله بعدی تولید داخلی است افغانستان است. اکنون زمان صادر کردن خطوط تولید است. کشورهای توسعه یافته نظیر آلمان نیز همین کار را میکنند، چون ارزش افزوده بالایی دارد. از سوی دیگر پیشرفت و امنیت افغانستان، پیشرفت و امنیت خراسان رضوی و ایران است.