تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (فردا شنبه ۸ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
سرخط خبرها

خراسان رضوی در آستانه بیابانی‌شدن

  • کد خبر: ۱۴۸۰۶
  • ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰
خراسان رضوی در آستانه بیابانی‌شدن
یک کنشگر و فعال محیط زیست گفت: باتوجه به اینکه نشست زمین معرف بیابانی‌شدن است، بسیاری از نواحی استان خراسان رضوی در آستانه بیابانی‌شدن کامل قرار دارند.

به گزارش شهرآرا نیوز، محمد درویش افزود: فرونشست‌ها آخرین مرحله بیابان‌زدایی هستند؛ نه تنها در خراسان رضوی بلکه در اغلب استانی‌های کشور با پدیده فرونشست زمین روبه‌رو هستیم و این نشان می‌دهد که اصولاً به قوانین طبیعت احترام نگذاشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی مناطق از جمله کاشمر و خلیل‌آباد و به خصوص نیشابور در استان خراسان رضوی شکاف‌های بزرگی به دلیل فرونشست زمین ایجاد شده و دشت به طور یک‌نواخت دارد پایین می‌رود و این بسیار خطرناک است.

درویش افزود: نقش سازمان‌های مردم‌نهاد بسیار مهم است. تمام اتفاقات خوبی که در کشور رخ داده نتیجه اقدامات و فعالیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد بوده و اگر به این سازمان‌ها اجازه فعالیت دهند و نگاه‌های امنیتی را از روی آن‌ها بردارند و قوانین دست‌وپاگیر را حذف کنند، می‌توانند معجزه کنند.

وی گفت: متاسفانه سالیانه 30 سانتیمتر در دشت طوس زمین نشست می‌کند. از سویی مشهد با مشکلات جدی در تامین آب شرب مواجه است، همچنین به دلیل اینکه کشور افغانستان حق‌آبه خود را در خصوص سد دوستی نمی‌دهد، شرایط بسیار نگران‌کننده است.

این کنشگر محیط زیست افزود: کمترین مشکل ما اعتبار است، مشهد باید به سمت شهر زیست‌محور برود، به جای اینکه بخواهد شهر خودرومحور باشد. از این طریق خواهد توانست بحران هوا، کم‌تحرکی و ترافیک را رفع کند.

وی خاطر نشان کرد: نشست زمین معرف بیابانی‌شدن است و بسیاری از نواحی استان خراسان رضوی در آستانه بیابانی‌شدن کامل قرار دارد. هر جایی که سطح آب زیرزمینی افت و به تبع نشست کند، تولید گرد و خاک افزایش یابد و شمار پرندگان کاهش پیدا کند و تفاوت دمای شب و روز افزایش یابد یعنی آن منطقه دارد به سمت بیابانی‌شدن میل پیدا می‌کند.

درویش در پاسخ به این سوال که ما متخصصان بسیاری در حوزه محیط زیست داریم چرا هنوز وضعیت این گونه است؟ گفت: وقتی کلنگ سازمان محیط زیست به زمین زده شد متخصص محیط‌زیست نداشتیم ولی اکنون هزاران متخصص داریم، اما اینکه چرا وضع محیط زیست بهتر نشده چون فقط درد جامعه را متخصص و آموزش تضمین نمی‌کند؛ باید علاوه بر تخصص عاشق سرزمین‌مان هم باشیم.

وی افزود: باید فرزندانی تربیت کرد که عاشق سرزمین باشند که اگر این‌گونه باشند زباله نخواهند ریخت و در کنار لاشه خون‌آلود یک حیوان با لبخند عکس یادگاری نمی‌گیرند و وقتی رخداد فرونشست زمین دیدند، بی‌تفاوت عبور نمی‌کنند و این تغییر نیاز به زمان دارد.

این فعال محیط‌زیست خاطرنشان کرد: هرچند ابتدای امسال بارندگی‌های بسیاری داشته‌ایم اما اگر نتوانیم روش مدیریتی خود را تغییر دهیم و به سمت کاهش وابستگی معیشتی به سمت منابع آب و خاک حرکت کنیم در آینده شرایط بحرانی‌تری را خواهیم داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->