سه پهپاد مشکوک به تاسیسات هسته‌ای ژاپن نفوذ کردند روایت وزیر بهداشت از حادثه چراغ قرمز تجریش در جنگ ۱۲ روزه | طرح ملی سواد سلامت به‌زودی رونمایی می‌شود وزرای خارجه ایران و حکومت سرپرست افغانستان درباره غزه گفت‌و‌گو کردند (۵ مرداد ۱۴۰۴) اردوغان و مکرون درباره غزه گفت‌و‌گو کردند رئیس سازمان اطلاعات سپاه به اروپایی‌ها هشدار داد (۵ مرداد ۱۴۰۴) یک فرمانده و دو افسر صهیونیست در نوار غزه زخمی شدند (۵ مرداد ۱۴۰۴) سازمان ملل برای کمک به ایجاد کشور فلسطین اعلام آمادگی کرد موافقت تایلند و کامبوج با میانجی‌گری مالزی برای حل درگیری مرزی پزشکیان در وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور یافت ناگفته‌های عراقچی از جنگ ۱۲ روزه در گفت‌و‌گو با جواد موگویی منتشر شد + فیلم رئیس‌جمهور از وزارت راه و شهرسازی بازدید به عمل آورد (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۳ سرباز صهیونیست به دلیل امتناع از شرکت در جنگ غزه به زندان محکوم شدند آمریکا به شرق سوریه تجهیزات لجستیکی سنگین ارسال کرد ویدئو | تصاویری متفاوت از حضور رهبر انقلاب در چادر عشایر اردبیل در سال ۱۳۷۹ هشدارها درباره افزایش شمار شهدا بر اثر گرسنگی و تله‌های مرگبار در مراکز کمک‌رسانی مالکی: میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی بیانگر نقش آفرینی جمهوری اسلامی در حمایت از حقوق بشر است احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار‌های کنترل‌شده در خمین (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۱ شهید و ۵۰ زخمی دیگر در غزه | ۶ نفر در شبانه‌روز گذشته به علت سوء تغذیه جان باختند (۵ مرداد ۱۴۰۴) حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس موقت (۵ مرداد ۱۴۰۴) بازداشت گسترده اعضای حزب بعث در عراق ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد عراقچی، شهریور ۱۴۰۴ در مشهد | دومین نشست دیپلماسی استانی در شرق ایران برگزار خواهد شد قانون مجلس در تعلیق همکاری با آژانس کاملا روشن و شفاف است شیوه‌نامه تبدیل وضعیت معلمان پیش‌دبستانی هرچه سریع‌تر ابلاغ شود تذکر کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی: افغانستانی‌های بدون پروانه اقامت از کشور اخراج شوند رئیس سازمان اداری استخدامی: تعطیلی ادارات اولویت ما نبود، اما در شرایط اضطراری اجتناب‌ناپذیر است
سرخط خبرها

یک مقام روس: مسکو و دهلی می‌توانند به احیای گفتگو بین افغان‌ها کمک کنند

  • کد خبر: ۱۴۱۵۴۷
  • ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۵
یک مقام روس: مسکو و دهلی می‌توانند به احیای گفتگو بین افغان‌ها کمک کنند
«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان از آمادگی این کشور به همراه هند، برای احیای گفتگوی بین افغان‌ها سخن گفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان از آمادگی این کشور به همراه هند، برای احیای گفتگوی بین افغان‌ها سخن گفت.

وی افزود: چگونگی یافتن راه حل، از طریق رایزنی‌های گسترده بین‌الافغانی، لویه جرگه یا چیزهای دیگر، بر عهده خود مردم افغانستان است که باید تصمیم بگیرند. اگر چنین سیگنالی از کابل برسد، روسیه آماده است در این زمینه کمک‌های لازم را ارائه کند.

وی با اظهار اینکه نقش هند نیز در احیای گفتگوهای بین‌الافغانی ضروری خواهد بود، خاطرنشان کرد که طالبان در مذاکرات فرمت مسکو در نوامبر ۲۰۱۸ شرکت کردند و تعهد خود به صلح را نشان دادند، آنها رئیس جمهور غنی را به دلیل عدم آغاز یک فرایند سیاسی سازنده که قرار بود طالبان را در ساختارهای دولتی بگنجاند، سرزنش کردند.

نماینده ویژه پوتین درباره موضع مسکو درباره طالبان گفت: واقعیت عینی این است که طالبان تقریباً تمام خاک افغانستان را کنترل می‌کند، دولت موقت تشکیل شده و در حال فعالیت است.

وی با اظهار اینکه کشورهای منطقه مایل به کمک به طالبان برای مقابله با تهدیدهای امنیتی هستند، با انتقاد از ادامه حضور نماینده دولت اشرف غنی در کرسی افغانستان در سازمان ملل به «د هندو» گفت: اینکه سازمان ملل اجازه دهد نماینده دولت قبلی افغانستان همچنان به حضور در کرسی نماینده دائمی افغانستان در سازمان ملل ادامه دهد، صحیح نیست.

پرسابقه‌ترین دیپلمات روس در امور افغانستان همچنین ابراز امیدواری کرد که طالبان از اشتباهات دولت اشرف غنی و نیز از تجربه‌های حکومت قبلی خود در سال‌های۱۹۹۶-۲۰۰۱درس بگیرد.

کابلوف با اظهار اینکه طالبان یکدست نیستند و نظرات مختلفی در مورد موضوعاتی مانند آموزش برای زنان در این گروه وجود دارد، گفت به عنوان مثال، بر اساس اطلاعات موجود، در برخی از ولایت‌های شمالی، مقامات طالبان نسبت به موضوع دسترسی دختران به تحصیلات بیشتر از سایر ولایت‌‎ها در جنوب تمایل دارند.

مذاکره‌کننده کهنه‌کار روسی معتقد است که احتمال گسترش تروریسم از افغانستان به کشورهای همسایه وجود دارد و برخی از رویدادهای اخیر تروریسم که با هدف تشدید گسل‌های موجود در جامعه افغانستان صورت گرفته، جنبه خارجی دارد.

کابلوف ادامه داد: ما می‌بینیم که نیروهای طالبان برای مبارزه با داعش و سایر گروه‌های تروریستی در کشور تلاش می‌کنند، اگرچه هنوز تا حل مشکل به طور کلی فاصله دارند. اقدامات انجام شده توسط دولت طالبان برای مبارزه با تروریسم قابل قدردانی است، اما ما معتقدیم که این اقدامات ناکافی هستند.

وی همچنین هشدار داد که گروه‌های تروریستی مانند داعش، جنبش ترکستان شرقی، جنش اسلامی ازبکستان و جماعت انصارالله در شمال، شرق و بخش‌هایی از خاک افغانستان فعال هستند. کابلوف در ادامه نیز اظهار داشت که در حملات داعش علیه اقلیت‌ها در افغانستان دست خارجی‌ وجود دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->