مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟
سرخط خبرها

مصرف قرص بدون آب | اشتباهی ساده اما بسیار خطرناک

  • کد خبر: ۱۴۴۶۰۲
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
مصرف قرص بدون آب | اشتباهی ساده اما بسیار خطرناک
گاهی اوقات شده یکی از قرص هایمان را بدون آب مصرف کرده ایم. شاید به این دلیل که عجله داشته ایم، تنبلی کرده ایم که از جای خود بلند نشویم یا حتی آب در دسترسمان نبوده است. اما باید توجه داشته باشیم که چنین کاری در حقیقت بسیار خطرناک است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصرف قرص و کپسول با آب نه تنها فرآیند بلع را تسهیل می‌کند، بلکه به جلوگیری از گیر کردن قرص در مری نیز کمک می‌کند. آسیب‌هایی که عدم رعایت همین قاعده ساده می‌تواند ایجاد کند، گاهی اوقات بسیار دردناک و همچنین جدی خواهد بود.

یک پزشک گفت: دارو‌هایی که به اصطلاح در مری گیر می‌کنند، به احتمال زیاد باعث التهاب و تحریک می‌شوند. این اختلال می‌تواند با علائم متفاوتی از سوزش سر دل و درد قفسه سینه و مری گرفته تا حتی خونریزی و ایجاد سوراخ همراه شود.

از آنجایی که هیچ عصب دردی در قسمت‌هایی از مری وجود ندارد، علائم بلافاصله پس از بلع شروع نمی‌شوند. همین موضوع تشخیص اینکه آیا قرص وارد معده شده یا خیر را دشوار می‌سازد. برخی از افراد درد قفسه سینه یا احساسی شبیه به سوزش سر دل را تجربه می‌کنند و ممکن است این احساس را به عنوان یک ناخوشی موقت نادیده بگیرند.

با گذشت زمان قرص‌هایی که در مسیر سفر خود به معده در مری گیر می‌کنند، ممکن است بافت ظریف مری را از بین برده، فرسایش دهند و باعث خونریزی دردناک یا حتی کم آبی شدید شوند که همه این موارد می‌توانند بسیار جدی شوند.

مطالعه‌ای از مجله گوارش ترکیه نشان داده است که تقریبا هر نوع دارویی می‌تواند باعث ایجاد زخم در مری شود، اما به گفته دکتر Caudle چندین داروی رایج وجود دارند که در صورت گیر کردن باعث آسیب قابل توجهی خواهند شد، از جمله دارو‌هایی که برای درمان پوکی استخوان استفاده می‌شوند، انواع آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌های بدون نسخه. وی اضافه می‌کند: دارو‌های تسکین دهنده درد مانند ادویل (ایبوپروفن) معمولا بدون آب مصرف می‌شوند! و این دسته از دارو‌ها در صورت گیر کردن در گلو می‌توانند بسیار مشکل ساز باشند.

توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از عوارض خطرناک بلعیدن قرص‌ها بدون آب، همیشه آن‌ها را با حداقل ۲۳۰ میلی لیتر آب بشویید. همچنین بهتر است که دارو‌های خوراکی را در حالت ایستاده یا نشسته مصرف کنید و هرگز در وضعیت خوابیده این کار را انجام ندهید.

این بدان معناست که باید از مصرف دارو درست قبل از خواب اجتناب و فاصله حداقل ۱۵ دقیقه‌ای را رعایت کنیم تا قرص فرصت حرکت در مری به سوی معده را داشته باشد. در مجموع اگر هیچ مایعاتی هم همراه قرص نوشیده نشود، دارو همیشه در گلو گیر نخواهد کرد. اما همیشه یک لیوان کامل آب می‌تواند این خطر را تا اندازه قابل توجهی کاهش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->