مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت
سرخط خبرها

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در دیدار با رئیس قوه قضائیه چه گفتند؟

  • کد خبر: ۱۳۸۵۹۶
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۲
نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در دیدار با رئیس قوه قضائیه چه گفتند؟
نمایندگان تشکل‌های دانشجویی امروز در نشست با رئیس قوه قضاییه، به مدت بیش از یک ساعت به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در خصوص مسائل مختلف پرداختند.

به گزارش شهرآرانیوز، پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، نمایندگان تشکل‌های «بسیج دانشجویی»، «اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل»، «اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان»، «دفتر تحکیم وحدت»، «جنبش عدالتخواه دانشجویی»، «اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی» و «نشریات دانشجویی سراسر کشور» و همچنین نماینده دانشگاه علوم قضایی،   به مدت بیش از یک ساعت به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در خصوص مسائل مختلف پرداختند.

«سعید کرمی» نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ضمن قرائت فراز‌هایی از نامه امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر، اظهار کرد: متاسفانه در قضایای اخیر شاهد آن  بودیم که آرامش مردم از سوی اغتشاشگران گروگان گرفته شد.

وی با بیان اینکه زمانی که قانون جایگاه خود را در میان مردم از دست بدهد، بی‌قانونی وهرج‌ومرج و بی‌اخلاقی رواج پیدا می‌کند، خواستار آن شد که دستگاه قضایی برای تجزیه‌طلب‌هایی که در قضایای اخیر دست به جنایت زدند و جامعه را به ناامنی کشیدند، اشدّ مجازات را در نظر بگیرد.

کرمی همچنین از رئیس عدلیه درخواست کرد دستگاه قضایی در برخورد با چهره‌های شناخته‌شده، سلبریتی‌ها و بلاگر‌هایی که با دروغ‌گویی و بیان مطالب غیرمستند در فضای مجازی، مردم را به جنگ مسلحانه با نیرو‌های حافظ امنیت تحریک کردند، مماشات نکند.

وی ضمن تاکید بر این نکته که باید میان اعتراض و اغتشاش تفاوت قائل شد، تصریح کرد: دستگاه قضایی در رسیدگی به پرونده‌های قضایای اخیر، باید به دور از افراط و تفریط عمل کند.

نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان همچنین پیشنهاد کرد که دستگاه قضایی، به صورت مستند و میدانی، وقایع گذشته زندان اوین را به اطلاع هیئتی از تشکل‌های دانشجویی برساند.

«محمد نائیج» نماینده بسیج دانشجویی نیز در این مراسم به بیان فواید حضور مسئولان در دانشگاه‌ها و جمع‌های دانشجویی پرداخت و در ادامه از حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای دعوت کرد که (مجددا) در بستر دانشگاه، میان دانشجویان حضور پیدا کند.

وی در ادامه، دو آرمان بزرگ «عدالت» و «آزادی» را در گرو عملکرد مطلوب قوه قضاییه دانست و گفت: ضرورت دارد که دستگاه قضایی برای حذف فرآیند‌های پر پیچ‌وخم و زاید، پایان دادن  به برخورد‌های بعضا نامناسب با ارباب رجوع و کاهش اطاله دادرسی، تدبیر مناسبی اتخاذ کند.

نماینده بسیج دانشجویی افزود: هرچند که طی مدت اخیر، استفاده بیشتر دستگاه قضایی از سامانه‌های فناورانه و هوشمند موجب کاهش مراجعات به محاکم و مراجع قضایی شده است، اما همچنان شاهد برخی رویه‌های ناکارآمد و فرسوده در دستگاه قضایی هستیم.

نائیج در بخش دیگری از صحبت‌های خود، ضمن بیان این نکته که دستگاه قضایی باید بر عملکرد قضات نظارت جدی داشته باشد، سرعت اجرای سند تحول قضایی را نامناسب عنوان کرد و گفت: رئیس دستگاه قضا باید اصلی‌ترین مروج اجرای سند تحول قضایی باشد.

وی همچنین با اشاره به  فقدان سازوکار‌های شفاف برای بیان اعتراضات مردمی در کشور، گفت: تنظیم و تدوین سازوکار‌ها و دستورالعمل‌های شفاف برای بیان اعتراضات مردمی، موجب گسترش آزادی‌های مشروع در کشور می‌شود.

نماینده بسیج دانشجویی همچنین این سوال را مطرح کرد که چرا دستگاه قضایی، برخورد با برخی سلبریتی‌هایی که در قضایای اخیر اقدام به دروغ‌افکنی در فضای مجازی کردند را دیر شروع کرد؟

نائیج در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره  به  تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص رسیدگی قضایی دقیق و سریع به پرونده‌هایی که افکار عمومی نسبت به آن‌ها حساس شده‌اند، خواستار اطلاع‌رسانی در خصوص جزئیات و سرنوشت یک مجتمع گردشگری در قم شد.

