سهمیه بنزین اردیبهشت امشب شارژ می‌شود (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) معاون وزیر صمت هرگونه افزایش قیمت کالاها بدون مجوز را غیرقانونی دانست تشکیل پرونده برای یک نانوایی در کلاهدوز مشهد به دلیل تخلف (۳۰ فروردین۱۴۰۳) مدل خودرو، معیار جدید دهک‌بندی خانوار برای دریافت یارانه! قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به بیمه‌شدگان صندوق اجتماعی کشاورزان خراسان‌رضوی بازار سرد مرغ گرم در مشهد | مرغدار کیلویی ۳ تا ۷ هزار تومان در ضرر اجرای مصوبه افزایش حق مسکن فقط با تصویب هیئت دولت صرفه جویی ۴۳۰۰ مگاوات برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی افزایش حقوق بازنشستگان کارگری در سال ۱۴۰۳ به کجا رسید؟ حدود ۲ میلیون خانه در حال ساخت است قیمت طلا، قیمت دلار و قیمت سکه در بازار امروز پنجشنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: تعطیلی پنجشنبه‌ها آثار زیان باری بر بخش اقتصادی خواهد داشت آرزو برای برقی شدن قطار تهران – مشهد | بررسی سهم پروژه‌های حمل ونقل ریلی خراسان رضوی در آلبوم بودجه ۱۴۰۳ مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در راه است + جزئیات پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه قیمت جدید پژو پارس با افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی تعیین شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) حقوق فروردین بازنشستگان کشوری امروز پرداخت می‌شود (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) همه چیز درباره هلدینگ «خلیج فارس» دلار به کانال ۶۶ هزار تومان برگشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) لزوم صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل از ابتدای سال، ۲۰۰ تن گوشت قرمز وارد شده و در بازار توزیع شده است چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
سرخط خبرها

درخواست آمریکایی‌ها برای تولید سیگار در ایران

  • کد خبر: ۱۴۳۵۲
  • ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۰
درخواست آمریکایی‌ها برای تولید سیگار در ایران
کارشناسان معتقدند سیستم مالیاتی کشورنمی‌تواند نرخ واقعی سیگار را تعیین کند تا بر اساس آن، مالیات دریافت شود. در عین حال لابی دخانیاتی‌ها و قدرت مافیای سیگار را مانعی برای افزایش مالیات می‌دانند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ در مناظره بیستم دی ماه موضوع افزایش مالیات بر دخانیات مورد بحث و بررسی قرار گرفت. با توجه به ضرورت اصلاح ساختار بودجه و نقش تعیین کننده مالیات در این میان، یکی از منابعی که می‌تواند به گفته کارشناسان حداقل تا ۲۰ میلیارد تومان برای کشور درآمد ایجاد کند، مالیات بر سیگار است. از سوی دیگر مالیات بر سیگار، موثرترین روش برای کاهش مصرف دخانیات تلقی شده است.

بر همین اساس مناظره با اهدافی از جمله لزوم کاهش مصرف دخانیات و سلامت جامعه و همچنین افزایش مالیات و عوارض سیگار به عنوان سیاست پیشگیرانه با حضور محمد رضا مسجدی دبیر کل ستاد مبارزه با دخانیات و سید حسین حسینی مدیر کل مرکز بهداشت سازمان صدا و سیما به عنوان موافقان افزایش مالیات دخانیات، محمدرضا تاجدار رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان و صادرکنندگان دخانیات و حسینعلی پور اقبالی نماینده وزارت صنعت و معدن به عنوان مخالفان موضوع برگزار شد.

در سوال نظرسنجی نیز ۶۸ درصد مردم موافقت خود را با افزایش مالیات دخانیات اعلام کردند.

مسجدی: مرگ سالانه ۶۰ هزار ایرانی در اثر سیگار

مسجدی، دبیر کل ستاد مبارزه با دخانیات با اشاره به آمار و تحقیقات سازمان بهداشت جهانی، سیگار را مهم‌ترین عامل اصلی مرگ و میر دانست و گفت: ۶ تا ۷ میلیون نفر در سال به علت مصرف دخانیات فوت می‌کنند. به میزان مصرف هر نخ سیگار، به همان تعداد نیز مرگ و میر خواهیم داشت. در ایران با مصرف ۵۵ تا ۶۰ میلیون نخ میانگین ۶۰ هزار در سال مرگ بر اثر مصرف دخانیات صورت می‌گیرد.

چراغ سبز آمریکایی‌ها برای تولید سیگار در ایران

وی با اشاره به موضوع اصلی بحث وعدم حضور مسئولان مالیاتی برای پاسخ گویی، افزود: در حال حاضر سیستم مالیاتی به قدری ضعیف است که نرخ واقعی را نمی‌تواند به درستی تعیین کند تا بر روی پاکت‌ها و محصولات دخانیاتی درج شود و بر آن اساس مالیات تعیین شود. وزارت صنعت نیز در این موضوع کوتاهی کرده است چرا که نظارت بر روی قیمت‌ها ندارد.

