پایان مهلت تبلیغات نامزدهای انتخابات در ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه (۷ تیر ۱۴۰۳) مشهد کانون انتخابات در آخرین روز تبلیغات ریاست‌جمهوری + فیلم پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ براساس نظرسنجی ایسپا (۶تیر ۱۴۰۳) تقدیر شورای‌عالی اجماع نیروهای انقلاب از قاضی‌زاده هاشمی نامه قاضی‌زاده هاشمی به خانواده شهید رئیسی: باید از شهید مظلوم‌مان دفاع کنیم پورمحمدی: مشارکت بالا به رفع تحریم کمک می‌کند | برای روش مصرف انرژی رفراندوم بگذاریم قاضی‌زاده‌هاشمی انصراف داد (۶ تیر ۱۴۰۳) سپاه امام‌رضا(ع) مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کرد هشدار سازمان ملل: گسترش جنگ به لبنان به طور بالقوه آخرالزمانی است مخبر در گفت‌وگو با پوتین: روابط راهبردی تهران-مسکو غیر قابل تغییر است نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری تا چه زمانی می‌توانند انصراف دهند؟ جزئیاتی از موشک هایپرسونیک جدید نیروهای مسلح یمن (۶ تیر ۱۴۰۳) زاکانی در برنامه «بدون تعارف»: آمدم که به دهه ۹۰ برنگردیم + فیلم عملیات مشترک نیروهای مسلح یمن و مقاومت عراق | کشتی رژیم صهیونیستی در بندر حیفا هدف قرار گرفت حمله موشکی مقاومت فلسطین به شهرک صهیونیست‌نشین «العین الثالثه» کاخ سفید: کمک‌های نظامی به تل آویو ادامه دارد اطلاعیه شماره ۶ ستاد انتخابات کشور درباره حضور نماینده کاندیدا‌ها در شعب اخذ رأی‌ قالیباف در اجتماع هواداران خود در مشهد: کشور تاب اختلاف و دعوا و بهانه جویی ندارد| ما سیاست بلدیم، اما کار‌های خلاف انجام نمی‌دهیم+ فیلم و عکس (۶ تیرماه ۱۴۰۳) وعده‌های نامزدهای ریاست‌جمهوری برای بهبود رفاه اجتماعی چیست؟
سرخط خبرها

وزارت نیرو: تبادل نفت با آب افغانستان مطرح نیست

  • کد خبر: ۱۴۳۰۹۳
  • ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۳
وزارت نیرو: تبادل نفت با آب افغانستان مطرح نیست
رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو گفت: سال قبل مقامات افغانستانی اعلام کردند که اگر ایران آب بیشتری را از هیرمند تقاضا دارد می‌توان روی موضوع تبادل نفت با آب حساب کرد اما با توجه به این‌که ایران مطالبه بیشتری نداشت این مساله منتفی شد و اکنون نیز هیچ بحثی در این رابطه مطرح نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدعلی فرحانکیان امروز در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی آب در نشستی خبری و در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه وزارت نیرو برای تبادل نفت با آب  در کشور افغانستان و یا کشورهای دیگر اظهار کرد: مسئولان دولت قبل و دولت فعلی افغانستان هیچ کدام معاهده موجود را نفی نکردند و اکنون نیز ایران تقاضایی برای آب بیشتر ندارد و تنها مذاکرات بر سر دریافت حق آبه تعیین شده است. در مورد سایر کشورها نیز ایران نیازمند مطالعات دقیق است اما اگر در داخل کشور مدیریت مصرف صورت گیرد با منابع فعلی می‌توانیم نیاز را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی هیچ بحث و مطالعه‌ای روی تبادل نفت با آب صورت نمی‌گیرد و این موضوع در اولویت‌های وزارت نیرو قرار ندارد.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با بیان این‌که وزارت نیرو در شاخص‌های آبرسانی سرآمد است تصریح کرد: کشوری که میزان بارندگی سالانه آن یک سوم متوسط بین‌المللی است اکنون به جایی رسیده که ۱۰۰ درصد شهروندان شهری و ۸۰ درصد مشترکان روستایی آب شرب سالم در اختیار دارند که این موضوع نشان دهنده پیشرفت کشور در این حوزه است. شاخصی که ایران برای دستیابی به آب در نظر گرفته بسیار سخت‌گیرانه‌تر از شاخص‌های بین‌المللی تبیین شده است.

فرحناکیان ادامه داد: براساس شاخص‌های بین‌المللی تامین آب شرب با حداکثر نیم ساعت پیاده‌روی قابل قبول است اما در ایران گفته می‌شود که در صورت باز شدن شیرآب باید آب شرب تحویل مشترک شود که این اتفاق نیز اکنون افتاده و جای قدردانی دارد.