«کوثر قاسمی» نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در این مراسم با اشاره به برخی شکاف‌های اجتماعی ایجاد شده در کشور، بر این نکته تاکید کرد که تمرکز اصلی حکمرانان نظام باید این باشد که آشوب‌طلبی‌های اخیر بر چه بستر‌هایی سوار شده‌اند؟

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عوامل کاهش اعتماد مردم به دستگاه قضایی گفت: «ناتوانی در احیاء حقوق عامه»، «عدم استقلال»، «ایجاد مانع در برابر عدالتخواهی» و «بی‌طرف نبودن»، از جمله عوامل کاهش اعتماد مردم به قوه قضاییه هستند که ضرورت دارد دستگاه عدلیه هرچه سریع‌تر رویه‌های موجود در این زمینه‌ها را اصلاح کند.

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص روند رسیدگی به پرونده‌های «شهادت تعدادی از شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع شهید سلیمانی در کرمان»، «سقوط هواپیمای اوکراینی» و «وقایع آبان ۹۸» سوالاتی را مطرح کرد.

قاسمی با تاکید بر این نکته که قوه قضاییه نباید از ضابط قضایی تاثیرپذیر باشد، این سوال را مطرح کرد که چرا حدود و ثغور برخی عناوین اتهامی نظیر تشویش اذهان عمومی و اقدام علیه امنیت ملی، مشخص نیست.

وی همچنین با بیان اینکه جز با حضور و همکاری مردم شاهد اجرای عدالت در کشور نخواهیم بود، گفت: انتظار ما از دستگاه قضایی آن است که آحاد مردم را بازوی پرتوان خود برای تحقق عدالت بداند و از نیرو‌های  عدالتخواه در کشور حمایت کند.

قاسمی با اشاره به عدم تناسب احکام صادره در جریان پرونده‌های مختلف از سوی دستگاه قضایی گفت: سوال ما این است که چرا قوه قضاییه در برخی پرونده‌های خاص، با رافت اسلامی به موضوع می‌نگرد، اما در پرونده‌های اقشار مختلف مردم، فاقد این نگاه رافت‌آمیز است؛ این عملکرد‌های دوگانه اعتماد مردم به قوه قضاییه را کاهش داده است.

وی همچنین با اشاره به فراخوان صادره از ناحیه رئیس قوه قضاییه ناظر بر گفتگو با همه گروه‌ها، طیف‌ها و دسته‌جات مردمی منتقد و معترض، گفت: گفتگو باید اثرگذار و مثمر ثمر باشد و باید سازوکار‌های مشخص برای به نتیجه رسیدن این گفتگو‌ها تدوین شوند.

«سید محمدحسین موسوی‌نسب» نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل نیز در این جلسه، با بیان اینکه مسئولان و حکمرانان نظام در شرایط کنونی بیش از هر موضوع دیگری نیازمند درایت در امر حکمرانی هستند، گفت: مشخص نبودن رویکرد حکمرانان در خصوص برخی چالش‌های اجتماعی موجب سردرگمی افکار عمومی شده است.

وی در ادامه خواستار اعلام موضع دستگاه قضایی در خصوص اظهارات اخیر دادستان کل کشور پیرامون موضوع گشت ارشاد شد.

نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ضمن اشاره به برخی کج‌فهمی‌ها در حوزه رسانه، گفت: به دلیل رسانه‌ای نشدن عملکرد سامانه سوت‌زنی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر، این سامانه نتوانست نمود چندان زیادی در کشور پیدا کند.

موسوی‌نسب خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنیم همانطور که رئیس قوه قضاییه با تعدادی از خانواده‌های زندانیان حوادث آبان ۹۸ دیدار داشتند، این دیدار را با جمعی از خانواده‌های زندانیان قضایای اخیر نیز انجام دهند؛ ضمن آنکه امیدواریم رویه احضار افرادی که در قضایای اخیر بدون سند و مدرک، اقدام به ارائه آمار کردند، همچنان استمرار داشته باشیم.

«اسدی» نماینده نشریات دانشجویی نیز در این جلسه طی سخنانی گفت: چرا در کشور ما برای بیان اعتراضات مردمی، یک چهارچوب و دستورالعمل مشخص و شفاف وجود ندارد؟

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکل اطاله دادرسی در محاکم قضایی گفت: کار روزمره قضات و رسیدگی آن‌ها به ۵ پرونده در طی یک روز، کفاف حجم بالای پرونده‌های قضایی را نمی‌دهد و به همین سبب امید چندانی برای کاهش اطاله دادرسی در شرایط کنونی وجود ندارد.

