هدیه متفاوت دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب به مسعود پزشکیان رهبر معظم انقلاب: جریان جهانی حمایت از فلسطین متاثر از روح انقلاب اسلامی است+فیلم نخست وزیر پاکستان: تهدید‌های تروریستی از کشور‌های همسایه را تحمل نمی‌کنیم عربستان از پروژه‌های بلند پروازانه دست می‌کشد اخلاقی: نباید با مرزبندی میان مجلس و دولت این دو قوه را به سمت تنش ببریم پادشاه اردن پارلمان این کشور را منحل کرد هشدارها درباره تشدید عضوگیری آنلاین داعش از میان نوجوانان اروپا ایران از توافق حاصله در مورد یمن استقبال کرد مدافعان «سوباشی» با رشادت و ازخودگذشتگی، امنیت کشور را حفظ کردند وحیدی: ماندگاری زائران اربعین در کشور عراق بیشتر از ۷ روز نباشد گزینه‌های ریاست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس مشخص شدند وزارت دفاع ارمنستان گزارش‌ها درباره امضای قرارداد تسلیحاتی با ایران را تکذیب کرد مقامات آذربایجان و رژیم صهیونیستی درباره مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو کردند پوتین با اسد در کاخ کرملین دیدار کرد عملکرد جاوید رحمان به گزارش ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران واکنش وزارت خارجه به سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که نمایندگان در نظارت، افراط یا تفریط نکنند تجهیزات هوایی و زمینی ارتش جمهوری اسلامی در خدمت تأمین امنیت زائران اربعین حسینی علی اکبر ولایتی با مسعود پزشکیان دیدار و گفتگو کرد انصراف «سید عباس صالحی» از فرایند انتخاب وزیر ارشاد دولت چهاردهم
سرخط خبرها

قانون گرایی؛ وجه تمایز یک جامعه متمدن

  • کد خبر: ۱۳۹۶۸۲
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۵
قانون گرایی؛ وجه تمایز یک جامعه متمدن
اگر بخواهیم مشکلات فعلی جامعه را به طور اساسی و ریشه‌ای حل کنیم، یکی از راه‌ها این است که قانون ستیزی و قانون گریزی را خاتمه بدهیم.

یکی از ریشه‌های جدی بسیاری از مشکلات ما در عرصه‌های مختلف، قانون ستیزی و قانون گریزی است.

ما اگر بخواهیم مشکلات فعلی جامعه را به طور اساسی و ریشه‌ای حل کنیم، یکی از راه‌ها این است که قانون ستیزی و قانون گریزی را خاتمه بدهیم و اینکه همه بپذیرند در جامعه به قانون تمکین کنند و حرف آخر را قانون بزند.

اگر فشار‌ها و تبلیغاتی که صورت می‌گیرد تا قانون در کشور ما اجرا نشود، به مطالبه برای اجرای قانون تبدیل شود یا به عبارتی اگر افرادی که به قوه قضائیه فشار می‌آورند که چرا قانون را اجرا می‌کند، دست از منافع خودشان بردارند و همه با هم مطالبه کنیم که چرا قانون در جا‌هایی اجرا نمی‌شود، قطعا موجب رشد و ترقی و تکامل کشور ما خواهد شد.

در واقع باید گفت تفاوت یک جامعه متمدن و یک جامعه غیر متمدن در اجرای قانون است و کسانی که به دنبال تعدیل اجرای قانون در کشورند، تمایل دارند کشور از عرصه تمدن به توحش برسد.

به همین دلیل موضوع قانون گرایی، امری بدیهی است که بعضی‌ها یا متوجه نیستند یا نمی‌خواهند که متوجه شوند.

ما حتی باید قوانین اجرا نشده را مطالبه کنیم. حالا اگر قوه قضائیه یا هر دستگاه دیگری وظایف قانونی خودش را اجرا کرد، باید تشویق بشود و نباید با مباحث عاطفی و تبلیغاتی مانع اجرای قانون شویم.

آن‌هایی که این روز‌ها در قالب یک حرکت جاهلانه، شاید عاطفی و خیلی وقت‌ها مغرضانه می‌خواهند جلو اجرای قانون توسط قوه قضائیه را بگیرند، باید متوجه باشند که اگر این رویه در کشور جاری شود، خود این افراد یا خانواده آن‌ها ممکن است مورد هجوم سارقان مسلح، اراذل و اوباش قرار بگیرند. در این صورت هم آیا حاضرند برای مجرمین دلسوزی کنند؟ این سؤالی است که این افراد باید پاسخ بدهند.

قوه قضائیه تاکنون معقول رفتار کرده است و وظایف قانونی خودش را انجام داده و به مسائل حاشیه‌ای و فرعی نیز ورود نکرده است.

اما به منظور اینکه برای جامعه روشن‌تر شود که چرا افرادی اعدام می‌شوند، شایسته است که دادگاه‌های این افراد پخش و کامل شفاف سازی شود که این افراد چه سوابقی داشته اند.
به عبارت دیگر قوه قضائیه با آگاه سازی جامعه تبیین کند که چرا این افراد محکوم به اعدام شدند. این می‌تواند یکی از مصادیق جهاد تبیین باشد.

وقتی اطلاع رسانی دقیق و تخصصی و هوشمندانه‌تر درباره این مجرمین اتفاق بیفتد، اکثریت جامعه با این رویه قوه همراه خواهند شد.

تاکنون اصرار قوه قضائیه بر اجرای قانون، پسندیده و قابل تقدیر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->