ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت تأمین اجتماعی: حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان در دو مرحله واریز می‌شود، بازنشستگان صبوری کنند چرمشهر بزرگ ترین تهدید برای سلامت کشف رود | تشدید آلایندگی از  گذر دباغ خانه پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد چرا حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بدون افزایش واریز شد؟ + اطلاعیه کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی درباره نحوه پرداخت حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح
سرخط خبرها

پلنگ ایرانی در خطر انقراض | خشکسالی سیستان و بلوچستان، تهدید گونه نادر + فیلم

  • کد خبر: ۱۳۹۲۲۰
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۵
  • ۱
پلنگ ایرانی در خطر انقراض | خشکسالی سیستان و بلوچستان، تهدید گونه نادر + فیلم
منطقه بلوچستان در جنوب استان سیستان و بلوچستان زیستگاه گونه در معرض انقراض پلنگ ایرانی است و حالا خشکسالی پیاپی و کمبود منابع غذایی این گونه را بیش از پیش در معرض خطر نابودی قرار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز،  پلنگ ایرانی از گونه‌های جانوری حمایت شده ایران و البته در معرض خطر انقراض است که سیستان و بلوچستان یکی از زیستگاه‌های این گونه در کشور محسوب می‌شود و پلنگ ایرانی مانند سایر زیستگاه‌ها برای حفظ بقاء خود با تهدیدات زیادی روبرو است. در حال حاضر مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست  از امن‌ترین زیستگاه‌های پلنگ ایرانی در مقایسه با مناطق آزاد به شمار می‌روند. این در حالی است که گونه پلنگ در برخی از زیستگاه‌های آزاد سیستان و بلوچستان نیز حضور داشته و موجب تعارض گونه با دامداران  در این  مناطق است.

این گونه جانوری که به صورت پراکنده در مناطق جنگلی، کوهستانی و ارتفاعات نسبتاً زیاد تا سه هزار و ۵۰۰ متر زندگی می‌کند و به دلیل منزوی بودن مشاهده آن به راحتی امکانپذیر نیست، با توجه به خشکسالی‌های سال‌های اخیر سیستان و بلوچستان و کمبود منابع غذایی، بیش از پیش در معرض انقراض قرار گرفته است.

پلنگ ایرانی در خطر انقراض | خشکسالی سیستان و بلوچستان، تهدید گونه نادر + فیلم

کمبود منابع غذایی موجب شده هر از گاهی خبر حمله پلنگ به دام‌های روستا‌های مختلف منطقه بلوچستان به گوش برسد، موضوعی که موجب نگرانی بیش از پیش دوست‌داران محیط زیست و حیاط وحش می‌شود چرا که احتمال آسیب به این گونه نادر توسط مردم محلی را بالا می‌برد.

پیش‌تر در اسفندماه ۹۷ یک قلاده پلنگ در منطقه «سرایدان ابتر» شهرستان ایرانشهر در حاشیه رودخانه «دامن» به دام‌های یکی از دامداران و عشایر منطقه حمله و هشت راس بز را تلف کرد؛ البته کارشناسان محیط زیست شهرستان ایرانشهر پس از وصول گزارش بلافاصله به منطقه اعزام شدند و زیستگاه، محل خسارت، تعداد دام‌های تلف شده  و میزان خسارات وارده را بررسی کردند. با توجه به پراکنش پلنگ در قسمت‌هایی از منطقه بلوچستان و حضور دامدار‌ها در زیستگاه‌های پلنگ، عدم مراقبت اصولی چوپان‌ها از گله موجب بروز حمله پلنگ به دام‌ها می‌شود.

مهرماه ۹۳ نیز یک قلاده از پلنگ ایرانی در شهرستان زرآباد توسط اهالی مشاهده شد. بهمن‌ماه ۹۹ نیز در روستای "سهرکلوت" در منطقه "گرگان" از توابع شهرستان نیکشهر یک قلاده پلنگ به پسر بچه‌ای حمله کرد که در پی این حمله وی از ناحیه سر مجروح شد.

سیستم غذایی پلنگ متنوع بوده و از علف‌خواران کوچک چثه مانند خرگوش تا علف‌خواران بزرگ چثه قوچ و میش وحشی  تغذیه می‌کند. سرما،   تخریب زیستگاها، کمبود آب و غذا و کاهش طمعه،   باعث شده که این حیوان از زیستگاه خود خارج شده و به محل سکونت انسان‌ها نزدیک شود که این امر باعث تعارض بین انسان‌ها و پلنگ شده است.

پلنگ ایرانی در خطر انقراض | خشکسالی سیستان و بلوچستان، تهدید گونه نادر + فیلم

داود میرشکار اظهار داشت: پلنگ ایرانی در زمره گونه‌های در معرض خطر انقراض است به نحوی که در طبقه گونه‌های آسیب‌پذیر فهرست IUCN به عنوان فراگیرترین مرجع بررسی وضعیت حفاظت گونه‌های زنده در جهان و کنوانسیون بین‌المللی تجارت گونه‌های جانوری و گیاهی وحشی در حال انقراض (CITES) قرار دارد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان سیستان و بلوچستان افزود: شکار غیرمجاز پلنگ و طعمه‌های آن، تغذیه از لاشه‌های مسموم، تله‌گذاری و تصادفات جاده‌ای از مهمترین عوامل کاهش جمعیت این گربه‌سان در ایران است.

وی با اشاره به زیستگاه پلنگ ایرانی در سیستان و بلوچستان، گفت: پلنگ ایرانی به دلیل حس قلمروطلبی در نقاط مختلف منطقه بلوچستان در جنوب استان به صورت پراکنده زیست می‌کند، اما بیشترین پراکنش این گونه جانوری در منطقه حفاظت شده «کوه بیرک» شهرستان سراوان است.

وی افزود: رنگ بدن پلنگ ایرانی ترکیبی از خال‌های مشکی، سفید مایل به زرد یا خاکستری تشکیل شده، طول بدن حیوان ۱۶۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر، طول دم آن تا ۱۱۰ سانتیمتر، وزن ۳۵ تا ۹۰ کیلوگرم داشته و دارای جثه‌ای بزرگ، بدنی عضلانی و قابل انعطاف، سری پهن، دست و پایی کوتاه و پنجه‌های قوی است.

پلنگ ایرانی در خطر انقراض | خشکسالی سیستان و بلوچستان، تهدید گونه نادر + فیلم

 میرشکار با اشاره به اینکه سطح بدن این حیوان پوشیده از مو‌های نرم و کوتاهی به رنگ نخودی است که در قسمت‌های زیرین بدن کمرنگ‌تر بودن و بدن پوشیده از خال‌های گرد و تو خالی شیبه گل است،  افزود: پلنگ به طور عمده از غروب تا طلوع آفتاب به فعالیت می‌پردازد و به طور انفرادی زندگی می‌کند و قلمرو هر نر معمولاً چند ماده را نیز در بر می‌گیرد.  این گونه جانوری از قلمرو خود به شدت دفاع و با نشانه‌هایی مانند ایجاد خراش روی زمین یا تنه درختان و به جا گذاشتن سرگین و ادار مرز خود را مشخص می‌کند.

در ادامه آخرین فیلم ثبت شده در توسط دوربین‌های حفاظت از محیط زیست سیستان و بلوچستان از پلنگ ایرانی در منطقه بلوچستان در جنوب استان را مشاهده می‌کنید.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سالوادور
Germany
۲۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۹
0
0
مردم سیستان دارن از تشنگی میمیرن شما به فکر حیوانات این منطقه اید؟!!
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->