اسدی همچنین یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن در کشور را شبکه‌سازی، دست‌کاری در قیمت‌ها و خرید و فروش ملک توسط سوداگران عرصه مسکن عنوان کرد و خواستار ورود جدی دستگاه قضایی به این موضوع شد.

وی با اشاره به اصل ۱۵۶ قانون اساسی و مسئولیت قوه قضاییه در زمینه نظارت بر حُسن اجرای قوانین، این سوال را مطرح کرد که در حال حاضر، چه میزان بر حُسن اجرای قانون اساسی در کشور نظارت صورت می‌گیرد؟

نماینده نشریات دانشجویی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اثرگذاری بالای برنامه تلویزیونی «آقای قاضی» در شبکه دو سیما، خواستار آن شد که تولید این دسته از آثار در رسانه ملی که موجب افزایش آگاهی‌های حقوقی و قضایی مردم می‌شوند افزایش یابد.

اسدی در بخش پایانی صحبت‌های خود، از تغییر قاضی و نماینده دادستان در اثنای رسیدگی به برخی پرونده‌های خاص، انتقاد کرد.

«روح‌الله عقیقی» نماینده دفتر تحکیم وحدت نیز در این مراسم با بیان اینکه همه دانشجویان حامی قوه قضاییه مقتدر هستند، گفت: چنانچه قوه قضاییه نسبت به تکالیف و مسئولیت‌های خود مقتدرانه عمل کند، دیگر برخی نخواهند توانست که خود را به عنوان مدعی‌العموم جا بزنند.

وی با اشاره به جنگ رسانه‌ای کنونی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در جریان است، گفت: متاسفانه در این فضا شاهد روایت‌هایی قوی از جانب قوه قضاییه نیستیم  در حالیکه آگاهی‌بخشی باید یکی از اصول کار دستگاه قضایی باشد.

نماینده دفتر تحکیم وحدت افزود: چهره قاطع مبارزه و برخورد با آشوبگران در کشور باید شخص رئیس قوه قضاییه باشد.

عقیقی ضمن انتقاد از بازدارنده نبودن برخورد‌های قضایی، گفت: اعتقاد ما این است که اگر دانشجو هم مرتکب تخلفی شده باشد، باید مانند اقشار مختلف جامعه با او برخورد شود.

وی تصریح کرد: ما از دستگاه قضایی انتظار داریم در کنار برخورد قاطع با متخلفان قضایای اخیر، با  سر منشأ‌های تحریک کننده اغتشاش‌گران از جمله سلبریتی‌ها و بلاگر‌ها نیز با جدیت برخورد کند؛ باید با اراذل و اوباش کف فضای مجازی برخورد شود و از آن‌ها اثبات ادعا‌هایی که مطرح کرده‌اند را مطالبه کرد.

«سیدمحمد موسوی» نماینده مجمع اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی نیز طی سخنانی از عملکرد دستگاه قضایی در برخورد با آمران و عاملان جنایت‌های اخیر در کشور انتقاد کرد.

وی ضمن طرح این سوال که چرا تحریک‌کنندگان مردم در فضای مجازی از سوی دستگاه قضایی تعقیب نمی‌شوند، گفت: آیا نباید پیش از وقوع حوادث اخیر، با سلبریتی‌هایی که در مقاطع گوناگون اقدام به دروغ‌افکنی در فضای مجازی کرده بودند برخورد مناسبی صورت می‌گرفت؟

نماینده مجمع اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سخنانی را در خصوص چرایی عدم ارائه مستندات سریع در خصوص فوت مرحومه مهسا امینی از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط مطرح کرد.

موسوی همچنین بر ضرورت برخورد دستگاه قضایی با مقصران وضعیت معیشتی و اقتصادی کنونی مردم تاکید کرد.

«محمدرضا قلی‌پور» نماینده دانشگاه علوم قضایی نیز در این جلسه بر ضرورت حضور بیشتر مسئولان قضایی در محیط‌های دانشگاهی تاکید کرد و گفت: لازم است قوه قضاییه در خصوص رفع محدودیت‌های جذب دانشجو در دانشگاه علوم قضایی، تدبیر مناسبی اتخاذ کند.

وی با بیان اینکه مقوله شفاف نبودن سازوکار‌ها در اداره امور، در قوه قضاییه نیز به چشم می‌خورد، گفت: متاسفانه هنوز هم دسترسی کامل به آراء قضات وجود ندارد.

نماینده دانشگاه علوم قضایی همچنین خواستار آن شد که قوه قضاییه در راستای کاهش انسداد گلوگاه‌های فساد، موضوع تبدیل اسناد عادی به اسناد رسمی را با جدیت دنبال کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->