مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳) ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می‌گذارد؟ هر آنچه باید درباره‌ی دیابت در کودکان بدانید
سرخط خبرها

برنامه هفتم بر مدار حمایت از خانواده

  • کد خبر: ۱۴۷۴۵۸
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۱
برنامه هفتم بر مدار حمایت از خانواده
اگر گفتمان خودمان را تغییر بدهیم و محوریت آن را خانواده و فرزندآوری قرار دهیم و مبتنی بر همین گفتمان نیز برنامه‌ریزی و اجرا کنیم، حرکت جامعه ‌نیز تغییر خواهد کرد و آثار و نتایج آن در جامعه مشخص خواهد شد.

‌باوجود اینکه اصل‌۱۰ قانون اساسی تأکید کرده است که باید تمام قوانین مرتبط درراستای تسهیل ازدواج و تحکیم خانواده باشد و رهبر معظم انقلاب نیز سیاست‌های جمعیت و تنظیم خانواده را ابلاغ کرده‌اند‌، متأسفانه فضای کلی برنامه‌ریزان کشور‌مان خانواده‌محور نیست و کمتر به موضوع خانواده توجه دارند؛ بنابراین در قوانین و رویه‌ها به‌‌ویژه بودجه، خانواده‌محور جلو نمی‌روند.

البته در سال گذشته وقتی که قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تصویب شد، توانست به‌اندازه خودش بسیاری از این ریل‌ها را تغییر بدهد؛ یعنی در‌واقع توانست ریل‌گذاری سی سال گذشته کشور را که به‌نوعی خلاف مسیر خانواده و جمعیت بود، در حوزه‌های مختلف از‌جمله نظام آموزشی، حقوق و دستمزد تا قوانین اشتغال، استخدام، هیئت‌علمی و همه اقشار جامعه‌ و بخش‌های آموزشی تغییر دهد و یک تغییر ریلی به‌ویژه در حوزه بهداشت و درمان اتفاق بیفتد.

البته این تغییر‌رویه یک سال است که شروع شده و کمتر از ۵۰‌درصد از آن اجرایی شده و ۵۰درصد آن نیز باقی‌مانده است؛ ولی همین مراحلی که اجرا شد، توانسته است ضمن ایجاد یک گفتمان فراگیر در کشور، آمار و نتایج خوبی نیز داشته باشد.

از‌جمله اینکه روند نزولی ازدواج بعد از تقریبا پانزده سال متوقف شد و نرخ باروری نیز بعد از چند سال روند کاهشی آن متوقف شد و اندکی افزایش یافت. افزایش حدود چهارپنج‌برابری تسهیلات ازدواج در سال‌های اخیر و پوشش بیمه درمان ناباروری از موارد مهمی بود که در سال ۱۴۰۰ شروع و دیگر‌تسهیلات قانونی نیز از ابتدای امسال شروع شد.

اگر گفتمان خودمان را تغییر بدهیم و محوریت آن را خانواده و فرزندآوری قرار دهیم و مبتنی بر همین گفتمان نیز برنامه‌ریزی و اجرا کنیم، حرکت جامعه ‌نیز تغییر خواهد کرد و آثار و نتایج آن در جامعه مشخص خواهد شد.

بسیاری از موارد اصلی قانون جوانی جمعیت هنوز اجرایی نشده است که امیدواریم با پیگیری این موارد اجرا شود. برنامه هفتم باید بر مدار حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باشد. در برنامه هفتم تلاش شده است تا برای ازدواج جوانان دهه‌ ۶۰ تسهیلات بیشتری در نظر گرفته شود و درعین‌حال برای خانواده‌های دارای چهار فرزند نیز مشوق‌هایی لحاظ شود که در صورت تصویب، اطلاع‌رسانی بیشتری انجام خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->