آیا وضعیت خودروهای برقی بعد از انتخابات آمریکا تغییر می‌کند؟ آغاز حراج ربع سکه جدید از فردا شنبه (۱۹ آبان ۱۴۰۳) + لینک ثبت سفارش توزیع ۲۰۰ تن برنج تنظیم بازار در شبکه صنفی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) افزایش امکان صادرات و ارز آوری با کاهش یک درجه در مصرف گاز خانگی گمرک ایران: دستورالعمل آزاد سازی واردات آیفون به گمرکات کشور ابلاغ شد تحریم‌ها و نوسانات ارزی؛ چالش‌های بزرگ تولیدکنندگان در نمایشگاه کامپیوتر مشهد نرخ سود بین بانکی ثابت ماند (۱۷ آبان ۱۴۰۳) ریزش دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه | طلا چند شد؟ (۱۷ آبان ۱۴۰۳) دومین محموله توقیف شده برنج وارداتی ترخیص شد کشنده‌تر از پراید! ثبت نام وام ۳۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد + جزئیات دستور مهم وزیر اقتصاد به گمرکات کشور خراسان‌رضوی در جایگاه ششم فشار بر مستأجران قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | روند کاهش قیمت‌ ادامه دارد ملاک‌های جدید حذف یارانه‌بگیران اعلام شد + جدول مشمولان حذف یارانه قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | پیکاپ G۹ دو میلیارد و ۹۹۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | افزایش ۱۰ میلیونی قیمت سهند شرایط فروش ۲ محصول فونیکس مدیران خودرو اعلام شد + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | میوه پاییزی دیگری به بازار آمد + جدول قیمت وزیر صمت با عرضه خودرو در بورس کالا مخالفت کرد تب تورم مصالح ساختمانی فروکش کرد پیش بینی قیمت دلار در معاملات امروز پنجشنبه (۱۷ آبان ۱۴۰۳) افزایش میزان برداشت زعفران به برکت باران پاییزی (۱۶ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه (۱۷ آبان ۱۴۰۳) سفیر ایران در چین: تهران به دنبال افزایش صادرات محصولات فناور به چین است فروش خودرو کوییک به قیمت کارخانه از هفته آینده+ لینک خرید (۱۶ آبان ۱۴۰۳) ویدئو | شرایط بازار زعفران قبل و بعد از ورود به بورس کالا | از دلالی و قاچاق طلای سرخ تا سامان‌دهی بازار و لبخند کشاورزان پیشنهاد کمیسیون اجتماعی برای افزایش ۳۰ درصدی پایه حقوق در ۱۴۰۴ قیمت طلا و سکه در مشهد در مسیر رشد (۱۶ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

جای خالی موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور ایران و تاجیکستان

  • کد خبر: ۱۴۱۱۲۰
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
جای خالی موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور ایران و تاجیکستان
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: آنچه که هم بخش خصوصی تاجیکستان و هم بخش خصوصی ایران باید از دولت‌های دو کشور با وجود این همه امکانات مطالبه کنند، اجرای یک موافقت‌نامه تجارت ترجیحی است.

گروه اقتصاد | شهرآرانیوز، غلامحسین شافعی امروز ۳۰ آذرماه در نشست فرصت‌های سرمایه گذاری و تجارت با تاجیکستان با حضور هیات تجاری متشکل از تجار و بازرگانان این کشور که در سالن همایش اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بین بخش‌های خصوصی دو کشور در حضور روئسای جمهور تفاهم نامه‌ای به امضا رسید و اجرای آن به اتاق‌های بازرگانی ایران و تاجیکستان محول شد و این مساله اجرایی شد. امید است به اهداف این تفاهم‌نامه دست یابیم.
وی افزود: آنچه که مشخص است این است که مجموعه همه روابط همه جانبه با تاجیکستان به ریشه‌های عمیق فرهنگی بازمی‌گردد. اینکه دو کشور را فقط مرز‌ها جدا کرده و مردم دو کشور همه یکدیگر را خویشاوند یکدیگر می‌دانند.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران بیان کرد: در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ تقریبا سومین یا چهارمین کشور طرف تجاری ایران کشور تاجیکستان بود که بعد آن به دلیل مشکلاتی میزان تجارت رشد کرد. آنچه مسلم است این است که میزان ظرفیت‌های موجود بین دو کشور بسیار بیشتر است. شاید حضور دو کشور در دو کانون اقتصادی منطقه مساله از جمله اجلاس شانگ‌های و اتحادیه اوراسیا فصل جدید برای جهش در همکاری اقتصادی ایجاد می‌کند. 
شافعی بیان کرد: برای مثال یکی از مشکلات اساسی در ایران مشکل آب است. تاجیکستان در سطح منطقه و حتی در جهان از نظر درجه بندی از نظر منابع آبی رتبه اول را دارد، ولی ما برای کشت فراسرزمینی به برزیل میرویم درحالی که تاجیکستان از نطر منابعآبی بسیار مهم است و از این ظرفیت استفاده نمی‌شود. 
وی با اشاره به اینکه تاجیکستان می‌تواند سطح وسیعی از نیاز آلومینیوم منطقه را تامین کند، تصریح کرد: از طرفی ایران در مورد سد‌سازی در منطقه و در سطح جهان در بحث خدمات فنی و مهندسی وضعیت مطلوبی دارد. ظرفیت‌ها بین دو کشور برای همکاری‌های دو جانبه و چند جانبه مطلوب بوده و می‌توان از طریق تاجیکستان با کشور‌های سوم نیز همکاری کنیم. با همکاری دو کشور این زمینه آماده شده است. 
رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: آنچه که هم بخش خصوصی تاجیکستان و هم بخش خصوصی ایران باید از دولت‌های دو کشور با وجود این همه امکانات مطالبه کنند، اجرای یک موافقت نامه تجارت ترجیحی است. این مساله به افزایش مناسبات تجاری کمک می‌کند پس اولین قدم اجرای موافقت نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور است. باید دبیرخانه دائمی در ایران و تاجیکستان دایر شده و یکی از کار‌هایی که باید دنبال کند همین مساله است. 
رئیس اتاق باررگانی ایران در باره مشکل حمل و نقل بیان کرد:حمل و نقل از مسائلی است که باید به آن توجه جدی شود. در راه رسیدن کالای ما به تاجیکستان و بالعکس، شرکای مشترک وجود داشته که این مساله بر این حوزه اثر گذارند، اما در دو کشور در خصوص حمل و نقل و ترانزیت و مخصوصا کمک به هم برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای آینده باید توجه شود.
شافعی افزود: در بازار کشور‌ها هم تجار حرفه‌ای و گاهی تجار اندک غیر حرفه‌ای داریم گاهی وقت‌ها در تجارت غیر حرفه‌ای اقداماتی رخ می‌دهد که بر تجارت رسمی اثر می‌گذارد. دبیرخانه شورای مشترک باید به ایجاد کمیته دائمی و حل اختلاف بین دو کشور در اتاق‌های بازرگانی دو کشور اقدام کند که در غالب آن تاییده اعتباری تجار از طرفین دریافت کنند که با مشکل مواجه نشوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->