نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه
سرخط خبرها

تناقض گزارش بانک جهانی با واقعیت وضعیت اقتصادی مردم افغانستان

  • کد خبر: ۱۴۸۰۱۹
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹
تناقض گزارش بانک جهانی با واقعیت وضعیت اقتصادی مردم افغانستان
بانک جهانی در حالی از رشد، ثبات نرخ تورم و میزان افزایش صادرات افغانستان گزارش داده است که به گفته اداره هماهنگ کننده سازمان ملل متحد بخش زیادی از مردم افغانستان با مشکلات اقتصادی دست در گریبان هستند.

سید زمان حسینی | شهرآرانیوز؛ بانک جهانی در حالی از رشد، ثبات نرخ تورم و میزان افزایش صادرات افغانستان گزارش داده است که به گفته اداره هماهنگ کننده کمک‌های بشری سازمان ملل در هفته‌های اخیر طالبان با ممنوع نمودن کار زنان در موسسات خارجی و غیردولتی سبب تشدید فقر در افغانستان شده‌اند و به دنبال این محدودیت بسیاری از این موسسات فعالیت خود را در افغانستان متوقف کرده‌اند.

خروج غیرمسئولانه نیروهای خارجی از افغانستان سبب شد، سایه این خروج بر معیشت مردم این کشور سنگینی کند. اما بانک جهانی در گزارشی تازه اعلام نموده نرخ تورم در افغانستان کاهش پیدا کرده و ارزش  افغانی در برابر ارزهای خارجی ثبات پیدا کرده است.

در گزارش این نهاد بین‌المللی آمده که جمع‌آوری جدی مالیات از سوی طالبان در سال ۲۰۲۲ منجر به افزایش درآمد حکومت طالبان شده است .

بانک جهانی که گفته می‌شود از نزدیک شرایط اقتصادی افغانستان را زیر نظر دارد در گزارش تازه خود شاخص‌های کلیدی اقتصاد بحران زده افغانستان را ارزیابی کرده است.

براساس گزارش بانک جهانی نرخ تورم در افغانستان به روند نزولی خود ادامه داده و تورم سالانه در نوامبر ۲۰۲۲ در اوج خود یعنی ۳/۱۸ اعلام شده بود که در این رقم در حال حاضر ۹.۱ درصد کاهش داشته است.

حفظ ارزش افغانی در برابر ارزهای خارجی

در مورد حفظ ارزش افغانی در برابر ارزهای خارجی نیز گزارش داده شده که کمک‌های نقدی که به صورت هفتگی به مبلغ  میلیون دلار به کابل می‌رسد، نقشی به سزا در حفظ ارزش افغانی داشته است. طالبان از طریق تبدیل این دلارها به افغانی، ارزش افغانی را در حد قابل قبولی حفظ کرده‌اند.

در مورد پرداخت معاش و حقوق کارمندان نیز بانک جهانی گزارش داده طالبان هم اکنون قادر به پرداخت به موقع حقوق کارمندان خود هستند.

به گفته این نهاد پولی بین المللی جمع‌آوری عواید و مالیات از سوی ادارات مربوطه طالبان جدی است و از ۲۲ مارچ تا ۲۱ دسامبر ۲۰۲۲ به ۱۳۵.۹ میلیارد افغانی (معدل ۱.۵۴ میلیارد دلار) رسیده است.

دو برابر شدن صادرات افغانستان

صادرات افغانستان نیز تا نوامبر ۲۰۲۲ از مرز یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار گذشته شده است.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان در واکنش  به افزایش نرخ صادرات در توییتی نوشت: «گزارش تازه بانک جهانی نشان می‌دهد که در ۹ ماه گذشته سال ۲۰۲۲ میلادی صادرات افغانستان به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار ارتقاء داده است. بانک جهانی در گزارش خود اضافه کرده است که همچنان نرخ موادغذایی و نفتی نیز در افغانستان کاهش یافته است این در حالی است که در ۲۰ سال اشغال با تلاش‌ها و امکانات فراوان صادرات افغانستان تحت اداره کابل از ۸۰۰ میلیون بیشتر نمی‌شد.»

در حالی که نهاد معتبری، چون بانک جهانی از رشد اقتصادی افغانستان و توسعه صادرات گزارش داده است، اما اوچا یا اداره هماهنگ کننده کمک‌های بشری سازمان ملل گزارش داده که  دو سوم جمعیت افغانستان به کمک‌های فوری غذایی نیاز دارند. اداره اوچا میزان این جمعیت را ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرده است.

در گزارش اوچا آمده است که افزایش وتداوم قیمت کالا‌های کلیدی باعث شده میزان قرضه خانواده‌ها افزایش پیدا کند.

این اداره همچنین افزوده است که به خاطر فصل زمستان و بارش برف در نقاط مختلف افغانستان تقاضا برای نیروی کار کاهش یافته و شغل‌هایی مانند کشاورزی، دامداری و ساختمان سازی کاهش یافته است.

بانک جهانی از افزایش درآمد طالبان خبر داده، این نهاد اعلام کرده صادرات افغانستان افزایش یافته است.

این درحالی است که مردم و آگاهان معتقد هستند این گزارش مبالغه آمیز است.

با این حال دفتر، رئیس الوزرای طالبان از گزارش بانک جهانی استقبال کرده و اعلام کرده که اگر محدودیت‌های اعمال شده بر حکومت طالبان از سوی جامعه جهانی برداشته شود وضعیت اقتصادی مردم افغانستان بهتر خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->