به گزارش شهرآرانیوز، فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در کمیته دستمزد درباره جلسه شب گذشته کمیته دستمزد گفت: در جلسه شب گذشته نمایندگان وزارت اقتصاد، وزات صمت، کافرمایان و کارگران حضور داشتند.
وی ادامه داد:نماینده مرکز آمار گزارشی از میزان هزینه کرد خانوار ارائه داد و مقرر شد جلسه بعدی درباره آمار و ارقام به دست آمده درباره سبد هزینه کرد خانوار توضیحاتی ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه وزارت اقتصاد نیز موظف شد بودجه خانوار سال۹۷ را به دست بیاورد افزود: در آن راستا نیز در جلسه بحث و بررسی صورت گیرد.
توفیقی با بیان اینکه این ادعا وجود دارد که افزایش دستمزد موجب تورم میشود گفت: در ایران چنین نیست. با توجه به اینکه دستمزد ۵۰درصد سبد معیشت را پوشش میدهد. بنابر این چرخه بین افزایش دستمزد و تورم در ایران برعکس است و افزایش دستمزد باعث مهار تورم میشود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه با افزایش دستمزد، سهم دستمزد در قیمت تمام شده کاهش مییابد گفت: از آنجایی که دستمزد مطابق سبد معیشت بالا نمیرود
وی بیان کرد:بر اساس ماده ۴۱ قانون کار باید افزایش حقوق کارگران با نگاهی بر تورم بر هزینهها و سبد معیشت کارگران انجام شود و این درحالیست که میزان واقعی تورم در افزایش حقوق کارگران لحاظ نمیشود و همیشه افزایش دستمزد مطابق میزان واقعی سبد معیشت نیست.
توفیقی افزود:براساس علم اقتصاد باید نرخ تورم در هزینه کارگران ضرب شده و عدد حاصل از مابه التفاوت دریافتی و هزینهها به حقوق کارگران افزوده شود، اما افزایش حقوق کارگران با چنین معیاری اعمال نمیشود.
رئیس کمیته مزد کانون عالی شورای اسلامی کار اضافه کرد: سالیانه اعلام میشود که افزایش حقوق و دستمزد کارگران، کمی پایینتر از رشد نرخ تورم اعمال میشود، درحالی که میزان دریافتی کارگران با هزینه خانوار هماهنگی ندارد.
وی بیان کرد: به طور مثال اگر دستمزد ۲میلیون تومان است، هزینه سبد معیشت ۴میلیون تومان است. یعنی حقوق ۵۰ درصد سبدمعیشت را تأمین میکند در چنین وضعیتی انگار افزایش دستمزد معنا نداشته است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهار داشت: اعداد و ارقام تورم، اعداد و ارقام درج شده در سال۱۲۴، سهم هزینه خانوار و درآمد خانوار از سوی نمایندگان دولت حاضر در جلسه بیان شد که مقرر شد در جلسه بعدی نماینده وزارت اقتصاد و صمت در این باره توضیحاتی ارائه کنند. زمان بعدی کمیته مزد مشخص نیست.
منبع: خبرآنلاین