برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

اعتیاد به فضای مجازی در کمین فرزندان| راهکار‌های موثر برای جلوگیری از اعتیاد کودکان به فضای مجازی

  • کد خبر: ۱۳۹۵۴۵
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۹
اعتیاد به فضای مجازی در کمین فرزندان| راهکار‌های موثر برای جلوگیری از اعتیاد کودکان به فضای مجازی
روانشناس حوزه کودک و نوجوان گفت: گوشه گیری، پرخاشگری، تمایل به تنهایی، واکنش تند و برخوردهای سلبی در میان همسالان، مشخصه کودکانی است که دست پرمهر و محبت والدین به جای کشیده شدن بر سر آنان، به لمس فضاهای مجازی مشغول است. 

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های ارتباطی نوظهور، انتظار می‌رفت که فاصله‌ها و ارتباطات میان افراد نزدیک‌تر شود، اما متاسفانه به دلیل استفاده نامناسب از فضای اینترنت، کانون خانواده هم دستخوش تغییراتی شده و پدیده‌ای به نام اعتیاد اینترنتی رواج پیدا کرده است، پدیده‌ای که عوارض و مشخصه یکسانی میان همه افراد دارد و والدین هم از این قاعده مستثنا نیستند؛ اعتیادی که فرزندان، نخستین آماج بارقه‌های آسیب آن هستند.

اعتیاد والدین به فضا‌های مجازی و رشد کودکانی که موبایل و تبلت، آنان را یتیم کرده است، بهانه‌ای شد برای گفتگو با روانشناس حوزه کودک و نوجوان درخصوص راهکار‌هایی موثر در کاهش اعتیاد فرزندان به فضای مجازی را ارائه دهیم.

اعظم فریدونی، روانشناس حوزه کودک و نوجوان در گفتگو با شهرآرانیوز گفت: گوشه گیری، پرخاشگری، تمایل به تنهایی، واکنش تند و برخورد‌های سلبی در میان همسالان، مشخصه کودکانی است که دست پرمهر و محبت والدین به جای کشیده شدن بر سر آنان، به لمس فضا‌های مجازی مشغول است.  

 والدین مبتلا به فضای مجازی نباشند

وی اظهارداشت: اولین مساله در جلوگیری از اعتیاد فرزندان فضای مجازی این است که خود والدین مبتلا  به فضای مجازی نباشند بسیاری از والدینی که نگران اعتیاد فرزندان خود به فضای مجازی هستند خود درگیر این معضل اند و این در حالی است که فرزندان از والدین الگو برداری می‌کنند.

اعظم فریدونی گفت: والدین برای فرزندان خود، برنامه داشته باشند تا فرصتی برای رفتن به فضای مجازی نداشته باشد. مشغولیت فرزندان به کار‌های ورزشی و علمی میتواند تا حد زیادی از گذراندن وقت در فضای مجازی جلوگیری کند.

 روانشناس حوزه کودک و نوجوان  افزود: والدین برای اوقات بیکاری فرزندان جایگزین معرفی کنند مثلا پسر‌ها علاوه بر درس خواندن سرکار بروند تا ذهنشان درگیر خرید و فروش ومسائل اقتصادی یا یادگیری مهارت‌ها بشود  و یا دخترهاهم به سمت کار‌های هنری سوق داده شوند تا بااستفاده از کانال‌های هنری وآشپزی از فضای مجازی به درستی استفاده کند.

 تعریف مدت زمان استفاده از فضای مجازی

او افزود: اگر بچه به طور کامل از گوشی منع شود و دائما جواب منفی در رابطه با استفاده از گوشی بشنود ناگهان غیر قابل کنترل میشود پس گاهی تغافل لازم است اگر فرزند اهل فضای مجازی نیست اورا به سمت آن سوق ندهیم.
روانشناس حوزه کودک و نوجوان  بیان کرد:نیازی نیست برای بچه‌ها گوشی موبایل بگیرید، شخصی سازی نکنید. در مقطعی که نیاز دارد گوشی خودتان را به او بدهید. اعتیاد یعنی استفاده مداوم و بیجا و غیرمفید که مانع از کار‌های مهم و ضروری میشود.

 بعضی کانال‌های مفید را به او معرفی کنید

او بیان کرد:موضوع بدهید تا در اینترنت تحقیق کند در هیچ مرحله‌ای در عین اعتماد فرزند را رها نکنید. به اوبگویید به تو اعتماد دارم وسریع مچگیری نکنید در عین تغافل نظارت خوبی داشته باشید وکم کم اورا به سمت سرگرمی‌های دیگر سوق دهید. در گروه‌های دخترانه اگر دوست‌های مناسبی نبودند ازاو بخواهید که گروه را ترک کند.  

 استفاده از فضای مجازی را تبدیل به فرصت کنید

فریدونی ادامه داد: مثلادرگروه دوستان موضوعی برای بچه‌ها مطرح کنید، مانند زنان موفق، تا درباره آن گفتگو کنند امام علی (ع) می‌فرمایند:اگر تو نفس خودت را مشغول نکنی نفس تو را مشغول می‌کند انجام اینگونه راهکار‌های عملی میتواند تاثیر مثبتی در کاهش گذراندن وقت در فضای مجازی را داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->