هیئت «بنت‌الشهید سیده‌رقیه‌(س)»؛ از بصیرت‌افزایی سیاسی تا دستگیری از محرومان آیا انتظار منجی، ریشه در دین دارد یا در سرشت بشر است؟ موکب‌های اربعین از چه زمانی در ایران و عراق فعال می‌شوند؟ مراسم چهلمین روز شهادت سپهبد باقری برگزار شد راز‌های ناگفته از حضرت شهربانو، مادر امام سجاد (ع) تاریخچه‌ای از ایوان جنوبی صحن آزادی حرم امام رضا (ع) | حکایت خوش‌طعم «ایوان آشپزخانه» روایتی از شهید خسرو حسنی، جانشین اطلاعات نیروی هوافضای سپاه | سردار پیدا و پنهان آینده از آن مستضعفان است اعمال و آداب توصیه شده برای ماه صفر | ماهی که همچنان عزادار است شهادت سردار نارنجی از فرماندهان لشکر عملیاتی ۳ حمزه (ع) ارومیه مراسم گرامیداشت اربعین شهدای اقتدار نیروی هوا فضای سپاه برگزار شد منطقه آزاد زیارت در دستورکار ویژه کارگروه ملی امام رضا(ع) وصیت نامه شهید حاجی زاده منتشر شد + متن کامل و عکس ۳۰ بقعه متبرکه خراسان رضوی میزبان زائران دهه پایانی صفر پویش «آهوانه»؛ پیام دوستی از حرم تا حرم با دستان دختران مشهدی پاسخ آیت‌الله سبحانی به شبهه‌ای درباره وجود نام پیامبر در تورات و انجیل آخرین آمار ثبت‌نام در سامانه سماح (یکم مرداد ۱۴۰۴) مدارک مفقودی زائران اربعین چگونه پیدا می‌شود؟ رونمایی از طرح جدید دیوارنگاره میدان انقلاب تهران وقتی آیین، هویت می‌شود | «محفل محترم» از کارکرد اجتماعی عزاداری در یزد می‌گوید
سرخط خبرها

بعد از گذشت ۳ سال هنوز یک فیلم سینمایی درباره حاج‌قاسم تولید نشده است + فیلم

  • کد خبر: ۱۴۳۱۷۲
  • ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۸
بعد از گذشت ۳ سال هنوز یک فیلم سینمایی درباره حاج‌قاسم تولید نشده است + فیلم
یک منتقد فیلم و سینما تأکید کرد: انتقادی که به سازمان سینمایی وارد می‌شود، این است که بعد از گذشت سه سال از شهادت حاج قاسم یک فیلم سینمایی درباره ایشان تولید نشده است و می‌ترسم ۱۰ سال هم بگذرد، اما همچنان فیلمی برای چنین شخصیتی تولید نشده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام مصطفی یوسف‌زاده امشب، ۱۲‌دی‌ماه، در برنامه صدمین دورهمی پاتوق فرهنگ مشهد ویژه بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی در سینما هویزه مشهد با ارائه ارزیابی خود از مستند «آورتین» اظهار کرد: در این چند سالی که از شهادت قاسم سلیمانی می‌گذرد، ارگان‌های مختلف برای گرامیداشت این شهید بزرگوار فعالیت‌های فرهنگی مختلفی داشته‌اند. در کنار این‌ها امید است کسانی که متولی سینما هستند، به این مهم اهتمام بیشتری بورزند، چراکه از لحاظ منابع آرشیوی و در قید حیات بودن هم‌رزمان آن شهید، دست پری دارند.

وی با تأکید بر اینکه حاج‌قاسم ارزش ساخت ده‌ها فیلم سینمایی را دارد، اضافه کرد: البته در عرصه مستندسازی آثار خوبی طی این چند سال درباره قاسم سلیمانی تولید شده، اما آسیب این آثار این است که عمدتا خیلی از این مستند‌ها تکرار مکررات است.

یوسف‌زاده تصریح کرد: ازاین‌رو، لازم است بنیاد حفظ ارزش‌ها و نشر آثار شهید سلیمانی اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهد. به‌نظر من اطلاعات موجود از فعالیت‌های حاج‌قاسم پیش و پس از انقلاب به‌قدری است که می‌توان به همه آن پرداخت.

این منتقد سینما خاطرنشان کرد: گاهی برخی مستند‌ها از زاویه‌ای دیگر به یک موضوع درباره سردار سلیمانی می‌پردازد. مثلا چند مستند کوتاه درباره اتفاقات و نقش حاج‌قاسم در حوادث آمرلی ساخته شده است. در کنار این موارد، این مستند‌ها می‌تواند به ابعاد حقوقی شهادت حاج‌قاسم براساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد نیز بپردازد. مدیریت توحیدی و بازنمایی عرفان و حماسه در مکتب آن شهید بزرگ نیز اهمیت زیادی دارد که می‌توان درباره آن نیز مستند تولید کرد. همچنین بررسی رابطه شهید سلیمانی و ناسیونالیسم ایرانی و همچنین جایگاه آن، موضوع دیگری است که جای خالی آن میان مستند‌های تولید‌شده دیده می‌شود.

یوسف‌زاده با اشاره به مستند «آورتین» و جایگاه آن میان مستند‌های تولید‌شده درباره حاج‌قاسم، گفت: امید است در تولیدات رسانه‌ای کمی از تکرار‌ها فاصله بگیریم و به ناگفته‌های زندگی حاج‌قاسم بپردازیم. اتفاقا مستند «آورتین» یکی از نمونه‌های متمایز میان آثار این‌چنینی است.

وی ادامه داد: آنچه که می‌توان از آن به‌عنوان برگ برنده مستند «آورتین» یاد کرد، این است که این اثر توانسته مصاحبه‌ها را با تصاویر آرشیوی برای بازنمایی واقعیت آورتین تلفیق کند. این تصاویر آرشیوی به انسجام مستند مزبور کمک خوبی کرده است. البته فیلم‌ساز می‌توانست از وضعیت کنونی آن منطقه نیز به بیننده گزارش ارائه کند.

این منتقد سینما تأکید کرد: در کنار این‌ها، نگرش حاج‌قاسم به موضوع امنیت در این مستند به‌خوبی واکاوی می‌شود. به عقیده آن شهید، برقراری صرف امنیت در یک منطقه اهمیت ندارد، بلکه به عقیده وی بعد از تسلیم‌شدن اشرار منطقه آورتین، باید کار اقتصادی و فرهنگی را برای آنان آغاز کرد.

یوسف‌زاده با بیان اینکه البته مستند «آورتین» از لحاظ پرداختن به آن منطقه و مدیریتی که در آن دوره بوده، کمی خساست به خرج می‌دهد، گفت: مستند باید روشن کند آورتین محصول کدام سیاست‌هاست و چرا برخی اشرار آن را منطقه امن خود می‌دیدند.

وی تأکید کرد: باید توجه کرد که هر فعالیتی که در طول این سال‌ها با محوریت قاسم سلیمانی انجام شده است، اگر بدون پیوست فرهنگی باشد، به جوانان و آن شهید اجحاف شده است. هنوز آثاری که در این زمینه تولید شده، کم است. این شخصیت به‌قدری‌ بزرگ است که می‌شود تا مدت‌ها از روش و سیره و رفتار او تولیدات قوی و دقیق داشت؛ البته به شرطی که موازی‌کاری نباشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->