عکس‌هایی از بارش شهابی برساوشی قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۴) هشدار اداره هواشناسی افغانستان درباره احتمال بارش شدید باران در ۱۴ ولایت (۲۶ مردادماه ۱۴۰۴) خروج ۸۴۴ هزار مهاجر غیرمجاز از مرز دوغارون خراسان رضوی وزیر خارجه طالبان در چهارسالگی بازگشت به قدرت | افغانستان خواستار روابط مثبت با همه کشور‌ها است سازمان ملل: با بازگشت ۱.۷ میلیون مهاجر افغانستانی نیاز به کمک‌ در این کشور افزایش یافته است صعود مشترک کوهنوردان ایرانی و افغانستانی به قله ۲۸۳۶ متری بِزد سد پاشدان هرات افتتاح شد | سدهای مشهد کم‌ آب‌تر می‌شود روزشمار فرمان‌های طالبان در چهارسالگی بازگشت دوباره به قدرت تشدید بحران آب در خراسان رضوی با افتتاح سد پاشدان هرات قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴) دوغارون آماده پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین صدور ۲۶ هزار سند خادم در خراسان رضوی برای زائران افغانستانی اربعین فیلم | میزبانی گرم از زائران افغانستانی در خوزستان مرز چذابه قیمت امروز افغانی به دینار عراق (سه‌شنبه، ۲۱ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: موضوع مهاجران افغانستانی یک مطالبه ملی و تکلیف قانونی بود مظفری: روند خروج مهاجران کاهش یافته و روزانه بین هزار تا ۶ هزار نفر از مرز عبور می‌کنند بررسی آخرین آمار‌ها درباره تعداد اتباع خارجی غیرمجاز در ایران (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) حرکت اولین قطار مسافربری مشهد به هرات با ۴۰۰ مسافر در هفته آینده + فیلم بهروز جعفری، سرمربی تیم ملی زیر ۱۷ سال فوتسال افغانستان شد
سرخط خبرها

کارگروه کمیسیون اجتماعی مجلس طرح سازمان ملی اقامت را بررسی می‌کند

  • کد خبر: ۱۴۷۷۲۳
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۷
کارگروه کمیسیون اجتماعی مجلس طرح سازمان ملی اقامت را بررسی می‌کند
یک نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح سازمان ملی اقامت گفت: اتباع خارجی غیرمجاز در داخل کشور باید شناسایی و تعیین تکلیف شوند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد صالح جوکار نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: یک لایحه در زمینه ساماندهی اتباع خارجی در مجلس شورای اسلامی وجود داشت؛ که با لایحه ارائه شده از جانب دولت (تشکیل سازمان ملی مهاجرت) تلفیق شد و اکنون تحت عنوان «سازمان ملی اقامت» در دستور کار کارگروه کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفته و در صورت تصویب در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، به صحن مجلس راه خواهد یافت.

ساماندهی اتباع و انواع اقامت ها هدف اصلی طرح سازمان ملی اقامت

وی در مورد جزئیات این طرح تصریح کرد: هدف اصلی این طرح، ساماندهی اتباع خارجی است و ایجاد یک سازمان ملی مهاجرت که بتواند همه نیازهای مربوط به اتباع خارجی را پاسخگو باشد.

نماینده یزد در مجلس یازدهم افزود: این سازمان همچنین علاوه بر یک شورای هماهنگی، متشکل از دستگاه‌های متولی امور اتباع، وظایف شوراها، شرح وظایف سازمان ملی اقامت و انواع اقامت‌ها خواهد بود.

به گفته جوکار، اقامت‌ها (سه ساله، پنج ساله و...) بنا به درخواست اتباع برای سرمایه‌گذاری، تحصیل و اشتغال متفاوت است.

وی «اقامت نخبگان» را یکی دیگر از انواع این اقامت‌ها برشمرد و افزود: با تشکیل این سازمان، برخی گروه‌ها، شرکت‌ها و... به عنوان کفیل (سرپرست) اتباع خارجی معرفی شده و موظف خواهند بود نیازهای این جمعیت را مرتفع کنند؛ این کفالت‌کنندگان همچنین باید پاسخگوی حاکمیت نیز باشند.

شناسایی و تعیین تکلیف اتباع غیرمجاز

رییس کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این ساماندهی پالایش انجام شده و برخی از اتباع خارجی غیرمجاز در داخل کشور باید تعیین تکلیف ‌شوند.

جوکار همچنین با اشاره به ضرورت ایجاد یک بانک اطلاعاتی در این زمینه گفت: در حقیقت تمامی اتباع خارجی غیرمجاز در ایران باید شناسایی شده و شناسنامه این جمعیت مشخص شود؛ با این شناسنامه ضرورت حضور اتباع نیز مشخص خواهد شد؛ در صورت نیاز به خدمات شخص، اقامت مربوطه تمدید شده و در غیر این صورت، گروه‌ها مطابق با شرایط خاص، تعیین‌ تکلیف می‌شوند.

نماینده مجلس با اشاره به برخی از تخلفات این جمعیت نیز یادآور شد: جرایم اتباع بیگانه هم در این طرح برحسب «نوع و میزان» تقسیم‌بندی و اقدامات مربوطه در مواجهه با این جرایم تعیین خواهد شد؛ بنابراین در صورت تصویب و اجرا، این طرح نتایج ارزشمندی به همراه خواهد داشت.

کلیات طرح تأسیس سازمان ملی اقامت ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۱ در راستای ساماندهی مهاجران به تصویب رسید.

در جلسه علنی روز یکشنبه (۲۲ آبان) مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح تأسیس سازمان ملی اقامت (که با لایحه تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی ادغام شده است) در دستور کار قرار گرفت و با ۱۴۱ رای موافق در برابر ۹۱ رای مخالف، با کلیات این طرح موافقت شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->