سفیر ایران در مسکو: بیایید ایران را به روس زبانان به درستی معرفی کنیم انهدام ۲ تانک مرکاوای ارتش صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین (۱۸ آبان ۱۴۰۳) پویش «لبنان در پناه امام رئوف» در حرم مطهر رضوی برگزار شد + فیلم واکنش حماس به گستاخی تماشاگران صهیونیست به پرچم فلسطین انفجارهای مهیب در تل‌آویو | فرودگاه بن گورین بسته شد واکنش نخست‌وزیر هلند به حوادث آمستردام سفر استاندار خراسان رضوی به شهرستان صالح‌آباد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) + تصاویر رئیس سازمان استخدامی کشور: منابع انسانی بزرگ‌ترین سرمایه به حساب می‌آید افزایش تعداد مفقودین و زخمی‌های صهیونیست در ماجرای آمستردام امام‌جمعه موقت مشهد: شهادت رهبران مقاومت، عطش استکبارستیزی را شعله‌ور می‌کند هواداران مراکشی آژاکس با اسرائیلی‌ها درگیر شدند (۱۸ آبان ۱۴۰۳) حمله پهپادی جدید مقاومت عراق به شمال فلسطین اشغالی (۱۸ آبان ۱۴۰۳) هلاکت ۴ تروریست دیگر در سیستان و بلوچستان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) وزیر کشور: انتخابات استانداران بدون توصیه انجام شد گالانت و محافظ نتانیاهو به جان هم افتادند هشدار سازمان ملل درباره مردم شمال غزه سردار سلامی در مشهد: به فضل الهی هیچکس نمی‌تواند ایران را شکست دهد؛ حتی اگر همه دنیا باشد واکنش پوتین به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا فواد حسین: ایران از عراق به اسرائیل حمله نخواهد کرد بازداشت افسر ارشد رژیم صهیونیستی به سبب انتقاد به جنگ غزه چراغ سبز ترامپ به روسها: با پوتین گفت وگو خواهم کرد پیام تسلیت رئیس دفتر رئیس جمهور به داود میرباقری پرواز مستقیم شیراز به جزیره بوموسی برقرار می شود شمار شهدای لبنان از ابتدای حملات رژیم اسرائیل به ۱۷ هزار تن رسید (۱۷ آبان ۱۴۰۳) گفتگوی ترامپ با رئیس جمهور کره جنوبی درباره حضور سربازان کره‌شمالی در جنگ اوکراین حاجی بگلو: تمدید فعالیت دوره شوراها، هفته آینده در مجلس اعلام وصول می‌شود جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران: خدمت رسانی مراکز درمانی سپاه، تنها محدود به کارکنان نیست
سرخط خبرها

عراقچی: صلح و ثبات منطقه با حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای میسر نیست

  • کد خبر: ۱۳۹۷۲
  • ۱۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۸
عراقچی: صلح و ثبات منطقه با حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای میسر نیست
معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: تا زمانی که نیرو‌های خارجی فرامنطقه‌ای، در منطقه حضور داشته باشند امکان ایجاد صلح و ثبات پایدار در منطقه وجود نخواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدعباس عراقچی» صبح روز سه‌شنبه در نشست مجمع گفت‌وگوی تهران، شهادت سردار قاسم سلیمانی و همرزمانش را تسلیت گفت و با محکوم کردن اقدام جنایتکارانه آمریکایی‌ها در ترور وی اظهار داشت: تاکنون طرح‌های مختلفی در مورد ایجاد امنیت در منطقه خلیج فارس مطرح شده، ولی ما در این زمینه تاکنون نتوانسته‌ایم به نتیجه مناسبی دست پیدا کنیم. ما هنوز در منطقه خلیج فارس یک ساختار امنیتی مشخص نداریم.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه دلیل عدم تحقق این موضوع به سه دلیل باز می‌گردد، تصریح کرد: دلیل اول، حضور بازیگران فرامنطقه‌ای و غیرمنطقه‌ای در این منطقه است؛ آن‌ها در ظاهر با عنوان ایجاد صلح و ثبات در منطقه به خلیج فارس آمده‌اند، ولی در عمل به دنبال اهداف استراتژیک خود هستند و حضور خود در منطقه را به دلایل و بهانه‌های واهی توجیه می‌کند.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما در حال حاضر ساختار سیاسی جامعی در منطقه خلیج فارس نداریم که تمام بازیگران این منطقه را پوشش دهد، خاطرنشان کرد: سازمان همکاری خلیج فارس، سازمان جامعی نیست و ایران در این ساختار حضور ندارد؛ تا در منطقه یک ساختار جامع نداشته باشیم نمی‌توانیم به ترتیبات امنیتی مشخص دست پیدا کنیم.

وی به ذهنیت برخی از کشور‌های منطقه در مورد موضوع امنیت اشاره کرد و ابراز داشت: تا زمانی که ما در مورد امنیت خود به دیگران وابسته باشیم و بخواهیم امنیت را برون‌سپاری کنیم، تنش در منطقه باقی می‌ماند. اگر کشور‌های منطقه خودشان با همکاری هم اقدام به ایجاد امنیت در منطقه نکنند امنیت پایداری به وجود نمی‌آید.

 

امنیت در خلیج فارس قابل تفکیک نیست

 

عراقچی ادامه داد: امنیت در خلیج فارس در دست ماست و با باید با همکاری یکدیگر این امنیت را ایجاد کنیم. امنیت در خلیج فارس قابل تفکیک نیست و یا همه امنیت دارند و یا هیچ کس ندارد. این امنیت یک امنیت جمعی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران در راستای ایجاد گفت‌وگوی منطقه‌ای و همکاری کشور‌های منطقه در جهت تحقق صلح و ثبات پایدار طرح صلح هرمز را ارائه کرده که این طرح چند مشخصه خاص دارد، بیان کرد: این طرح از جنجال‌هایی در مورد نامگذاری‌ها وجود دارد اجتناب می‌کند و از آن طرف طرح جامع و همه‌گیری است که تمام کشور‌های منطقه را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در این طرح پیشنهاد کرده‌ایم که همه کشور‌های اطراف هرمز وارد این فرآیند شوند، یادآور شد: مجمع هرمز می‌تواند چارچوبی باشد که در قالب آن کشور‌های منطقه با یکدیگر همکاری کنند و در مورد امنیت خلیج فارس تصمیم‌گیری کند.

معاون سیاسی وزیر خارجه با تاکید بر اینکه اقدامات می‌تواند در این چارچوب از آسان به سمت دشوار حرکت کند، عنوان کرد: جامعه "طرح صلح هرمز" را کشور‌های حوزه خلیج فارس شکل می‌دهند و در آینده دیگر کشور‌های موثر و درگیر در منطقه می‌توانند به این جامعه بپیوندند البته شرط آن این است که همه کشور‌های عضو با این موضوع موافق باشند.

وی با بیان اینکه در این طرح بر عدم مداخله نیرو‌های خارجی در امور منطقه حل صلح‌آمیز اختلافات، احترام به مرزها، رعایت حسن همجواری، آزادی حمل و نقل و... تاکید شده است، گفت: باور داریم که منطقه خلیج فارس در شرایط حساس و خطیری قرار دارد با تهدیدات آنی مواجه هستیم و این مسائل این ضرورت را ایجاد می‌کند که همکاری‌ها را ادامه دهیم و گفتگو‌های جدی منطقه‌ای داشته باشیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->