فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

یازدهمین شماره از فصلنامه «شمیره» پرونده‌ای برای «رهنورد زریاب»

  • کد خبر: ۱۴۰۵۳۵
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۱
یازدهمین شماره از فصلنامه «شمیره» پرونده‌ای برای «رهنورد زریاب»
یازدهمین شماره فصلنامه از فصلنامه «شمیره» در هرات با یاد محمداعظم رهنورد زریاب منتشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یازدهمین شماره از فصلنامه ادبی - هنری «شمیره» هرات با یاد محمداعظم رهنورد زریاب، توسط نشر جوان منتشر شد. در این شماره مطالبی از سرو سا رفیع زاده، نصیر آرین، سیامک هروی، مریم محبوب، سودابه سامح، لطیف ناظمی، عارف حسینی، حمیدالله کام‌گار، معصومه نظری، صلاح الدین جامی، محمد اکرام بسیم، هارون بهیار، جاوید نبی زاده، آنا فرزین، خلیل عرب و… منتشر شده است.

حمیدالله کام‌گار در این شماره مقاله‌ای با عنوان «ناخدای نستعلیق خراسان» نوشته و در آن نگاهی کرده است به کارنامه هنری استادِ استادانِ هنرِ نستعلیقِ خراسان - میرعلی هروی (۸۸۰ - ۹۵۱ ه. ق). وی در این مطلب نزدیک به شصت اثر از نسخ و مرقعات این خوشنویس، کاتب و شاعر دوره تیموریان هرات را معرفی کرده است.

هنر خوشنویسی در هرات تاریخی بس طولانی و پُر فراز و نشیب دارد و خوش‌نویسان و خطاطان فراوانی از این خطه تاریخی و فرهنگی سر بلند کرده و بر این هنر تأثیر شگرفی گذاشته‌اند. یکی از این بزرگان هنر میرعلی هروی است که خط او چه از نظر رعایت اصول، استحکام و چه از نظر هم‌واری، صفا و شأن، تا زمان خود بی‌همتا بوده و شاید پس از او نیز جز میرعماد کسی یارای برابری با او نداشته باشد و حتّی خط او بر خط میرعلی مشهدی هم برتری دارد.

میرعلی هروی فرزند میر محمد باقر ذوالکمالین، کاتب، خوشنویس و شاعر معروف و شهیر عصر تیموریان هرات و از سادات جلیل‌القدر حسینی به‌شمار می‌رود. آثار فراوانی کتابت کرده و از آثار خطوط، مرقعات و قطعاتش فراوان به‌جا مانده است. رساله‌ای هم تحت عنوان «مدادالخطوط» البته با تردید به وی منسوب است.

فصلنامه شمیره از نشریات موفق معاصر هرات است که اکنون سومین سال فعالیت خود را طی می‌کند. اسامی مدیران این نشریه بدین شرح است: صاحب امتیاز: طارق بها، مدیر مسئول: محبوبه تیموری، سردبیر: احمد بهراد، دبیر نقد و مقاله: فروه موسوی، دبیر داستان: مریم محبوب، دبیر ترجمه: مصطفی صمدی، دبیر شعر: حمیدالله کام‌گار.

اسامی شورای نویسندگان این نشریه نیز بدین قرار است: لطیف ناظمی، خلیل‌الله افضلی، پرتو نادری، محمدناصر رهیاب، صبورالله سیاسنگ، اسدالله شعور، افسانه واحدیار، سروسا رفیع زاده، محمداکرام بسیم، سیامک هروی، محبوبه تیموری، بهار سعید، کریمه طهوری ویدا، منیژه باختری و…

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->