به گزارش شهرآرانیوز، مرتضی سینی چی افزود: در چندماهه اخیر به خاطر نوسانات ارز، قاچاق لوازم یدکی دست دوم هم چندان سود آور نیست به همین دلیل وارد کردن قطعات نسبت به گذشته خیلی کاهش پیدا کرده است.
رئیس اتحادیه اوراق کنندگان اتومبیل مشهد گفت: تا پیش از این از راهها و شیوههای مختلف باوارد کردن ماشینهای از رده خارج به کشور بازار خرید و فروش لوازم دست دوم رونق خوبی داشت، ولی در این یکی دو سال گذشته با توجه به اینکه واردات ماشینهای از رده خارج هم خیلی کم شده است متاسفانه بازار کار و کسب ما هم دچار مشکل شده و چندان رونقی ندارد.
وی ادامه داد: متاسفانه از آن جایی که امسال قیمت لوازم یدکی افزایش بیش از ۵۰ درصدی داشته به همان نسبت هم لوازم یدکی دست دوم افزایش قیمت ۲۰ درصدی را تجربه کرده است.
سینی چی در پاسخ به این سئوال که چه تعداد از این اوراق فروشیها از اجناس سرقتی استفاده میکنند گفت: در حال حاضر ۴۰۰ واحد مجاز اوراق کنندگان اتومبیل در سطح مشهد فعال هستند که البته تعدادی هم واحد فروش لوازم دست دوم فعال در حاشیه شهر داریم
وی ادامه داد: در واحدهای مجاز ما تقریبا فروش اجناسی که احتمال سرقتیبودن آنها زیاد است، در حد صفر است و هیچکس از اعضای این صنف، اقدام به خرید یا فروش اقلام سرقتی نمیکند. چون برای جلوگیری از بروز هرگونه سوءاستفاده، صنف اوراقفروشان را ملزم به ثبت اجناس فروخته و خریداریشده در دفتری مشخص کنند تا کارشان کاملا شفاف باشد.
وی افزود: متاسفانه مدتی است که اسقاط کردن و از رده خارج شدن ماشین خیلی دیر اتفاق میافتد و دقیقا به همین دلیل بطور تقریبی چیزی حدود ۸۰ درصد فعالیت ما در این زمینه کم شده است برای همین هم هست که بازار اوراق فروشان و فروشندگان لوازم یدکی دست دوم هم خیلی به سامان نیست مگر استفاده از اتومبیلهای تصادفی یا مزایدههای اتومبیلهای دولتی که از لوازم یدکی آنها استفاده میکنند.
او همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا برای فروش قطعات دست دوم خودرو تعرفهای خاصی هم وجود دارد؟ گفت:، چون اجناس دست دوم است نمیشود تعرفه مشخصی بر روی لوازم یدکی گذاشت در واقع چنین تعرفهای وجود ندارد و بیشتر قیمتها توافقی است.
منبع: قدس