عملیات انتقال ۵ نفر از مصدومان حادثه انفجار بندرعباس به تهران (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۲۹ نفر از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی از بیمارستان ترخیص شدند شکارچیان غیرقانونی، محیط‌بان پارک ملی گلستان را به شهادت رساندند + جزئیات و عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل مرد جوان با ضربات چاقو در کیانشهر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی عوارض و نشانه‌های زایمان زودرس این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی جزئیات تازه از افزایش قربانیان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی | ۱۴ کشته و ۶ مفقود و ۱۰۸۶ مجروح (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد دادستان کل کشور نسبت‌به انتشار اخبار کذب از حادثه بندر شهید رجایی هشدار داد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تندخویی و تندمزاجی نابود کننده پیوندهای خانوادگی و اجتماعی | سم مهلک یک رابطه وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد
سرخط خبرها

برنامه هفتم بر مدار حمایت از خانواده

  • کد خبر: ۱۴۷۴۵۸
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۱
برنامه هفتم بر مدار حمایت از خانواده
اگر گفتمان خودمان را تغییر بدهیم و محوریت آن را خانواده و فرزندآوری قرار دهیم و مبتنی بر همین گفتمان نیز برنامه‌ریزی و اجرا کنیم، حرکت جامعه ‌نیز تغییر خواهد کرد و آثار و نتایج آن در جامعه مشخص خواهد شد.

‌باوجود اینکه اصل‌۱۰ قانون اساسی تأکید کرده است که باید تمام قوانین مرتبط درراستای تسهیل ازدواج و تحکیم خانواده باشد و رهبر معظم انقلاب نیز سیاست‌های جمعیت و تنظیم خانواده را ابلاغ کرده‌اند‌، متأسفانه فضای کلی برنامه‌ریزان کشور‌مان خانواده‌محور نیست و کمتر به موضوع خانواده توجه دارند؛ بنابراین در قوانین و رویه‌ها به‌‌ویژه بودجه، خانواده‌محور جلو نمی‌روند.

البته در سال گذشته وقتی که قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تصویب شد، توانست به‌اندازه خودش بسیاری از این ریل‌ها را تغییر بدهد؛ یعنی در‌واقع توانست ریل‌گذاری سی سال گذشته کشور را که به‌نوعی خلاف مسیر خانواده و جمعیت بود، در حوزه‌های مختلف از‌جمله نظام آموزشی، حقوق و دستمزد تا قوانین اشتغال، استخدام، هیئت‌علمی و همه اقشار جامعه‌ و بخش‌های آموزشی تغییر دهد و یک تغییر ریلی به‌ویژه در حوزه بهداشت و درمان اتفاق بیفتد.

البته این تغییر‌رویه یک سال است که شروع شده و کمتر از ۵۰‌درصد از آن اجرایی شده و ۵۰درصد آن نیز باقی‌مانده است؛ ولی همین مراحلی که اجرا شد، توانسته است ضمن ایجاد یک گفتمان فراگیر در کشور، آمار و نتایج خوبی نیز داشته باشد.

از‌جمله اینکه روند نزولی ازدواج بعد از تقریبا پانزده سال متوقف شد و نرخ باروری نیز بعد از چند سال روند کاهشی آن متوقف شد و اندکی افزایش یافت. افزایش حدود چهارپنج‌برابری تسهیلات ازدواج در سال‌های اخیر و پوشش بیمه درمان ناباروری از موارد مهمی بود که در سال ۱۴۰۰ شروع و دیگر‌تسهیلات قانونی نیز از ابتدای امسال شروع شد.

اگر گفتمان خودمان را تغییر بدهیم و محوریت آن را خانواده و فرزندآوری قرار دهیم و مبتنی بر همین گفتمان نیز برنامه‌ریزی و اجرا کنیم، حرکت جامعه ‌نیز تغییر خواهد کرد و آثار و نتایج آن در جامعه مشخص خواهد شد.

بسیاری از موارد اصلی قانون جوانی جمعیت هنوز اجرایی نشده است که امیدواریم با پیگیری این موارد اجرا شود. برنامه هفتم باید بر مدار حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باشد. در برنامه هفتم تلاش شده است تا برای ازدواج جوانان دهه‌ ۶۰ تسهیلات بیشتری در نظر گرفته شود و درعین‌حال برای خانواده‌های دارای چهار فرزند نیز مشوق‌هایی لحاظ شود که در صورت تصویب، اطلاع‌رسانی بیشتری انجام خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->