آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سهم ۴۰‌میلیونی خراسان‌رضوی در نهضت تولید نهال

  • کد خبر: ۱۴۶۶۲۳
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۵
سهم ۴۰‌میلیونی خراسان‌رضوی در نهضت تولید نهال
تاکنون ۱۰۰‌میلیون تومان از بودجه ۱۰‌میلیاردی مصوب سفر رئیس‌جمهور برای تجهیز نهالستان تخصیص یافته است.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ «باید بپذیریم وضعیت طبیعت ما مطلوب نیست.» شاید این جمله‌ای کوتاه از زبان عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آب‌خیزداری کشور، سرآغاز کلید خوردن طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور است؛ طرحی که قرار است با مشارکت مردم و دستگاه‌ها در بازه زمانی چهار سال اجرا شود؛ خراسان‌رضوی نیز از این قاعده مستثنا نیست و تولید ۳۰ تا ۴۰ میلیون اصله نهال سهم این استان در اجرای این برنامه است. امسال هم درهمین‌راستا ۷۰۰‌هزار اصله نهال در استان تولید شده است.

مسئول اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره منابع طبیعی و آب‌خیزداری خراسان‌رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا با بیان اینکه تعهدات سازمان جنگل‌ها در قالب این طرح قرار است به‌تدریج با آماده‌سازی زیرساخت‌ها در کشور اجرا شود، تصریح کرد: تحقق سهم خراسان‌رضوی برای تولید ۳۰ تا ۴۰‌میلیون اصله نهال تا پایان اجرای این طرح زمانی ممکن است که اقدامات زیربنایی فراهم شود و بودجه آن تخصیص یابد.

محمد زرگران با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در سال آینده دست‌کم یک میلیون نهال برای کاشت داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اعتباراتی که در سفر رئیس‌جمهور به استان برای نهالستان مصوب شده، قرار شده است سه‌ساله به دستمان برسد. مصوبات این سفر برای تجهیز نهالستان ۱۰‌میلیارد تومان بود که امسال فقط ۱۰۰‌میلیون تومان تخصیص یافته است.
او با اشاره به شروع پویش نهال‌کاری از آذرماه پارسال بیان کرد: امسال نیز پویش نهال‌کاری، جمع‌آوری بذر و پویش حفاظت ادامه دارد. پارسال ۵۴۰‌هزار نهال در این پویش در استان توزیع کردیم. در مجموع در استان حدود ۲ هزار هکتار در قالب نهال‌کاری، بذرکاری و بذرپاشی کار شده و از گونه‌های مرتعی، جنگلی و بیابانی استفاده شده است.

مشارکت ۶۰ دستگاه

زرگران با بیان اینکه مردم استقبال بسیار خوبی از این پویش‌ها داشتند، اظهار کرد: در قالب این پویش، مردم و بیش از شصت دستگاه مانند شهرداری، بخشداری، دهیاری و... درگیر هستند و همکاری آن‌ها مشارکت در کاشت نهال است. امسال ۸۵۰ هکتار تعهد داریم که پنجاه هکتار نهال‌کاری و هشتصد هکتار آن بذرکاری است که امیدواریم با استقبال مردم به هزار هکتار برسد؛ پارسال نیز هزار هکتار تعهد داشتیم که به بیش از ۲۰۰۰ هکتار رسید.

او درباره مکان‌یابی مناطقی که نهال کاشته می‌شود، بیان کرد: مکان‌یابی برخی از آن مناطق با انجام مطالعات صورت گرفته است، اما پارسال در راستای اجرای پویش، پیشنهاد‌ها از سوی بخشداری و دهیاری‌ها بود. فردی پیش‌قدم شد تا در قسمتی از مسیر جاده نیشابور به مشهد که زائران پیاده از آن عبور می‌کنند، درخت بکارد و ما نیز نهال رایگان در اختیارشان قرار دادیم. امسال نیز از شهرستان‌ها خواسته‌ایم که مناطق پیشنهادی خودشان برای اجرایی پویش را اعلام کنند. البته حفاظت و آبیاری نیز برعهده خودشان است.

او خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه رو به خشک‌سالی هستیم، در مناطق شمالی استان نهال ارغوان که در برابر خشکی مقاوم است و در مناطق جنوبی نیز بادام‌کوهی و... برای کاشت ارائه می‌شود. همچنین گونه‌های فضای سبز مانند زیتون تلخ، اقاقیا، سنجد و‌... برای کاشت در محوطه‌های روستایی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. البته امسال اجرای طرح پژوهشی را به دانشگاه فردوسی سپرده‌ایم تا بهترین گونه‌ها را برای کاشت در زمان خشک‌سالی به ما معرفی کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->