به گزارش شهرآرانیوز، افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در چند سال اخیر و سیر صعودی قیمتها تعیین میزان حقوق و دستمزد کارگری و بازنشستگی را قبل سال بیشتر مورد توجه قرار داده است. بهطوریکه جامعه کارگری در انتظار برگزاری جلسات شورای کار و تعیین حقوق و دستمزد است و اینکه در آخر، نمایندگان کارگری و کارفرمایی و دولت بر سر چه میزان دستمزدی به توافق خواهند رسید.
هادی ابوی، نماینده کارگری در شورای عالی کار، در این باره به شهرآرانیوز میگوید: تعیین دستمزد گروه کارگری و بازنشستگان نهایت در شورای عالی کار تهیه و تصویب میشود. گمانهزنی درباره دستمزد زیاد است. بر همین اساس، ذیل شورای عالی کار کارگروه مزد ایجاد شده است تا بررسی هزینهها در استانهای مختلف را دریافت کند تا در صحن شورای عالی کار براساس بررسی هزینهها، میزان دستمزد مشخص شود.
به گفته وی، بر اساس گفتهها، هزینه معیشت خانوار از جمله خورد و خوراک و مسکن حدود ۱۵ تا ۱۹ میلیون تومان است که در کشور، این عدد ممکن است کم و زیاد شود. در شورای عالی کار نمایندگان کارگری بهدنبال درصد و عدد و رقم نیستند و ما بر این تأکید میکنیم که دستمزد باید بهشکلی باشد تا یک خانوار کارگری در ماه بهراحتی بتواند امرارمعاش کند.
وی افزود: اصرار ما بر این است که معیشت کارگر و خانوار بازنشسته به هر جهت تأمین شود و اینکه چقدر بتوانیم این موضوع را با وجود تنگناهای کارفرمایی و مشکلاتشان محقق کنیم، در جلسات شورای کار مشخص میشود. مسلما برای اعلام رقمی برای حقوق و دستمزد، به همه جوانب بادقت پرداخته و بررسی میشود تا خروجی درستی در بر داشته باشد.
ابوی درباره اینکه کارفرمایان توان پرداخت حقوق و دستمزد کارگری را دارند، گفت: در بدترین و خوشبینانهترین حالت، هزینه تمامشده کارگری برای تولید، ۸درصد بیشتر نیست. البته در بخش خدمات این درصد بیشتر است. مسلما جامعه کارگری هم بهدنبال تأمین معیشت کارگر است و تأکید بر این است که کارگر هزینههای زندگیاش تأمین شود و قرار نیست درصد اضافهشدن به حقوق مدنظر باشد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار تصریح کرد: در حقیقت، جامعه کارگری بهدنبال افزایش حقوق نیست. کارگر باید بتواند هزینههای خورد و خوراکش را به هر شکلی که دولت حمایت کند، تأمین کند.
وی افزود: بهجرئت میتوان گفت ۷۰درصد هزینههای کارگر را هزینهبهای مسکن کارگر تشکیل میدهد. بهترین شکل تأمین هزینه مسکن کارگری که هر سال از کارفرما گرفته میشود و به کارگر داده میشود، این است که دولت مسکن سازمانی و یا اجاره به شرط تملیک برای کارگر در نظر بگیرد.
ابوی تصریح کرد: چندین سال است کارگران امور رفاهی را به فراموشی سپردهاند و دیگر دنبال تأمین آن هم نیستند و دغدغه معیشت دارند. نمایندگان کارگری هم در تلاش هستند این دغدغه را برای کارگر کمرنگتر کنند.
اگر به قیمت کالاهای اساسی و مقایسه آن با سال گذشته نگاه کنیم، میبینیم که قیمتها نجومی تغییر کرده است. دستمزد کارگر هم باید این تغییرات قیمتی را پوشش دهد. ما دنبال افزایش حقوق و دستمزد نیستیم و دنبال این هستیم که هزینه معیشت تأمین شود.
در ادامه حتما بخوانید
طرح اصلاح قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی در شورای نگهبان تایید شد