جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان موج جدید ترس سهام‌داران برای سرمایه‌گذاری در بورس به راه افتاد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۳) عرضه سکه ۱۴۰۳ و تخلیه حباب سکه‌های ۸۶ کدام خودرو‌های داخلی را با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می‌توان خرید؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) لزوم توسعه بخش کشاورزی برای افزایش درآمد‌های غیرنفتی شرایط بازنشستگی کارکنان قرارداد کار معین اعلام شد + جزئیات بررسی قیمت امروز طلا و سکه در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز ارز در مرکز مبادله چند؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) کارگران صاحب خانه می‌شوند دلار عقب‌نشینی کرد | قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ آبان ۱۴۰۳) وضعیت وخیم کارگران معادن | لزوم تغییر ساختار سنتی معادن کشور به مکانیزه قیمت آیفون ۱۶ در ایران مشخص شد + جدول قیمت جزئیات دستورالعمل جدید پرداخت خسارت افت قیمت خودرو اعلام شد رشد دوبرابری قیمت کره و کمبود آن در بازار + علت ویدئو | ارز ۴۲۰۰ به برخی اقلام هنوز اختصاص دارد ۴درصد حق بیمه سختی کار برعهده کیست؟ پیمانکار یا کارفرمای اصلی؟ جزئیات قیمت جدید بلیت هواپیما با افزایش ۱۱ برابری نرخ بنزین اعلام شد رفع مشکل «عدم احراز» برای متقاضیان خودرو چگونه است؟ هشدار دادگستری خراسان رضوی نسبت به تبعات خرید و فروش ملک با طلا و ارز افزایش قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟ قیمت امروز میوه در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | نارنگی کیلویی ۱۵ هزار تومان آخرین وضعیت «طرح ساماندهی کارکنان دولت» (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | چرا طرح ساماندهی بلاتکلیف مانده است؟ استاندار خراسان رضوی: دبیرخانه دائمی جشنواره ملی زعفران در مشهد راه‌اندازی شد بازار پوشاک مشهد در دست «آنلاین شاپها»
سرخط خبرها

تداوم کاهش قیمت مرغ/قیمت مرغ در بازار به ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید

  • کد خبر: ۱۴۸۴۶
  • ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۶
تداوم کاهش قیمت مرغ/قیمت مرغ در بازار به ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی گفت: روز گذشته نرخ هر کیلو مرغ آماده به طبخ ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی، از کاهش ۳۰۰ تومانی نرخ مرغ نسبت به ابتدای هفته در بازار خبر داد و گفت: روز گذشته متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان بود.


وی عرضه بیش از حد در برابر تقاضا، نبود کشش بازار و ارزان شدن گوشت قرمز را دلیل اصلی افت قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که روند فعلی قیمت تا پایان ماه در بازار ادامه یابد.


چهارآیین از افزایش چشمگیر قیمت جوجه یک روزه در بازار خبر داد و گفت: با توجه به ازدیاد تقاضا از سوی مرغداران طبق روال همه ساله در این ایام قیمت هر قطعه جوجه یک روزه به ۴ هزار و ۱۰۰ تا ۴ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است که به پیک تقاضا در ابتدای هفته نخست بهمن انتظار می‌رود قیمت نوسان مجددی در بازار نداشته باشد.


عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: فروش با نرخ‌های فعلی بیانگر زیان چشمگیر تولید کنندگان است که انتظار می‌رود در ابتدای ماه با افزایش کشش بازار قیمت مرغ به نرخ منطقی خود برسد.


این مقام مسئول از ثبات سایر نهاده‌ها در بازار خبر داد و افزود: هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در اختیار واحد‌های مرغداری قرار می‌گیرد و تنها نرخ ذرت نسبت به روز‌های اخیر نوسان ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی را در بازار تجربه کرده است.


او با انتقاد از افزایش چشمگیر قیمت ریز مغذی و واکسن در بازار بیان کرد: قیمت نهاده‌هایی همچون ریز مغذی، مکمل، واکسن و دارو نسبت به ابتدای سال بیش از ۴ برابر رشد داشته است در حالی که این افزایش قیمت در نرخ تمام شده تولید لحاظ نشده است.


