احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳
سرخط خبرها
اشک بازار از گرانی پیاز

پیاز ظرف ۴۵ روز در مشهد ۱۷۱ درصد گران شد

  • کد خبر: ۱۴۸۱۵
  • ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۰
پیاز ظرف ۴۵ روز در مشهد ۱۷۱ درصد گران شد
در فروردین‌ماه امسال نیز قیمت پیاز به دلیل صادرات به کیلویی ۱۵ هزار تومان رسیده بود.
جزایری - درحالی‌که قیمت هرکیلوگرم پیاز در ۱۰ آذرماه ۲۴۰۰ تومان بود، اکنون با افزایش ۱۷۱ درصدی، در بازار‌های شهر به ۶۳۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان رسیده است. البته این اولین باری نیست که امسال پیاز در مشهد گران می‌شود. در فروردین‌ماه امسال نیز قیمت پیاز به دلیل صادرات به کیلویی ۱۵ هزار تومان رسیده بود. با‌این‌حال از اواخر فروردین به دلیل ممنوعیت صادرات قیمت این محصول کاهش یافت و به کمتر از ۴۰۰۰ تومان رسید. هر‌چند اکنون صادرات پیاز ادامه دارد، به گفته فعالان بازار میزانش به اندازه‌ای نیست که سبب برهم خوردن عرضه و تقاضا در بازار داخلی شود.

رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد بر این مسئله صحه می‌گذارد و می‌گوید: اکنون بیشترین پیاز بازار مشهد از طریق استان‌های شمالی و جنوبی تأمین می‌شود. براساس برآورد‌ها هم‌اکنون، ۳۰ تا ۴۰ هزار تن پیاز در انبار‌های خراسان‌شمالی و ۲۵۰ هزار تن در انبار‌های استان اصفهان موجود است. با‌این‌حال بارندگی‌های روز‌های گذشته سبب کند شدن انتقال پیاز از استان‌های جنوبی به مشهد شد و همین مسئله موجب گرانی این محصول شده است. حیدر ساکن‌برجی می‌افزاید: به طور حتم بعد از توقف بارندگی‌ها ارسال پیاز از استان‌های جنوبی به مشهد افزایش می‌یابد، براین اساس پیش‌بینی می‌شود که قیمت این محصول در هفته‌های آینده کاهش یابد. وی همچنین ارتباط گرانی‌های اخیر با افزایش قیمت بنزین را رد می‌کند و می‌گوید: افزایش قیمت بنزین سهم اندکی در افزایش قیمت پیاز در بازار دارد.

میزان برداشت پیاز در استان
همچنین مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه در استان بین ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ هکتار کشت پیاز داریم، می‌گوید: هر‌سال حدود ۸۰ هزار تن پیاز در استان برداشت می‌شود. با‌این‌حال به دلیل اینکه پیاز در خراسان رضوی در پاییز برداشت می‌شود، بعد از مدتی به واردات این محصول از سایر استان‌ها نیاز داریم. علیرضا نیکپور می‌افزاید: معمولا بین زمان پایان برداشت در خراسان رضوی و برداشت این محصول در استان‌های دیگر چند‌هفته‌ای وقفه ایجاد می‌شود و همین مسئله سبب می‌شود قیمت پیاز در این مدت افزایش یابد. با‌این‌حال با عرضه محصول از سایر استان‌ها قیمت‌ها دوباره کاهش می‌یابد. وی ادامه می‌دهد: در روز‌های گذشته بارندگی‌ها سبب وقفه در برداشت پیاز در استان‌های جنوبی شده و همین مسئله عامل گرانی این محصول در مشهد است. وی بیان می‌کند: تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که این گرانی‌ها پایدار نیست. به عنوان مثال در اوایل امسال نیز گرانی پیاز را در بازار داشتیم، اما بعد از چندهفته قیمت‌ها تعدیل شد.

البته گرانی پیاز فقط منحصر به واکنش مسئولان بازار و جهادکشاورزی نشده و این مسئله در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی نیز مطرح شده است. علی رسولیان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌رضوی در‌این‌باره در کارگروه تنظیم بازار استان گفته بود که در یک ماه اخیر، پیاز بیشترین تغییر قیمتی را داشته است. براین‌اساس مقرر شده است با توافق با کشاورزان، عرضه پیاز در بازار‌های استان افزایش یابد. در‌حالی مسئولان تنظیم بازار استان تأکید می‌کنند که به زودی با افزایش عرضه، قیمت پیاز در مشهد کاهش می‌یابد که مروری بر روند بازار نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته همواره به صورت تناوبی قیمت پیاز و سیب‌زمینی در بازار افزایش یافته است. به عنوان مثال اوایل مهر‌ماه سال گذشته قیمت سیب‌زمینی در مشهد افزایش یافت. مسئولان در آن زمان گفته بودند که ارزانی، سبب کاهش انگیزه کشاورزان برای کشت این محصول و در نتیجه افت تولید شده است.
 
ظاهرا هر چند‌سال یک بار این مسئله برای پیاز و سیب‌زمینی به صورت متناوب اتفاق می‌افتد و سبب گرانی یکی از آن‌ها در بازار می‌شود. متخصصان کشاورزی معتقدند که نبود الگوی کشت درکشور عامل ایجاد این مشکل است. در واقع نبود الگوی کشت سبب شده است تناسبی بین میزان سطح کشت محصولات و تقاضا وجود نداشته باشد. همین مسئله موجب می‌شود تا بازار مدام شاهد شوک قیمتی محصولات مختلف باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->