فرونشست؛ بحران خاموش خراسان رضوی | بزرگ‌ترین شکاف فرونشستی ایران در نیشابور پشت‌پرده کانال‌های همسریابی تلگرامی | از فریب و سوءاستفاده تا خودکشی قربانیان صبحانه و میان‌وعده‌ای که باید برای دانش‌آموزان انتخاب کنید! بخشی از واکسن‌های یادآور دانش آموزان در دسترس قرار گرفت بیمه سلامت برای مردم «گران» شد تغذیه مادر باردار نقشی در بروز زردی نوزاد ندارد تالاب انزلی قربانی ناهماهنگی میان اقدامات زیست محیطی | راه نجات این تالاب چیست؟ فرمانده انتظامی تهران بزرگ خبر داد: کشف ۴۵۰ کیلو شیشه در کشور | «شیشه» در پوشش قرص‌های لاغری و آرامبخش معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت: آبله‌مرغان با یک‌بار ابتلا تمام نمی‌شود | واکسن همچنان خارج از برنامه عمومی ایران مشارکت بیش از ۳ هزار نفر در آزمون گواهینامه وزارت بهداشت | چرا بسیاری از اعتراضات رد شده است؟ جشن پنجاهمین سالگرد تأسیس اورژانس ۱۱۵ در مشهد برگزار شد (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) دلایل فرونشست‌‌های اخیر در اصفهان چیست؟ | آیا اماکن تاریخی در خطر هستند؟ درباره اهمیت انتخاب دوست در مدرسه | زنگ اول: دوست‌یابی! صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش گردوغبار (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) گرانفروشی ۳.۱ میلیاردی پوشاک مردانه در مشهد با جریمه دوبرابری روبه‌رو شد (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) رئیس اورژانس ۱۱۵ مشهد: آمار مزاحمت‌های تلفنی ۴ درصد افزایش یافته است | نوسازی ناوگان آمبولانس مشهد بالاتر از میانگین کشوری + فیلم صلاحیت رانندگان اینترنتی بازنگری می‌شود | دسترسی راحت‌تر به پلیس در دستور کار قرار خواهد گرفت گلایه وزیر علوم از افزایش واحدهای دانشگاهی: با این روال کیفیت آموزش کاهش می‌یابد تأمین اجتماعی چرا حق اولاد را از حقوق بازماندگان حذف کرده است؟ واکسن آنفلوانزا؛ ضرورتی دور از دسترس پائیز را بدون این مکمل‌ها سپری نکنید عدم موفقیت وزارت نیرو در زمینه تکالیف پیش‌بینی‌شده در برنامه‌های توسعه آخرین جزئیات از پرونده فوت ۲ کودک تهرانی با ماکارانی | احتمال وقوع قتل بیشتر است یک قدم تا جهانی‌شدن ماسوله: اکتشافاتی که خبر از صنعتی‌بودن ماسوله در دوره ایلخانان می‌دهد نجات معجزه آسای جوان ۱۹ ساله با بریدگی عمیق گردن در زاهدان (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) آب، قربانی مدیریت جزیره‌ای و نگاه‌های کوتاه‌مدت درمانگاه‌های تأمین اجتماعی نیاز به توجه جدی دارند چرا هر سال باید واکسن آنفلوانزا بزنیم؟
سرخط خبرها

شکاف اخلاق عملی و نظری

  • کد خبر: ۱۴۸۲۰
  • ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۱
شکاف اخلاق عملی و نظری
عباس عبدی رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