خرید تضمینی مرغ مطلوب مرغداران نیست


چهارآیین درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ اظهار کرد: اگر چه خرید تضمینی مرغ نسبت به روز‌های اخیر تا حدودی در بازار افزایش یافته، اما همچنان مد نظر تولید کنندگان نیست.


عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن مرغ در قالب خرید تضمینی از سطح بازار جمع آوری می‌شود، گفت: این میزان خرید یک چهارم خرید مد نظر مرغداران است و با این وجود تا زمانی که خرید مرغ به حداقل روزانه ۱ هزار تا ۱ هزار و ۱۰۰ تن به صورت مستقیم از تولید کنندگان نرسد تاثیری در تعادل قیمت در بازار نخواهد داشت.


وی ادامه داد: هم اکنون قیمت منطقی هر کیلو مرغ گرم ۱۴ هزار تومان بوده که با احتساب هزینه‌های انجماد و تحویل درب انبار‌های شرکت پشتیبانی باید با نرخ ۱۵ هزار و ۴۰۰ تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان از تولید کننده خریداری شود در غیر این صورت مرغداران تمایلی به تحویل مرغ تولید به پشتیبانی امور دام نخواهند داشت.


چهارآیین با اشاره به اینکه صادرات مرغ به سبب نبود رقابت در بازار‌های هدف امکان پذیر نیست، گفت: با توجه به تصمیمات متعدد مسئولان دولتی مبنی بر ممنوعیت و آزادسازی صادرات و اشباع شدن بازار توسط رقبا دیگر امکان نفوذ در بازار‌های هدف وجود ندارد که بدین ترتیب صادرات مرغ به بازار‌های هدف انجام نخواهد گرفت.


عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی افزود: اگر چه صادرات به ظاهر آزاد است، اما اخذ تعرفه وعوارض بالای صادرات موجب شده تا صادر کنندگان نتوانند با سایر رقبا به رقابت در بازار‌های هدف بپردازند به همین خاطر صادرات محدود و غیر قانونی تاثیری در تعادل قیمت در بازار نخواهد داشت.


به گفته چهار آیین با وجود پتانسیل بالای صنعت مرغداری از مسئولان ذیربط انتظار می‌رود از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه مبنی بر ممنوعیت‌های گاه و بی‌گاه صادرات و اخذ تعرفه بالای صادراتی اجتناب کنند تا با حضور در بازار‌های هدف و رقابت پذیری با سایر رقبا بتوانیم ارز آوری قابل توجهی را نصیب کشور کنیم.


وی خرید تضمینی مرغ به نحوه مستقیم و روزانه حداقل ۱ هزار تن را تنها راه حل تعادل قیمت و جلوگیری از زیان مرغداران در بازار برشمرد و گفت: با خرید روزانه ۱ هزار تن مرغ زنده به صورت مستقیم از مرغداران علاوه بر تامین ذخایر استراتژیک می‌توان از استمرار زیان مرغداران جلوگیری کرد و در شرایط فعلی هیچ راهی جز خرید تضمینی مرغ از مرغدار جوابگوی تعادل قیمت در بازار نخواهد بود.


نیازی به واردات مرغ نداریم


عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ برای تنطیم بازار نداریم، گفت: با وجود پتانسیل بالای صنعت واردات مرغ به معنای تقدیم کردن ۲۵ درصد ارزش افزوده صنعت به تولید کنندگان خارجی است که این امر با حمایت از تولید داخل مغایرت دارد.


چهارآیین در پایان تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۱ جامع نظام دامپروری کشور واردات محصولات پروتئینی همچون گوشت مرغ باید به گونه‌ای باشد که نظام تعرفه آن به نفع تولید داخل و حمایت از تولید کنندگان باشد ضمن آنکه در شورای فعلی اقتصاد مسئولان تنظیم بازار بهتر است به سبب تولید مرغ بیش از نیاز در مسیر واردات نباشند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->