به گزارش شهرآرانیوز، در مراسمی که عصر امروز در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، از کتاب های «قهرمان، به شکل خودم»، «سیب آخر» و «مردی که زبان کبوترها را میدانست» که درباره شخصیت سردار شهید حلاج قاسم سلیمانی و برای گروه سنی کودک تالیف شده است، با حضور مولفان این کتاب ها رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم «رقیه فاضل» مدرس دانشگاه درباره چرایی لزوم معرفی الگو در تربیت کودکان گفت: همه افراد و خصوصا در سن کودکی همواره دوست دارند الگوهای بزرگی را انتخاب کنند و تلاش کنند خود را به جایگاه آن الگو برسانند و انتخاب یک الگو در زندگی، منجر به وجود امید در زندگی افراد می شود.
وی افزود: از سوی دیگر، انتخاب یک الگوی ملموس و قابل دستیابی و واقعی، بجز ایجاد امید و شوق به حرکت، امکان دستیابی و رسیدن به آن را نیز آسان می کند و منجر به شکل گیری یک امید واقعی در کودکان می شود.
فاضل خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، این نکته نیز باید مورد توجه باشد تا مسیر قهرمان شدن و تبدیل شدن به آن الگو هم برای کودک ترسیم شود. بسیار پیش می آید که یک الگو و نمونه را به کودک معرفی می کنیم و او در این سردرگمی می ماند که چگونه باید به آن الگو برسد. از این رو ضروری است که مسیر رشد نیز به درستی برای کودک ترسیم شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مقوله «نجات» و «منجی» اشاه کرد و افزود: آنچه در مورد منجی در آموزه های دینی مطرح است، این است که منجی از بین خود همین مردم است و همه امکان دارند به گونه ای مورد نجات مردم شوند و اتفاقات خوبی را در زندگی برای آنان رقم بزنند. ضمن این که افراد به صورت دسته جمعی نیز می توانند موجب نجات دیگران شوند و از همین رو، می توانیم قهرمان جمعی را نیز مدنظر داشته باشیم.
فاضل در ادامه با اشاره به سه کتابی که با موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی از آن رونمایی می شود، خاطرنشان کرد: مولفان این کتاب ها نیز در عرصه کتاب کودک تلاش کرده اند نکات مهم در زمینه زندگی یک قهرمان را به خوبی ترسیم کنند و از سوی دیگر توانسته اند با کودک و فضای قصه گویی نیز ارتباط خوبی برقرار کنند.
در حاشیه این مراسم «کلر ژوبرت» نویسنده و تصویرگر فرانسوی الاصل کتاب «قهرمان، به شکل خودم» که در طول ۳۰ سال سابقه نویسندگی و تصویرگری، تا کنون بیش از ۱۰۰ کتاب در زمینه کودک تالیف کرده است، خاطرنشان کرد: داستان نویسی را از دوران کودکی دوست داشتم. اما نوشتن داستان را از زمانی آغاز کردم که خود «مادر» شدم و آشنایی با ادبیات کودک معاصر نیز موجب شد نوشتن برای کودکان را با داستان هایی ساده به زبان کودکان تجربه کنم.
وی افزود: هم داستان های تخیلی با مفاهیم دینی و هم داستان هایی درباره مهارت های زندگی نوشته ام. احساس می کنم کودکان به این حوزه ها نیاز دارند. خود من در دوره جوانی مسلمان شدم و دین اسلام برای من زیبایی های فراوانی داشت که دوست دارم کودکان هم با این زیبایی ها آشنا شوند. ممکن است دین تا حدودی برای مردم عادی شده باشد و بسیاری از این زیبایی ها به درستی بیان نشود. لذا تصمیم گرفتم این زیبایی ها را برای کودکان بگویم و به تصویر بکشم.
ژوبرت در خصوص کتاب «قهرمان، به شکل خودم» نیز گفت: این کتاب به شکل غیرمستقیم درباره شخصیت حاج قاسم است و در آن تلاش کرده ام به کودکان بگویم قهرمان بودن فقط مختص به افراد بسیار بزرگ و با قدرت فراوان نیست. هر کس در اندازه و شرایط و با تلاش و صبوری و هدف خود می تواند قهرمان باشد. قهرمان شدن یک روند است که زمان بر است و نیاز به صبر، پشتکار و استقامت دارد.