هشدار عراق نسبت به گسترش بحران سوریه در منطقه اتفاق نظر تحلیلگران سیاسی و نظامی: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون یک اتفاق استثنایی است انهدام مخفیگاه‌های داعش در غرب عراق و هلاکت ۵ تروریست (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) دومین آزمایش موشکی پاکستان در کشاکش تنش با هند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز دیدار رسمی وزیران خارجه ایران و پاکستان (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم ترامپ دستور بازگشایی مخوف‌ترین زندان تاریخی آمریکا را صادر کرد سیاست‌مدار صهیونیست: طرح جدید نتانیاهو حکم مرگ نظامیان اسرائیلی است سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال شهرآرانیوز: ازسرگیری فعالیت کنسولگری عربستان در مشهد در محل قبلی بستگی به خودشان دارد + فیلم آغاز نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه | بقائی: برای ادامه گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم منتظر نظر عمان هستیم در حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به شمال غزه، تعدادی فلسطینی شهید و زخمی شدند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشرف پزشکیان به حرم حضرت معصومه(س) (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم تحلیلگر جهان عرب: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون نقطه عطفی در تاریخ درگیری اعراب و اسرائیل است چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟ یک منبع آگاه در یمن: معادلات جدیدی را تحمیل خواهیم کرد قالیباف: یکی از رنج‌های ما در وزارت آموزش‌وپرورش تغییر مدیریت بود | ورود معلمان به دانشگاه نظام‌مند شود رد طرح رژیم صهیونیستی برای انتقال کمک به غزه توسط سازمان ملل رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: مراسم بزرگداشت شهدای خدمت از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود وندی شرمن: امتیازاتی که ترامپ می‌تواند به ایران بدهد در دوران ما ممکن نبود ادامه تنش‌ها با هند | پاکستان خواستار برگزاری مشورت‌های محرمانه شورای امنیت سازمان ملل پزشکیان وارد قم شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص اتهام‌زنی علیه ایران در رابطه با یمن عراقچی خواهان کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان شد+ویدئو حملات هوایی جنگنده‌های آمریکایی به غرب یمن (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی و خشم صهیونیست‌ها (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی وارد اسلام‌آباد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش وزیر دفاع به تهدید آمریکا: اگر به جمهوری اسلامی ایران حمله شود، باقدرت پاسخ خواهیم داد + ویدئو (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رونمایی از موشک بالستیک قاسم بصیر اهتمام دولت برای ارتقای کمی و کیفی جامعه فرهنگیان
سرخط خبرها

بالون جاسوسی چیست؟

  • کد خبر: ۱۴۸۸۶۹
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۸
بالون جاسوسی چیست؟
به گفته یک مقام عالی‌رتبه نظامی وزارت دفاع آمریکا در سال‌های اخیر چین بار‌ها اقدام به چنین کاری کرده و بالن‌های خود را بر فراز ایالات متحده به پرواز درآورده است. اما وی می‌افزاید که برای نخستین بار است که یک بالن چینی مدتی طولانی در آسمان آمریکا مانده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون اعلام کرد که یک بالن جاسوسی چین را در آسمان ایالات متحده شناسایی کرده است. به گفته پنتاگون، مقام‌های نظامی و امنیتی آمریکا و کانادا هشدار‌های لازم را در این باره دریافت کرده‌اند.

این بالن در آستانه سفر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به چین شناسایی شد، نتیجه آن‌که واشنگتن این سفر را به زمان دیگری موکول کرد. تا کنون چه درباره بالن می‌دانیم؟

مقامات آمریکا هیچ اطلاعاتی درباره مسیر حرکت بالن منتشر نکرده‌اند، اما به‌گفته رسانه‌های این کشور بالن در جزائر آلیوتی واقع در اقیانوس آرام مشاهده شده و پس از گذر از کانادا وارد آمریکا شده است. رسانه‌های آمریکا می‌گویند که این بالن در حال حاضر بر فراز ایالت مونتانا حرکت می‌کند.

این رسانه‌ها ادعا می‌کنند که بالن با ابعادی معادل ۳ اتوبوس در ارتفاعی بالاتر از ارتفاع معمول پرواز هواپیما‌ها قرار دارد.

بالن از چه چیزی می‌تواند جاسوسی کند؟

چینی‌ها ادعا کرده‌اند که این یک بالن هواشناسی بوده و مصارف علمی و تحقیقاتی داشته است. اما مقامات آمریکایی آن را وسیله‌ای برای جاسوسی دانسته‌اند.

در واقع کارشناسان آمریکایی بر این باورند که مسیر حرکت بالن نشان می‌دهد که به احتمال زیاد هدف آن جمع آوری اطلاعات امنیتی بوده است، چرا که بر فراز سایت‌ها و مراکز حساس عبور کرده است. ایالت مونتانای آمریکا از جمله مهترین مناطقی است که در آن سلاح‌های هسته‌ای نگهداری می‌شود.

چرا ارتش آمریکا بالن را سرنگون نکرد؟

سرنگون کردن بالن با موشک یا هر وسیله دیگر آسان نیست و تبعات خاص خود را دارد، از جمله اینکه پس از انفجار ممکن است قطعات آن به افراد محلی و مناطق مسکونی آسیب وارد کند.

وزارت دفاع آمریکا تا کنون چند گزینه را بررسی کرده است از جمله انهدام بالن در زمانی که به منطقه‌ای با جمعیت پایین می‌رسد، اما ارتفاع بالای آن کار را سخت و پیچیده می‌کند. به گفته یک مقام بلندپایه وزارت دفاع آمریکا بالن خطر جدی برای هواپیما‌ها ایجاد نمی‌کند و همچنین اطلاعاتی هم که به دست می‌آورد آنچنان مهم و ارزنده نیستند بنابراین با احتساب هزینه و فایده، در حال حاضر سرنگونی آن چندان منطقی نیست.

آیا این نخستین بار است که به این شیوه چین از آمریکا جاسوسی می‌کند؟

به گفته یک مقام عالی‌رتبه نظامی وزارت دفاع آمریکا در سال‌های اخیر چین بار‌ها اقدام به چنین کاری کرده و بالن‌های خود را بر فراز ایالات متحده به پرواز درآورده است. اما وی می‌افزاید که برای نخستین بار است که یک بالن چینی مدتی طولانی در آسمان آمریکا مانده است.

چرا به جای ماهواره از بالن استفاده می‌شود؟

معمولا از بالن‌ها برای جاسوسی‌های طولانی مدت استفاده می‌شود. تاریخچه استفاده از بالن به جنگ جهانی اول بازمی‌گردد. اگرچه از آن موقع تا کنون پیشرفت هواپیما‌های جاسوسی و فن‌آوری ماهواره‌ها باعث شده تا کشور‌های اطلاعات دقیق‌تر و قابل اعتماد‌تری از هدف به دست آورند، اما بالن‌ها همچنان جایگاه مهم خود را دارند. دلیل آن هم این است که بالن‌ها یک وسیله بسیار ارزان برای جمع آوری اطلاعات هستند.

منبع: پایگاه خبری آفتاب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->