مسجدی تصریح کرد: موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که تمام صنایع کشور در ۱۵ سال اخیر ورشکست شده یا تولیدات آن‌ها به نصف رسیده است. اما در ۶ ماه اول امسال ۶۱۷ میلیارد دلار برای تولیدات سیگار و دخانیات در کشور سرمایه‌گذاری شد.

وی با بیان اینکه تولیدات داخلی کشور زیاد است و توجیه آن با ورود قاچاق منطقی نیست، افزود: سوال اساسی که در این مورد مطرح می‌شود این است که چرا کشور آمریکا که همه‌ی صنایع ما را تحریم کرده است برای حضور و تولید سیگار در ایران چراغ سبز نشان می‌دهد؟

تاجدار: علت اصلی تعداد بالای مصرف سیگار در ایران قاچاق است

تاجدار، رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان و صادرکنندگان دخانیات نیز با دفاع از تامین کسری بودجه ۹۹ از طریق مالیات بر دخانیات گفت: صنعت دخانیات کشور اگر بتواند با افزایش مالیات به کسری بودجه کشور کمک کند، خوب است، اما نکته این است که همه ادارات از جمله وزارت بهداشت، وزارت صنعت و معدن، جمعیت مبارزه با دخانیات و .. مانند کشتی با هم هماهنگ هستند و تصمیماتی که گرفته می‌شود به سایر تاثیر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: یکی از علل مهم وجود تعداد بالای دخانیات و مصرف آن در کشور، قاچاقی است که سالهاست صورت می‌گیرد. کشوری مانند ترکیه برای جلوگیری از قاچاق در کشور خود چندین اقدام را در دستور کار قرار داده است که اولین آن عضو بودن در سازمان تجارت جهانی است که همین امر تجارت ترکیه را تحت قوانین سخت گیرانه قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: دومین مورد مهم این است که بخش اعظم درآمد‌های مالیاتی خود را برای مبارزه با قاچاق قرار داده است در صورتی که ما تنها ۲۰ میلیارد تومان برای این مسئله اختصاص داده ایم. سومین اقدام کشور ترکیه، مستقر کردن کمپانی‌های تولید سیگار در خود کشور است که این امر به تنهایی از ورود قاچاق و سیگار به ترکیه جلوگیری می‌کند.

حسینی: لابی کاری دخانیاتی‌ها و قدرت مافیای سیگار مانع افزایش مالیات می‌شود

حسینی، مدیر کل مرکز بهداشت سازمان صدا و سیما با اشاره به صنعت دخانیات به عنوان سومین صنعت درآمد زا بعد از صنعت نفت و دارو، گفت: طبق آخرین آمار بیش از ۱۲ درصد مردم کشورمان به صورت حرفه‌ای سیگار مصرف می‌کنند که ۲ تا ۴ درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. سن اعتیاد به سیگار از ۲۴ سالگی به ۱۴ سالگی در کشور رسیده است و از سال ۸۷ تا الان بیش از ۲۸ درصد به جامعه دخانیات اضافه شده است.

وی با اشاره به پیگیری‌های پیاپی وزارت بهداشت برای افزایش مالیات دخانیات و تصویب آن توسط مجلس و همچنین لابی کاری‌های صورت گرفته از سمت صنف دخانیات برای جلوگیری از این موضوع، افزود: طی جلسات متعددی که وزارت بهداشت با مجلس برای افزایش مالیات بر دخانیات برگزار می‌کند، دخانیاتی‌ها برای اعمال منفعت‌های خود نامه‌های متعددی به مجلس می‌دهند و با آوردن دلایلی از جمله افزایش قاچاق و بیکاری هزاران کارگر در پی افزایش مالیات بر دخانیات، از این امر جلوگیری کرده و اهمیتی برای سلامت جامعه قائل نمی‌شوند.

به گفته وی، علت اشتیاق سرمایه گذاران خارجی درکشور در این زمینه نیز بازار بزرگ و سود آوری فراوانی است که برای آنان به همراه دارد و با توجه به خصولتی بودن این صنعت هنوز تغییرات مهمی در آن صورت نگرفته است.

پور اقبالی: مقصر اصلی مرگ بر اثر دخانیات، مردم هستند

پوراقبالی، نماینده وزارت صنعت و معدن نیز ضمن موافقت با افزایش مالیات بر دخانیات، گفت: اگر افزایش مالیات در این زمینه طوری باشد که عددی منطقی تعیین شود و به تولید کننده اعلام شود، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

وی در پاسخ به سوال بینندگان در خصوص مقصر اصلی مرگ میر و سرطان‌ها بر اثر مصرف دخانیات و عدم ورود حاکمیت به این مسئله، گفت: قطعاً مقصر اصلی خود مصرف کننده‌ها هستند. مردم با علم به اینکه سیگار بسیار مضر است، همچنان به مصرف آن ادامه می‌دهند و تولیدکننده‌ها نیز برای پاسخ به تقاضای ایجاد شده اقدام به تولید می‌کنند.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->