به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رویترز در این باره نوشت، مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل بدون رایگیری تصمیم کمیته اعتبارنامه سازمان ملل را تصویب کرد. همچنین این کمیته ۹ عضوی که شامل روسیه، چین و ایالات متحده است، تصمیمگیری در مورد ادعاهای دوگانه روی کرسی لیبی در سازمان ملل را به تعویق انداخته بود.
به تعویق انداختن تصمیمگیری در مورد میانمار، افغانستان و لیبی موجب میشود تا نمایندگان فعلی این کشورها در پستهایشان باقی بمانند. با این حال کمیته مذکور گفته است که این امکان وجود دارد تا پایان دوره هفتاد و هفتم مجمع عمومی سازمان ملل که سپتامبر سال آتی میلادی به پایان میرسد، دوباره تجدید نظر صورت بگیرد.
بار دیگر طالبان افغانستان و حاکمیت نظامی میانمار برای در اختیار گرفتن کرسیهای کشورشان در سازمان ملل که هماکنون در اختیار نمایندگان دولت سرنگون شده قبلی است، درخواست دادهاند. پذیرش حاکمیت طالبان یا حاکمیت نظامیان میانمار توسط سازمان ملل، گامی به سوی به رسمیت شناخته شدن بینالمللی آنها خواهد بود.
همچنین امسال دو ادعا روی کرسی لیبی در سازمان ملل ارائه شد؛ این کرسی هماکنون در اختیار «دولت وحدت ملی» در طرابلس است و «دولت وفاق ملی» به رهبری فتحی باشاغا که پارلمان شرق این کشور هم از او حمایت میکند، روی آن کرسی ادعا دارد.
طالبان افغانستان هم اواسط اوت سال گذشته، قدرت را از دولتی که از طرف جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته میشد، گرفت. زمانی که طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ و ۲۰۰۱ در افغانستان قدرت را در دست داشت، سفیر دولتی که آنها سرنگون کردند، همچنان پس از اینکه کمیته اعتبارنامه سازمان ملل تصمیمگیری در مورد این کرسی را به تعویق انداخت، نماینده کشورشان در سازمان ملل باقی ماند.
در میانمار هم، نظامیها قدرت را در فوریه سال گذشته از آنگ سان سوچی، دولت منتخب گرفتند و الان دعوا بر سر اینکه چه کسی باید نماینده این کشور در سازمان ملل باشد، به وجود آمده است.
منبع: ایسنا