جامعه ایران دچار یک بحران یا دست‌کم یک ناهنجاری در نظام و معیار‌های اخلاقی است. حتما علل و عوامل آن گوناگون است. بنده معتقدم که یکی از علل اصلی یا درخور توجه آن، شکاف عمیقی است که میان اخلاق عملی و اخلاق نظری در ایران وجود دارد. به این معنا که در مقام نظر چنان تعریف انتزاعی و آرمانی از اخلاق می‌کنیم که در کمتر مدینه فاضله‌ای می‌توان نمونه آن را یافت، اما در مقابل و هنگام عمل بدترین رفتار‌ها را کرده و به‌راحتی نیز توجیه می‌کنیم. در همین زمینه چند سال پیش با یکی از استادان فلسفه تحلیلی در ایران گفت‌وگوی مکتوبی داشتم که امیدوارم منتشر شود. استاد محترمی که نکات بسیار شایان توجهی را متذکر می‌شدند. در آن مکاتبات بنده از نوعی نسبیت اخلاقی دفاع می‌کردم و یکی از مصادیقی که در تأیید استدلالم بیان کردم، کمک گرفتن از فوتبال بود. مشابه اتفاقی که یکشنبه‌شب و در مسابقه نهایی میان ۲ تیم اتلتیکومادرید و رئال‌مادرید شاهد آن بودیم. ۲ تیم بعد از ۹۰ دقیقه بازی با نتیجه صفر- صفر مساوی بودند. بازی در وقت اضافه هم با همان نتیجه در حال پایان یافتن بود که اتفاق جالبی رخ داد. مهاجم تیم اتلتیکو از مدافعان رئال عبور کرد و به سوی دروازه در حال حرکت بود و به احتمال قریب به یقین می‌توانست گل بزند و با توجه به اینکه چند دقیقه‌ای بیشتر وقت نمانده بود، به احتمال زیاد آنان برنده مسابقه فینال می‌شدند. اتفاقی که آرزوی این تیم و مربی آن بود. چرا که تاکنون چندبار در مسابقه نهایی در مقابل حریف شکست خورده بودند و پیروز شدن در این دیدار حیثیتی شده بود. با این حال در آخرین لحظه یکی از بازیکنان رئال از پشت سر با تکل به‌نسبت خشن مهاجم را سرنگون کرد و خودش با کارت قرمز مستقیم اخراج شد و در پایان یک ضربه آزاد هم به سود تیم اتلتیکو اعلام شد که ثمری نداشت و در نهایت این تیم در ضربات پنالتی شکست خورد.
بازیکن خاطی هنگامی که از زمین خارج می‌شد، از کنار مربی تیم اتلتیکو عبور کرد و او دستی به سرش کشید و ظاهرا به او نشان داد که کارش ایراد نداشته است. نکته دیگر اینکه این بازیکن به‌عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد. جالب‌ترین بخش ماجرا اظهارات سرمربیان ۲ تیم بعد از بازی است.
زین‌الدین زیدان، سرمربی رئال‌مادرید، در پایان بازی و درباره والورده (بازیکن خاطی) گفت: «او بهترین بازیکن رقابت‌ها شد و برایش بسیار خوش‌حالم. کارش را عالی انجام داد. او در هنگام تکل، کاری که باید را انجام داد. تکل خشن و زشتی بود، ولی کاری بود که باید انجام می‌شد. در پایان مهم بود که از موراتا (مهاجمی که روی او خطا شد) عذرخواهی کرد و این نشان از شخصیت بالای والورده دارد». سرمربی اتلتیکومادرید نیز در این‌باره گفت: «من معتقدم دادن جایزه بهترین بازیکن میدان به والورده کاملا درست بوده است، چون او با کاری که انجام داد پیروزی در این بازی را نصیب رئال کرد. کار او مهم‌ترین اتفاق بازی بود. اگر او مرتکب خطا نشده بود، احتمالا گل به ثمر می‌رسید. من به او گفتم که نگران نباشد، چون کاری را انجام داد که باید انجام می‌داد. باید ببینیم او را چند جلسه محروم می‌کنند». این نحوه برخورد نشان می‌دهد که چقدر راحت قواعد، مقررات و انتظارات از یکدیگر را پذیرفته‌اند و درک نظری آنان از اخلاق با عمل اخلاقی‌شان نزدیک است. حتی در مواردی که تعارض شدید منافع وجود دارد، باز هم به قواعد رفتاری اخلاقی یکدیگر احترام می‌گذارند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->