زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟
سرخط خبرها

تأخیر روا نیست؛ لغو سهمیه‌های تبعیض‌آمیز

  • کد خبر: ۱۴۰۴۰
  • ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۶
تأخیر روا نیست؛ لغو سهمیه‌های تبعیض‌آمیز
عباس عبدی رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
هر سال که فصل ثبت‌نام کنکور می‌رسد، دانش‌آموزان دچار استرس می‌شوند. بخشی از این استرس ناشی از حضور در کنکور است، ولی بخش مهمی از آن ناشی از وجود سهمیه‌های غیرآموزشی و مخرب در کنکور و واقعا تأسف‌آور است. برای آنکه بدانید این سهمیه‌ها چه اثرات زیان‌باری دارد، می‌توان برخی از داده‌های آن را بررسی کرد. داده‌هایی که متأسفانه سازمان سنجش به‌طور کامل آن‌ها را منتشر نکرده است. برای نمونه آخرین رتبه برای پزشکی در سال ۱۳۹۸ در منطقه‌یک و ۲ حدود ۸۵۰۰ و برای منطقه ۳ حدود ۹۵۰۰ و برای برخی از سهمیه‌ها ۴۷۰۰۰ و ۱۰۲۰۰۰ بوده است. واضح است که این بی‌عدالتی محض است. نه‌تن‌ها بی‌عدالتی، بلکه ضدنظام آموزشی است و افرادی با این رتبه نمی‌توانند پزشک شوند. فاصله میان ۸۵۰۰ با ۱۰۲۰۰۰ بسیار زیاد است. مثل این است که افراد تیم‌های دسته چندم را به تیم ملی دعوت کنند. وضعیت نتیجه‌گیری چنین تیمی از پیش روشن است. این امر موجب شد که اعتراضات گسترده‌ای به این وضع شود و در نهایت وزارتخانه‌های علوم و بهداشت پذیرفتند که در این سیاست زیان‌بار تجدیدنظر کنند. از این رو لایحه‌ای را برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته‌اند که سهمیه‌ها از ۱۹ مورد به ۳ مورد کاهش یابد. ولی متأسفانه خبر می‌رسد که رسیدگی و تصویب این لایحه به کنکور سال ۱۳۹۹ نمی‌رسد. ماه گذشته دولت لایحه توزیع عادلانه فرصت‌ها و امکانات در آموزش عالی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه داد تا این شورا درباره یکی از مهم‌ترین آزمون‌های علمی کشور تصمیم‌گیری کند. این لایحه را وزارت علوم با همکاری وزارت بهداشت تدوین کردند. بر اساس آن سهمیه‌های کنکور از ۱۹مورد به ۳مورد کاهش یافته و سهمیه اعضای هیئت‌علمی، بومی‌گزینی، بومی‌منطقه‌ای و بومی‌ناحیه‌ای هم حذف شده است. همچنین رئیس سازمان سنجش آموزش کشور می‌گوید که موضوع سهمیه‌ها باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد تا برای کنکور۹۹ آن را اعمال کنند. وی بسیار امیدوار است که شورای عالی انقلاب فرهنگی هرچه زودتر این لایحه را در دستورکار خود قرار دهد تا داوطلبان با آرامش بیشتری در کنکور۹۹ شرکت کنند. اما آن‌طور که از شورا خبر آمده است، تصمیم‌گیری درباره این لایحه به سال آینده نمی‌رسد. وزارت علوم همراه با وزارت بهداشت در زمینه سهمیه‌ها به توافق کامل رسیده‌اند و در نهایت لایحه‌ای بسیار دقیق را تدوین کرده‌اند تا داوطلبان در سال ۹۹ با احساس عدالت این آزمون را پشت سر بگذارند، اما گویا شورا هنوز بررسی لایحه را در دستورکار خود قرار نداده است؛ بنابراین باید از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست کرد که هرچه زودتر این لایحه را برای آرامش داوطلبان در دستورکار خود قرار دهد. اگر این لایحه در شورا تصویب شود، از این پس فقط سهمیه ایثارگران، مناطق محروم و استعداد‌های درخشان وجود دارد. سهمیه‌های بومی‌گزینی، بومی‌منطقه‌ای، بومی‌قطب و بومی‌ناحیه‌ای و فرزندان اعضای هیئت‌علمی، سهمیه‌های قهرمانان، حافظان قرآن، بهیاری و کشاورزی حذف می‌شود. همچنین سهمیه مناطق محروم هم دستخوش تغییرات جدی شده است و تنها بر اساس نیاز منطقه‌ای و مصوبه شورای گسترش دانشگاه‌ها اعمال می‌شود.
این تأخیر در رسیدگی بی‌معناست. هیچ مشکلی در رسیدگی سریع وجود ندارد. اصولا موضوع پیچیده‌ای نیست. این سهمیه‌ها هیچ منطقی جز افزایش نابرابری آموزشی نداشته است. حتی سهمیه‌های باقی‌مانده نیز باید بازنگری شود. این وضعیت پذیرفتنی نیست و تأخیر در رسیدگی به آن نیز هیچ معنایی جز نبود اراده برای رفع تبعیض از ساختار ناسالم آموزشی ندارد. این لایحه می‌تواند با فوریت تقدیم شود و با مرحله آخر انتخاب داوطلبان هیچ تعارضی ندارد. حتی اگر تا چندماه دیگر هم تصویب شود، مشکلی در اجرا نخواهد داشت. این موضوع با سرنوشت ده‌ها و صد‌ها هزار دانش‌آموز مرتبط است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->