مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حرکت سرمایه‌های خرد به‌سمت خرید طلا و ارز

  • کد خبر: ۱۴۶۹۲۵
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۲
حرکت سرمایه‌های خرد به‌سمت خرید طلا و ارز
در هفته‌های گذشته نرخ طلا و دلار هیچ روز باثابتی را پشت سر نگذاشتند و این روند صعودی و بی‌ثباتی عواقبی مانند گذشته در بخش تولید و اقتصاد به‌همراه دارد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها بازار طلا، سکه و دلار روز‌های ناآرام و پیش‌بینی‌ناپذیری را می‌گذارند و در هفته‌های گذشته نرخ ثابتی را روزانه تجربه نکرده است. اکنون سکه تمام به مرز ۲۵ میلیون تومان و هر گرم طلا به حدود ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان رسیده است. بازار ارز هم از این بی‌ثباتی بی‌نصیب نبوده است و دلار به نرخ حدود ۴۴ هزار تومان رسیده است. مسلما این ناهماهنگی و بی‌سروسامانی در بازار ارز بر سایر بخش‌ها و حتی معیشت مردم هم بی‌اثر نخواهد بود.

دکتر علی عقیلی، مدرس دانشگاه و کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره عواقب بی‌ثباتی ارز در بازار می‌گوید: افزایش نرخ ارز یک اثر روانی لحظه‌ای و یک اثر وضعی در بستر زمان دارد. اثر روانی افزایش قیمت نرخ دلار این است که عموم مردم که سرمایه‌های خرد و سپرده‌های بانکی و دارایی‌های قابل نقدشوندگی دارند، به‌دلیل تورم نقطه‌به‌نقطه و افزایش نرخ ارز سعی می‌کنند ارزش دارایی‌هایشان را با تبدیل سرمایه‌های خرد به طلا حفظ کنند. اگر در طول امسال روند صعودی طلا و ارز را در نظر بگیریم، همین سرمایه‌های خرد با تبدیل به طلا و ارز بهترین نوع سرمایه‌گذاری بوده است.

به گفته این کارشناس اقتصادی، در بازار سرمایه هم به‌دلیل خروج سرمایه‌های خرد به‌سمت خرید طلا، باعث رکود بازار سرمایه و حباب بیش از پیش قیمت طلا و سکه شده است. از ۱۵ شهریورماه تا کنون سکه از نرخ ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به نرخ ۲۵ میلیون تومان رسیده است که حدود ۴۰درصد رشد داشته و تنها دلیل آن فشار تقاضا در بازار بوده است.

عقیلی تصریح کرد: این نابسامانی اثرات کوتاه مدتی دارد. فعالان بازار دارایی خود را در سرمایه‌های ریالی و خرید‌های تعهدی نمی‌بینند، در موجودی انبار خود متصور می‌شوند و همین مسئله موجب شده است خیلی از فعالان کالاهایشان را با قیمت روز دلار بفروشند تا ضرر و زیان آن‌ها برای خرید دوباره مواد اولیه حفظ جبران شود. حتی این موضع باعث می‌شود توزیع‌کنندگان عمده در نوسانات ارزی از عرضه کالا به بازار خودداری کنند و سود خود در انبارکردن محصول می‌دانند.

وی تأکید کرد: بر اساس گفته بانک مرکزی، هیچ کمبود منابعی وجود ندارد و دلار‌هایی که نزد بانک مرکزی عراق و عمان بوده است، آزاد خواهد شد؛ اما عملا آنچه در بازار حاکم است، با آنچه دولت درباره تثبیت نرخ ارز می‌گوید، مغایرت دارد و دلار از مرز ۴۵ هزار تومان هم عبور کرده است.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: متأسفانه این تلاطم بازار روی تولیدکنندگان ما که مواد اولیه را با نرخ روز دلار می‌خرند هم اثر بدی دارد و در بلند مدت به‌ دلیل اینکه این مواد با نرخ زیاد دلار خریده شده است، بهای تمام شده محصول را افزایش خواهد داد.

او ادامه داد: دسترسی نداشتن به منابع ارزی یکی از دلایل بی‌ثباتی نرخ ارز است. منابع ارزی از دو طریق به دست می‌آید؛ یکی از طریق فروش تولید ناخالص داخلی مبتنی بر صادرات و دیگری پذیرفتن پروتکل‌های بین‌المللی تا بتوانیم ارز خود را در ازای صادرات کالا به‌راحتی دریافت کنیم. این موضوع برای یک‌بار باید تعیین تکلیف شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->