تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم
سرخط خبرها

مرزنجوش؛ گیاهی گرم برای روزهای سرد زمستان

  • کد خبر: ۱۴۴۱۴۷
  • ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱
مرزنجوش؛ گیاهی گرم برای روزهای سرد زمستان
مرزنجوش یا مرزنگوش در غذاهای متنوعی استفاده می‌شود و به دلیل خواصی که دارد برای محافظت در مقابل بیماری‌های گوارشی و مشکلات هورمونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین به دلیل طبع گرم و خشک این گیاه، دمنوش آن نیز می تواند یک نوشیدنی عالی در روزهای سرد زمستان باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مرزنجوش گیاهی است که به دلیل معطر بودنش در رژیم غذایی مدیترانه‌ای شناخته می‌شود. این گیاه به خانواده‌ی نعناییان تعلق دارد و به دلیل خواص دارویی‌اش در سراسر جهان محبوب شده است. بر اساس تحقیقات، مردم کشور‌های اسپانیا، مجارستان، پرتغال، آلمان و فرانسه این گیاه را پرورش می‌دهند و به طور کلی از این گیاه به دلیل خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی، محافظ گوارشی و آنتی‌اکسیدانی استفاده می‌کنند.

خواصی از مرزنجوش که از نظر علمی ثابت شده‌اند

هنگامی که نوبت پخت و پز است و می‌خواهید غذا درست کنید می‌توانید از این گیاه برای خوش‌بو کردن سوپ، سالاد و غذا‌های گوشتی‌تان استفاده کنید. در طب سنتی، مردم از این گیاه برای کمک به هضم غذا و تسکین علائم قاعدگی استفاده می‌کنند.

البته هیچ مدرک محکمی تاکنون وجود ندارد که بتوان آن را به عنوان یک درمان خط اول برای هیچ بیماری در نظر گرفت و بدین ترتیب این گیاه نباید جایگزین درمان دارویی شود و پیشنهاد نمی‌شود که آن را به عنوان تنها عامل برای مقابله با بیماری‌ها در نظر بگیرید. در واقع اگر بیمار شدید بهترین راه رجوع به متخصص است.

به تسکین مشکلات گوارشی کمک می‌کند

در طب سنتی یکی از برجسته‌ترین خواص مرزنجوش مربوط به سلامت دستگاه گوارش است.

بر اساس تحقیقات چاپ شده در The American Journal of Chinese Medicine این گیاه دارای خواص ضدالتهابی است که احتمالاً به دلیل وجود روغن‌های فرار، فلاوونوئیدها، تانن‌ها و سایر مواد است.
علاوه بر این، مطالعاتی که در the Brazilian Journal of Microbiology در زمینه‌ی گیاهان مختلف منتشر شده است نشان می‌دهد که مرزنجوش همچنین برای مقابله با بیماری‌های ناشی از غذا و به طور خاص برای مقابله با پاتوژنی به نام کلستریدیوم پرفرنژنس مفید است.

به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می‌کند

مرزنجوش بر سلامت زنان مؤثر است مخصوصاً زمانی که با چالش‌هایی در ارتباط با چرخه قاعدگی‌شان روبه رو می‌شوند. مرزنجوش هم به صورت عصاره و هم به صورت چای، تأثیرات مثبتی درترمیم تعادل هورمونی نشان داده است.

در حقیقت آزمایشی که نتایج آن در Journal of Human Nutrition and Dietetics چاپ شده است، نشان می‌دهد چای مرزنجوش برای بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بسیار مفید است. به نظر می‌رسد مرزنجوش به تنظیم فعالیت هورمونی و حساسیت به انسولین کمک می‌کند.

به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند

بسیاری از خواص مرزنجوش به خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی آن نسبت داده می‌شوند. به همین دلیل عصاره‌ی آن می‌تواند به پیشگیری و درمان بعضی از عفونت‌ها و بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، مسمومیت غذایی و ... کمک کند. بر اساس یک تحقیق انجام شده مشخص شد مرزنجوش در مقابله با رشد بیش از حد باکتری‌ها در روده کوچک مفید است.

همچنین روغن اساسی رقیق شده آن تأثیر شگفت‌انگیزی بر عفونت‌های قارچی پوست نشان داده‌اند. فعلا برای تأیید این فایده به مشاهدات بیشتری احتیاج داریم؛ اما پزشکان این گیاه را یک درمان ایمن برای اغلب بزرگسالان سالم می‌دانند.

موارد منع مصرف مرزنجوش

تا به اینجا خواص اصلی این گیاه را با هم بررسی کردیم. حال باید به بعضی از عوارض جانبی و فعل و انفعالات احتمالی که این گیاه ممکن است ایجاد کند بپردازیم. اگر هرگونه شکی در مصرف این گیاه دارید حتماً با دکترتان مشورت کنید.. زنان باردار و شیرده باید از مصرف این گیاه بپرهیزند. (چه به صورت چای چه به صورت عصاره و مکمل). این گیاه به دلیل اثراتی که روی تنظیم هورمون‌ها دارد می‌تواند در موارد ذکرشده مشکلاتی را ایجاد کند.. مکمل‌های این گیاه می‌توانند در لخته شدن خون اختلال ایجاد کنند؛ بنابراین اگر شما در حال درمان به وسیله‌ی دارو‌های ضدانعقادی هستید یا بیماری‌های مرتبط با آن دارید؛ پزشکان مصرف آن را توصیه نمی‌کنند.. این گیاه و عصاره‌اش با کاهش سطح قند خون با دارو‌های دیابت تداخل ایجاد می‌کند. بنابراین، بهتر است در این موارد از مصرف آن خودداری کنید، مگر اینکه پزشک اجازه آن را داده باشد.

چگونه می‌توان از خواص مرزنجوش بهره برد؟

اگر مرزنجوش برای شما منع مصرف ندارد، می‌توانید آن را به مقدار کم در دستورپخت‌های مختلف قرار دهید. بدین منظور می‌توانید آن را با یک قاشق غذاخوری روغن پخت‌وپز ترکیب کنید تا به سوپ‌ها، خورش‌ها، سالادها، سبزیجات، غذا‌های گوشتی و ... به بهترین شکل اضافه شوند.

روش تهیه دمنوش مرزنجوش

مرزنجوش؛ گیاهی برای روزهای سرد زمستان

یک قاشق غذاخوری مرزنجوش را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد؛ و سپس آن را صاف کرده و همراه با عسل و آب لیموی تازه میل نمایید. مصرف روزانه ۲ فنجان از چای مرزنجوش بلامانع است.

منبع: تبیان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->