وی با تاکید بر این‌که اکنون در بسیاری از کشورهای منطقه سدسازی‌ها و تامین تاسیسات آب و فاضلاب توسط متخصصان ایرانی انجام می‌شود گفت: یک حرکت جهادی در حوزه آبرسانی صورت گرفته و اکنون نزدیک ۱۰ هزار روستا در مرحله انجام پروژه آبرسانی قرار دارند و اکنون توانسته‌ایم ۸۰ درصد روستاها را به آب شرب پایدار متصل کنیم.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با اشاره به میزبانی ایران در مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری اظهار کرد: تاکنون دو دوره یونسکو روی فعالیت این مرکز نظارت داشته و میزبانی ایران مورد تایید قرار گرفته است از شمال آفریقا، غرب آسیا، جنوب آسیا و خاورمیانه در این مرکز عضو هستند و اقدامات متعددی نیز تاکنون صورت گرفته است.

حق‌آبه هیرمند افزایش یافت اما قابل توجه نبود

وی با اشاره به آخرین اقدامات صورت گرفته برای دریافت حق آبه هیرمند تصریح کرد: معاهده‌ای را در این حوزه با کشور افغانستان دراختیار داریم که دولت قبل و دولت فعلی افغانستان هیچ کدام آن را نفی نکردند اما بدعهدی‌هایی از سمت آنها وجود داشت. تاکنون جلسات متعددی با مقامات افغانستانی برگزار شده و صحبت‌های جدی نیز صورت گرفته است در نهایت نیز میزبان حق‌آبه هیرمند افزایش یافت اما میزان آن قابل توجه نبوده است. کشور افغانستان نیز اعلام کرده که درگیر خشکسالی شده است اما با این حال مسیر مذاکرات مثبت است.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با بیان این‌که مردم سیستان و بلوچستان وابسته به آب هیرمند هستند اما تاکنون اجازه‌ای نداده‌ایم آب شرب آنها تحت تاثیر قرار بگیرد، اظهار کرد: از طریق آب شیرین‌کن‌ها نیز نیاز صنعت را برطرف کرده‌ایم همچنان مذاکرات با طرف افغانستانی به طور جدی ادامه دارد به گونه‌ای که هر ماه با این کشور مذاکراتی را انجام می‌دهیم و بحث‌های حقوق بین‌الملل می‌بایست از طریق ریاست جمهوری حل و فصل شود.

فرحکانیان در خصوص ساخت‌وسازهایی که در کشور ترکیه در بالادست دجله و فرات صورت می‌گیرد گفت: ایران به طور مستقیم از این مساله آسیب نمی‌بیند چرا که مسیر دجله و فرات، سوریه و عراق است اما ممکن است ریزگردها و مسائل اینچنینی مشکلاتی را ایجاد کند.

وی اضافه کرد: بحثی که با ترکیه داریم در رودخانه مرزی ارس است. ترکیه اخیرا با سدی که در سرچشمه ارس احداث کرده شرایطی را به وجود آورده که در دیدار روسای دو کشور این موضوع مطرح شده است. دیپلماسی فعال آب در این حوزه برقرار است و در پنج موضوع معاونین آب دو کشور صحبت می‌کنند تا موضوعات حل و فصل شود.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با اشاره به اقدامات و مذاکراتی که با کشور ونزوئلا برای توسعه همکاری‌ها در حوزه آب و برق صورت گرفته است اظهار کرد: تمرکز دیپلماسی در کشورهای منطقه است اما این مساله باعث نمی‌شود که از بقیه غافل شویم. در کشور ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه مذاکراتی را انجام داده‌ایم اما در حوزه انتقال پول محدودیت‌هایی وجود دارد اما با این حال در حوزه صادرات فنی و مهندسی اقداماتی را انجام می‌دهیم.

ساخت نیروگاه و تاسیسات آبی در ونزوئلا

وی با بیان این‌که نیروگاه‌سازی و تعمیرات نیروگاه جزو محورهای مذاکره با کشور ونزوئلا است تصریح کرد: ایجاد تاسیسات آبی نیز در این کشور مورد توجه قرار دارد اما باید توجه داشت که ونزوئلا کمبود نیروگاه ندارد و مشکل جای دیگری است.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با بیان این‌که در حال حاضر هیچ‌گونه صادرات آبی نداریم گفت: حداکثر سه یا چهار ماه آینده جلسه شورای حکام برگزار خواهد شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->