به گزارش شهرآرانیوز، محمد صفایی دلوئی در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما انرژی به صورت بیرویه مصرف میشود، به طوری که روزانه بیش از ۶۰۰ میلیون متر معکب گاز در واحدهای مسکونی و تجاری مصرف می شود و این مسئله سالهاست که مدیریت نمی شود. این موضوع نیاز به مدیریت ویژه دارد و اگر در این بخش مدیریت صحیحی صورت بگیرد، دیگر شاهد قطعی برق صنایع در زمان اوج مصرف نخواهیم بود.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی با بیان اینکه مصرف بهینه انرژی نیازمند برنامه ریزی دقیق است نه اعتبار، خاطرنشان کرد: در مواقع بحران، ناگزیر از قطعی برق صنایع هستیم این در حالی است که اولویت ما باید فرهنگ سازی و مدیریت صحیح مصرف انرژی در بخش خانگی باشد تا بدین طریق از مصرف بی رویه انرژی جلوگیری کنیم. اگر این مدیریت صحیح انجام شود ما به اندازه کافی انرژی برای مصرف صحیح داریم.
صفایی دلوئی افزود: نکته قابل توجه آن است که در دولتهای گذشته ظرفیت تولید انرژی کشور افزایش نیافت؛ این در حالی است که واحدهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و... جدید هر ساله تاسیس میشود و به دنبال آن، مصرف انرژی افزایش مییابد. در چنین شرایطی میزان تولید انرژی نیز میبایست متناسب با تاسیس این واحدها باشد؛ اما متاسفانه در دولتهای گذشته ظرفیت جدیدی برای تولید انرژی ایجاد نشد.
وی یادآور شد: طبق قانون واحدهایی که میزان مصرف برقشان بیش از ۱۰ مگاوات است، ملزم هستند که بخشی از برق مصرفیشان را خودشان تولید کنند. این واحدها موظف به احداث نیروگاه هستند.
صفایی دلوئی متذکر شد: صنایع بزرگی که مصرف برق زیادی دارند، نمی توانند با ادعای عدم تامین سرمایه در گردش، از احداث نیروگاه ها و پست برق برای خود سرباز زنند. متاسفانه برخی از واحدهای صنعتی با عمر بیش از ۲۰ سال هنوز برای تامین سرمایه در گردش خود به بانک ها تکیه دارند و هنوز به استقلال مالی نرسیده اند؛ اما واحد صنعتی که به بلوغ رسیده نباید به سیستم بانکی تکیه کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان البته به مشوقهای دولت در حوزه انرژی اشاره و ابراز کرد: طبق قانون دولت موظف است از سرمایهگذار حوزه انرژی خرید تضمینی داشته باشد و 70 درصد تسهیلات راه اندازی واحد را در اختیار سرمایهگذار قرار دهد.
وی در واکنش به پیشنهاد برخی فعالان اقتصادی مبنی بر تهاتر مالیات واحدهای صنعتی با خسارات ناشی از قطع برق گفت: تهاتر مالیات با خسارت ناشی از قطعی گاز و برق صنایع مشکلی را حل نخواهد کرد و تدوین قانون به منظور تهاتر خسارت وارده به صنایع با مالیات، صرفا مسائل و چالشها را پیچیدهتر میکند. ما باید موانع تولید را از سر راه واحدهای صنعتی برداریم و در وهله نخست نباید اجازه دهیم که انرژی این واحدها کاهش پیدا کند.