پزشکیان: توسعه بدون توجه به منابع طبیعی فاجعه‌آفرین است وزیر انگلیسی: متعهد هستیم فلسطین را به رسمیت بشناسیم وب‌سایت اطلاعاتی سازمان سیا هک شد جواد لاریجانی: هیچ مذاکره بُرد ـ بُردی با آمریکا نداشته‌ایم روایت سردار شکارچی از توان نظامی ایران در جنگ ۱۲ روزه: رژیم صهیونیستی در روز نهم جنگ دست تسلیم را بالا گرفت سرکوب تظاهرات علیه نسل‌کشی غزه در حیفا؛ ۱۵ فلسطینی بازداشت شدند (۲ مرداد ۱۴۰۴) عراقچی: تصمیمات بزرگ نظام در مجموعه مدیریت عالی اتخاذ می‌شود + ویدئو اظهارات ویتکاف درباره مذاکرات آتش‌بس غزه افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۵۹ هزار و ۵۸۷ شهید (۲ مرداد ۱۴۰۴) احتمال تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی مکانیسم ماشه برای ایران بیانیه مرجع عالیقدر؛ حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی «مدظله العالی» پیرامون مسائل در حال وقوع غزه رایزنی وزیران خارجه ایران و بنگلادش درباره اوضاع غزه ایران: بیانیه سران ژاپن و اتحادیه اروپا گمراه کننده است حماس: آمریکا مسئول مستقیم ادامه نسل‌کشی در غزه است ویدیو | واکنش سردار وحیدی به حضور عامل نفوذی در خصوص لو رفتن جلسه سران قوا وزارت امور خارجه: رژیم اسرائیل هدفی جز نابودی کامل فلسطین ندارد ما کجا ایستاده‌ایم؟ شهادت ۱۱۵ نفر از گرسنگی در نوار غزه انفجار شدید در ادلب سوریه + فیلم (۲ مرداد ۱۴۰۴) وزیر صهیونیست در آستانه مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا به فرانسه سفر کرد ویدیو | موشک خرمشهر ۵ کابوس جدیدی برای پدافند اسرائیل زخمی شدن دست کم ۷ اسرائیلی در عملیات ضدصهیونیستی (۲ مرداد ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون امنیت ملی: برخی می‌خواهند جنگ ۱۲ روزه ما را صرفاً به نبرد با رژیم صهیونیستی تقلیل دهند فرمانده قرارگاه اربعین فراجا: امنیت راهپیمایی اربعین با ۱۵ هزار نیرو تأمین می‌شود مجمع جهانی بیداری اسلامی: گرسنگی مردم غزه، جنایت علیه بشریت است یمن خواستار موضع یکپارچه دولت‌های اسلامی و عربی در مقابله با رژیم صهیونیستی شد اعتراض آیت‌الله نوری همدانی به جنایات اسرائیل در نامه‌ای به پاپ لئون چهاردهم
سرخط خبرها

ترامپ می‌گوید که آمریکا هزاران دوربین‌ دید در شب برای طالبان جا گذاشته است

  • کد خبر: ۱۴۸۰۳۱
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
ترامپ می‌گوید که آمریکا هزاران دوربین‌ دید در شب برای طالبان جا گذاشته است
دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری سابق ایالات متحده آمریکا، در کارولینای شمالی گفت با خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، طالبان به هزاران دوربین‌ دید در تاریکی دست یافتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از ایندیپندنت، ترامپ گفت:‌ «طالبان جنگجویان خوبی‌اند، اما به ‌دلیل نداشتن دوربین دید در تاریکی، قادر به جنگیدن در شب نبودند. ما هزاران دوربین [ویژه دید در تاریکی] مدل جدید به آن‌ها دادیم که خیلی بهتر از [دوربین‌های کنونی ارتش] خود ما است و بهترین مدل‌های جدید است.»

با امضای توافق‌ صلح میان آمریکا و طالبان در دوحه قطر، نیروهای آمریکایی در ۳۱ اوت ۲۰۲۱ کاملا از افغانستان خارج شدند و حکومت پیشین افغانستان که از حمایت غرب و آمریکا برخوردار بود، سرنگون شد.

توافق‌ دوحه میان مایک پامپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ، و ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر حکومت آتی طالبان، امضا شده بود.

بیش از ۱۷ ماه است که طالبان بر افغانستان تسلط دارند و تجهیزات نیروهای نظامی آمریکا و ارتش سابق افغانستان، در اختیار این گروه است.

طالبان دستیابی به تجهیزات پیشرفته نظامی را «غنیمت جنگی» می‌دانند. افراد این گروه فقط در بخش نیروی هوایی با چالش مواجه‌اند و در زمینه جنگ زمینی، تجهیزاتی به ارزش میلیاردها دلار در اختیار دارند.

با این حال، رسانه‌های وابسته به طالبان، گزارش‌هایی نیز از تلاش این گروه برای آموزش و فعال‌سازی نیروی هوایی منتشر می‌کنند.

گزارش‌های متعددی نیز از قاچاق تجهیزات نظامی از افغانستان به برخی کشورهای همسایه منتشر شده است. برخی از این تجهیزات به‌ دست گروه‌های تروریستی افتاده و حتی نمونه‌هایی از تجهیزات آمریکایی، در کشمیر تحت تسلط هند کشف شده است.

ویدیوهای تبلیغاتی که طالبان از جریان آموزش‌های نیروهای خود منتشر می‌کنند، نشان می‌دهد که شیوه‌های آموزش آنان شباهت‌های زیادی به نحوه آموزش نظامیان سابق افغانستان دارد.

دونالد ترامپ، خروج از افغانستان را «فاجعه‌بار» و «بدترین روز در تاریخ آمریکا» می‌داند. او معتقد است که با خروج آمریکا از افغانستان بود که ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه، به اوکراین حمله کرد.

 ترامپ همچنین ادعا می‌کند که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، پایگاه نظامی بگرام در اختیار چین قرار گرفته است.

او گفت که دلیل نگرانی‌اش خروج آمریکا از بگرام نیست،‌ اما این پایگاه یک ساعت از محلی که چین بمب هسته‌ای می‌سازد، فاصله دارد.

اینک دو ماه از روزی که دونالد ترامپ تصمیم خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اعلام کرد، می‌گذرد. او با انتقاد از پایان حضور نظامی واشنگتن در افغانستان، می‌کوشد محبوبیت خود را در میان شهروندان آمریکایی برای انتخابات آتی ریاست جمهوری، افزایش دهد.

اما بسیاری از افغان‌ها دولت ترامپ را مسئول امضای توافق‌ صلح با طالبان می‌دانند و معتقدند که این توافق، یکی از دلایل عمده سرنگونی حکومت افغانستان به ‌دست طالبان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->