به گزارش شهرآرانیوز، در سالهای اخیر، با رشد فناوریهای ارتباطی نوظهور، انتظار میرفت که فاصلهها و ارتباطات میان افراد نزدیکتر شود، اما متاسفانه به دلیل استفاده نامناسب از فضای اینترنت، کانون خانواده هم دستخوش تغییراتی شده و پدیدهای به نام اعتیاد اینترنتی رواج پیدا کرده است، پدیدهای که عوارض و مشخصه یکسانی میان همه افراد دارد و والدین هم از این قاعده مستثنا نیستند؛ اعتیادی که فرزندان، نخستین آماج بارقههای آسیب آن هستند.
اعتیاد والدین به فضاهای مجازی و رشد کودکانی که موبایل و تبلت، آنان را یتیم کرده است، بهانهای شد برای گفتگو با روانشناس حوزه کودک و نوجوان درخصوص راهکارهایی موثر در کاهش اعتیاد فرزندان به فضای مجازی را ارائه دهیم.
اعظم فریدونی، روانشناس حوزه کودک و نوجوان در گفتگو با شهرآرانیوز گفت: گوشه گیری، پرخاشگری، تمایل به تنهایی، واکنش تند و برخوردهای سلبی در میان همسالان، مشخصه کودکانی است که دست پرمهر و محبت والدین به جای کشیده شدن بر سر آنان، به لمس فضاهای مجازی مشغول است.
وی اظهارداشت: اولین مساله در جلوگیری از اعتیاد فرزندان فضای مجازی این است که خود والدین مبتلا به فضای مجازی نباشند بسیاری از والدینی که نگران اعتیاد فرزندان خود به فضای مجازی هستند خود درگیر این معضل اند و این در حالی است که فرزندان از والدین الگو برداری میکنند.
اعظم فریدونی گفت: والدین برای فرزندان خود، برنامه داشته باشند تا فرصتی برای رفتن به فضای مجازی نداشته باشد. مشغولیت فرزندان به کارهای ورزشی و علمی میتواند تا حد زیادی از گذراندن وقت در فضای مجازی جلوگیری کند.
روانشناس حوزه کودک و نوجوان افزود: والدین برای اوقات بیکاری فرزندان جایگزین معرفی کنند مثلا پسرها علاوه بر درس خواندن سرکار بروند تا ذهنشان درگیر خرید و فروش ومسائل اقتصادی یا یادگیری مهارتها بشود و یا دخترهاهم به سمت کارهای هنری سوق داده شوند تا بااستفاده از کانالهای هنری وآشپزی از فضای مجازی به درستی استفاده کند.
او افزود: اگر بچه به طور کامل از گوشی منع شود و دائما جواب منفی در رابطه با استفاده از گوشی بشنود ناگهان غیر قابل کنترل میشود پس گاهی تغافل لازم است اگر فرزند اهل فضای مجازی نیست اورا به سمت آن سوق ندهیم.
روانشناس حوزه کودک و نوجوان بیان کرد:نیازی نیست برای بچهها گوشی موبایل بگیرید، شخصی سازی نکنید. در مقطعی که نیاز دارد گوشی خودتان را به او بدهید. اعتیاد یعنی استفاده مداوم و بیجا و غیرمفید که مانع از کارهای مهم و ضروری میشود.
او بیان کرد:موضوع بدهید تا در اینترنت تحقیق کند در هیچ مرحلهای در عین اعتماد فرزند را رها نکنید. به اوبگویید به تو اعتماد دارم وسریع مچگیری نکنید در عین تغافل نظارت خوبی داشته باشید وکم کم اورا به سمت سرگرمیهای دیگر سوق دهید. در گروههای دخترانه اگر دوستهای مناسبی نبودند ازاو بخواهید که گروه را ترک کند.
فریدونی ادامه داد: مثلادرگروه دوستان موضوعی برای بچهها مطرح کنید، مانند زنان موفق، تا درباره آن گفتگو کنند امام علی (ع) میفرمایند:اگر تو نفس خودت را مشغول نکنی نفس تو را مشغول میکند انجام اینگونه راهکارهای عملی میتواند تاثیر مثبتی در کاهش گذراندن وقت در فضای مجازی را داشته باشد.