تصادف زنجیره‌ای در بلوار نماز مشهد یک کشته و ۳ مصدوم برجای گذاشت (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) جاده کندوان یکطرفه شد | آزادراه تهران شمال مسدود شد (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) ۶ کشته در یک مشاجره خانوادگی در سراب ۱۲ مصدوم در سانحه رانندگی در جاده چالوس پیش‌بینی آسمانی صاف تا کمی ابری در تهران برای ۵ روز آینده ۶۳ سکه تاریخی منقوش به نام پیامبر (ص) رونمایی می‌شود ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی کشور (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) کیفرخواست قاتل ایلیا صادر شد انهدام بیش از ۹۷ هزار متر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق در هرمزگان نتایج دوره بدون آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اعلام شد علت دود اطراف سایت هسته‌ای اصفهان چه بود؟ زلزله‌ای شدید جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار افغانستان را لرزاند (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) شناسایی بیش از ۱۳۰۰ نوع ماده مخدر نوظهور در جهان آمار جان‌باختگان زلزله افغانستان از مرز ۲ هزار نفر رد شد (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) دستگیری قاتل فراری پس از ۱۴ سال در تهران وزیر میراث فرهنگی: باید سهم گردشگری ایران از چین افزایش یابد + ویدئو سازمان غذا و دارو: نگرانی‌ها درباره کمبود انسولین بی‌مورد است کشف و توقیف محموله سلاح و مهمات جنگی در لرستان + عکس (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) هواپیمایی برای پرواز رشد اشتغال پایان یک انتظار ۱۵ ساله! | نسخه آی‌پد اینستاگرام منتشر شد هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری در پلتفرم‌های جعلی رمزارز فیشورسیلنت دندان چیست و چه کسانی باید آن را روی دندان بگذارند؟ یک ورزش موثر و توصیه شده برای کاهش استرس نسل Z پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۳ شهریور ۱۴۰۴) | پایداری نسبی دما تا اواسط هفته آینده در استان پوشش بیمه‌ای ۲ هزار فعال صنایع‌دستی کشور مهریه، عامل استحکام یا انفصال خانواده؟ | گذری بر قوانین شرعی، حقوقی و روانشناختی مهریه واکنش وزیر آموزش و پرورش به اعتراضات داوطلبان آزمون استخدامی: همه امتیازات قانونی بوده است تربیت پرستار بیمارستانی غیرقانونی است وزیر علوم در همدان مطرح کرد: امسال ۴ هزار خوابگاه دانشجویان متاهل تحویل داده خواهد شد
سرخط خبرها

زخم پرستارنما‌ها بر تن سلامت مردم

  • کد خبر: ۱۳۹۰۶۹
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۶
زخم پرستارنما‌ها بر تن سلامت مردم
در مشهد از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ برخورد قانونی با مراکز مجاز و غیرمجاز خدمات پرستاری در خانه صورت گرفته است.

سعیده آل‌ابراهیم  | شهرآرانیوز؛ به‌نوعی بازوی کمکی کادر درمان هستند؛ به‌جای بیمارستان در خانه بر بالین بیمار حاضر می‌شوند و با جلوگیری از ورود برخی بیماران به بیمارستان‌ها، از بار مسئولیت پرستاران در بیمارستان‌ها می‌‎کاهند. اگر کارشان روی اساس و با مجوز باشد، دانشگاه علوم‌پزشکی نه‌تن‌ها کارشان را تأیید، بلکه از آن استقبال هم می‌کند. به‌گفته محسن گچ‌پزان، رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری مشهد: «میانگین نسبت تخت به پرستار در کشور ۱.۸ درصد است، یعنی اگر یک بیمارستان ۱۰۰ تخت دارد، باید ۱۸۰ پرستار داشته باشد؛ درحالی‌که میانگین مشهد ۰.۹ تا یک درصد است.»

با وجود این کمبود پرستار که گویا هر روز بیشتر از روز قبل تشدید می‌شود، به نظر می‌رسد حضور مراکز خدمات پرستاری در منزل بتواند کمی خلأ موجود را پر کند. اما چالش زمانی است که مراکزی به‌شکل چراغ‌خاموش خودشان را به‌عنوان مرکز خدمات پرستاری در منزل جا می‌زنند. در این صورت، ممکن است کمترین عواقب آن هزینه گران خدمت درمانی برای خانواده باشد و شاید بیشترین آسیب، سلامت افراد را نشانه بگیرد که دیگر برگشت‌ناپذیر است.

