به گزارش شهرآرانیوز، یعقوبعلی نظری در مراسم رونمایی از سند الگوی کشت خراسان رضوی در مشهد با تأکید بر نقش مؤثر کشاورز در سند اصلاح الگوی کشت اظهار کرد: یکی از چالشهای این سند در عین داشتن مزیتهای زیاد، نبود نقش کشاورز است. آنچه ما در این سالها مشکل داشتیم، پیادهسازی و اجرا بود. کشاورز عنصر نهایی و مؤثر سند اصلاح الگوی کشت است که باید دیده شود.
وی با بیان اینکه باید به تجربه حین عمل و حرکت کنار کشاورز و داخل مزرعه توجه شود، افزود: هدایت و نظارت در داخل مزرعه گامبهگام میتواند نقش مؤثری در اجرای این سند داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه وضع کشاورز و دامدار ما خوب نیست و باعث خجالت و شرمساری ما میشود، اظهار کرد: انشاءالله این طراحی و برنامهریزیها با هماهنگی همه دستگاههای اجرایی محقق شود. آمادگی صددرصد در استان داریم و امیدواریم ظرفیتهای اجرایی و عملیاتی هم ایجاد شود.
همچنین علیرضا مهاجر، معاون وزیر کشاورزی در امور زراعت، در این مراسم گفت: استان خراسان رضوی پیشرو در بخش کشاورزی است. این سند بهعنوان اصلاح اجرای الگوی کشت با توجه به منابع محدود و نیاز بیشتر در جهت منافع آب و خاک است.
وی ادامه داد: هر استان میتواند بر مبنای توان آب و خاک و اقلیم، این الگوی کشت را در جهت منافع ملی اصلاح کند. ما الگوی اصلاح کشت را بر سه پایه نیاز کشور، اقلیم کشور و اقتصاد کشور پایه نهادیم.
مهاجر افزود: پایش و نظارت بر اجرای اصلاح الگوی کشت برعهده سازمان جهاد کشاورزی است. ۲۰۰۰ نیروی ماهر و متخصص هیئتعلمی در پیادهسازی نظام نوآوری آماده فعالیت هستند.