«فتح نو» لایه‌های پنهان نقش زنان در جنگ را نمایان می‌سازد سفیر انگلیس در سازمان ملل: آتش‌بس غزه در دسترس است دربه‌دری شهرک‌نشینان اسرائیلی از کشوری به کشور دیگر؛ از قبرس تا یونان دیدار وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با زلنسکی مجمع تشخیص مصلحت نظام سه موافقت‌نامه مصوب مجلس را تأیید کرد تکرار تهدیدهای آمریکا: تهران با یک انتخاب رو‌به‌رو است غریب‌آبادی: آمریکا و اسرائیل منشا بی‌ثباتی منطقه هستند حریدی‌ها و پلیس اسرائیل به جان هم افتادند اختلالات روانشناختی، علت ۷۵ درصد بی‌خوابی‌ها رئیس رژیم صهیونیستی راهی غزه شد (یکم مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی دوباره به سوریه حمله کرد (یکم مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی به اشغال کامل کرانه باختری رسمیت بخشید پزشکیان از پروژه متروی قم بازدید کرد ارتش اسرائیل به افزایش تلفات در عملیات کیفی مقاومت اعتراف کرد سومین دور از مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول + فیلم ایران خواستار محکومیت جهانی حملات اسرائیل به مناطق حساس محیط‌زیستی است غریب‌آبادی: تیم فنی آژانس به ایران می‌آید تاکید آیت‌الله علم‌الهدی بر کاهش هزینه‌های اسکان زائرسرا‌های ارزان قیمت در مشهد پزشکیان: محله‌محوری موجب افزایش مشارکت مردمی می‌شود آملی لاریجانی با خانواده شهید سپهبد سلامی دیدار کرد بالگرد نیروی دریایی ارتش به ناوشکن آمریکایی هشدار داد (یکم مرداد ۱۴۰۴) رئیس جمهور تونس از مشاور ترامپ با تصاویری از کودکان گرسنه غزه استقبال کرد تشرف پزشکیان به حرم حضرت معصومه (س) آیت الله علم الهدی: نسل زد (Z) با وجود تمام مشکلات، در میدان جهاد انقلابی فعال‌اند | رهبر معظم انقلاب مدیریت اقتدار ملی را در بزنگاه‌های امنیتی به نمایش گذاشتند لفاظی وزیر خارجه اوکراین علیه ایران و روسیه برای همتای اسرائیلی‌اش ائتلاف اتهام‌ساز؛ هم‌صدایی اوکراین و تل‌آویو علیه ایران و روسیه ظفرقندی: قحطی تحمیلی بر غزه، فاجعه انسانی و ننگ تاریخی است
سرخط خبرها

ترامپ می‌گوید که آمریکا هزاران دوربین‌ دید در شب برای طالبان جا گذاشته است

  • کد خبر: ۱۴۸۰۳۱
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
ترامپ می‌گوید که آمریکا هزاران دوربین‌ دید در شب برای طالبان جا گذاشته است
دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری سابق ایالات متحده آمریکا، در کارولینای شمالی گفت با خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، طالبان به هزاران دوربین‌ دید در تاریکی دست یافتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از ایندیپندنت، ترامپ گفت:‌ «طالبان جنگجویان خوبی‌اند، اما به ‌دلیل نداشتن دوربین دید در تاریکی، قادر به جنگیدن در شب نبودند. ما هزاران دوربین [ویژه دید در تاریکی] مدل جدید به آن‌ها دادیم که خیلی بهتر از [دوربین‌های کنونی ارتش] خود ما است و بهترین مدل‌های جدید است.»

با امضای توافق‌ صلح میان آمریکا و طالبان در دوحه قطر، نیروهای آمریکایی در ۳۱ اوت ۲۰۲۱ کاملا از افغانستان خارج شدند و حکومت پیشین افغانستان که از حمایت غرب و آمریکا برخوردار بود، سرنگون شد.

توافق‌ دوحه میان مایک پامپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ، و ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر حکومت آتی طالبان، امضا شده بود.

بیش از ۱۷ ماه است که طالبان بر افغانستان تسلط دارند و تجهیزات نیروهای نظامی آمریکا و ارتش سابق افغانستان، در اختیار این گروه است.

طالبان دستیابی به تجهیزات پیشرفته نظامی را «غنیمت جنگی» می‌دانند. افراد این گروه فقط در بخش نیروی هوایی با چالش مواجه‌اند و در زمینه جنگ زمینی، تجهیزاتی به ارزش میلیاردها دلار در اختیار دارند.

با این حال، رسانه‌های وابسته به طالبان، گزارش‌هایی نیز از تلاش این گروه برای آموزش و فعال‌سازی نیروی هوایی منتشر می‌کنند.

گزارش‌های متعددی نیز از قاچاق تجهیزات نظامی از افغانستان به برخی کشورهای همسایه منتشر شده است. برخی از این تجهیزات به‌ دست گروه‌های تروریستی افتاده و حتی نمونه‌هایی از تجهیزات آمریکایی، در کشمیر تحت تسلط هند کشف شده است.

ویدیوهای تبلیغاتی که طالبان از جریان آموزش‌های نیروهای خود منتشر می‌کنند، نشان می‌دهد که شیوه‌های آموزش آنان شباهت‌های زیادی به نحوه آموزش نظامیان سابق افغانستان دارد.

دونالد ترامپ، خروج از افغانستان را «فاجعه‌بار» و «بدترین روز در تاریخ آمریکا» می‌داند. او معتقد است که با خروج آمریکا از افغانستان بود که ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه، به اوکراین حمله کرد.

 ترامپ همچنین ادعا می‌کند که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، پایگاه نظامی بگرام در اختیار چین قرار گرفته است.

او گفت که دلیل نگرانی‌اش خروج آمریکا از بگرام نیست،‌ اما این پایگاه یک ساعت از محلی که چین بمب هسته‌ای می‌سازد، فاصله دارد.

اینک دو ماه از روزی که دونالد ترامپ تصمیم خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اعلام کرد، می‌گذرد. او با انتقاد از پایان حضور نظامی واشنگتن در افغانستان، می‌کوشد محبوبیت خود را در میان شهروندان آمریکایی برای انتخابات آتی ریاست جمهوری، افزایش دهد.

اما بسیاری از افغان‌ها دولت ترامپ را مسئول امضای توافق‌ صلح با طالبان می‌دانند و معتقدند که این توافق، یکی از دلایل عمده سرنگونی حکومت افغانستان به ‌دست طالبان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->