«توسعه مراکز خدمات پرستاری در منزل به‌دلیل حرکت جامعه به‌سمت سالمندی ضروری است، زیرا به‌ازای هر ۵۰ هزار نفر باید یک مرکز خدمات پرستاری ایجاد و مراکز تخصصی‌تر شود.» این بخشی از صحبت رضا رستگار، رئیس انجمن صنفی مدیران مراکز خدمات پرستاری در منزل، است که از اهمیت این مراکز و لزوم افزایش شمار آن‌ها حکایت می‌کند. بنابراین، باید نظارت به‌صورتی باشد که راه نفوذی برای پرستارنما‌ها و فعالیت بدون مجوز نباشد.

۶۰ مرکز فعال در مشهد

به‌گفته مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، از ابتدای امسال تاکنون، بیش از بیست برخورد قانونی با پرستارنما‌ها و مراکز غیرقانونی خدمات پرستاری در منزل در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد صورت گرفته که البته بیشتر این موارد مربوط به مشهد است و معمولا موارد مرتبط با شهرستان‌ها با تذکر و هشدار حل می‌شود.

امیررضا صالح‌مقدم در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، از فعالیت صد مرکز خدمات پرستاری در منزل در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خبر داد که از این تعداد شصت مرکز در مشهد فعال است.
او بیان کرد: از بیست برخورد قانونی، پنج مورد به مراکزی مربوط بود که با وجود مجوز، تخلف کرده بودند که به دو مهروموم منجر شد و سه مورد دیگر تذکر دریافت کردند و با تعهدنامه شیوه کار خود را اصلاح کردند. ضمن اینکه بقیه، مداخله‌گر‌های بدون مجوز بودند.

از تعرفه زیاد تا پرستار تحصیل‌نکرده

صالح‌مقدم با بیان اینکه در حوزه مراکز غیرمجاز خدمات پرستاری در منزل یا پرستارنما‌ها پرونده بلاتکلیف نداریم، ادامه داد: بیشترین میزان تخلفات مربوط به اعزام نفراتی است که پرستار تحصیل‌کرده دانشگاهی نیستند یا تعرفه‌های بیشتری دریافت می‌کنند، زیرا بعضی از این مراکز معتقدند تعرفه‌هایی که به آن‌ها ارائه می‌شود، به‌روز و پاسخگوی تأمین هزینه‌های آن‌ها نیست.

مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با بیان اینکه سامانه ۱۹۱ و اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد آماده ثبت شکایت مردمی از این مراکز هستند، گفت: اگر نیروی انسانی بیشتری داشتیم، می‌توانستیم دامنه نظارتمان را بیشتر کنیم، اما با وجود محدودیت‌ها، بازهم به‌شکل بیست‌و‌چهارساعته کنترل و نظارت را حتی به‌صورت نامحسوس انجام می‌دهیم. در صورتی که مردم به خدمت نیاز دارند، از وبگاه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد یا بیمارستان مدنظر فهرست مراکز تأییدشده خدمات پرستاری در منزل را دریافت کنند. به‌گفته او، در شیوه‌نامه این مراکز اعلام شده است که فقط پرستاران تحصیل‌کرده و دست کم دارای مدرک کارشناسی پرستاری اجازه دارند خدمات مشروح در قانون را در منازل به بیماران ارائه دهند.
صالح‌مقدم اظهار کرد: یک سامانه جامع نظارت داریم که همه باید مراکز همه مأموریت‌های خود را در آن ثبت کنند که یک روش کنترلی است.

رایزنی برای پوشش بیمه‌ای

او با بیان اینکه هنوز پوشش بیمه‌‎ای برای این خدمات انجام نشده است، اظهار کرد: البته از طریق وزارتخانه و شورای‌عالی بیمه سلامت رایزنی‌های خیلی جدی درحال انجام است، زیرا معتقدیم هر قدر این مراکز فعالیت کنند، بار مراجعه به مراکز درمانی کمتر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->