به گزارش شهرآرانیوز، امیررضا رجبی افزود: در راستای شفاف سازی واگذاریها در حوزه معدن از طریقواگذاری بهره برداری از ۱۵۰ معدن راکد خراسان رضوی به بخش خصوصی برگزاری مزایده، امسال ۲ مرحله مزایده معدنی برای واگذاری ۴۰۰ معدن خراسان رضوی برگزار شد که ۱۵۰ معدن به فعالان بخش خصوصی دارای صلاحیت فنی و مالی واگذار شد.
وی گفت: برگزاری مزایده معدنی در خراسان رضوی باعث میشود که بین معدنکاران رقابت ایجاد شود و از سوی دیگر از طریق برگزاری مزایده، منابع واریزی خراسان رضوی به خزانه دولت یا بیت المال هشت برابر شده است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: امسال برنامه ریزی ویژهای در خصوص اکتشافات معدنی در استان و افزایش حجم آن انجام شد که در این راستا میزان اکتشاف در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریبا ۷۷ درصد افزایش و در این مدت حدود ۵۰ میلیون تُن ذخایر معدنی در استان کشف شده است.
رجبی گفت: اکتشاف باعث میشود که سرمایههای استان برای آینده حفظ و ذخیره سازی و به تدریج وارد مرحله بهره برداری شود و در این راستا کشفیات امسال در خراسان رضوی در حوزه مواد معدنی مانند طلا، مس، گرانیت و منگنز انجام شد و زمینه را برای توسعه فعالیتهای معدنی فراهم کرده است.
وی افزود: یکی از توفیقات دیگر خراسان رضوی در حوزه معدن مربوط به کاهش خام فروشی مواد معدنی در استان و واگذاری آن به واحدهای صنعتی و ایجاد ارزش افزوده در این بخش است.
خراسان رضوی استانی معدنخیز است و معادن جزء مزیتهای سرمایه گذاری در این منطقه به شمار میرود، سنگ آهن با ۵۹ معدن، آهک و آلومنیوم آهکی با ۴۴ معدن، سنگ تزیینی و نما با ۲۴۳ معدن، کرومیت با ۷۱ معدن، مس با ۵۲ معدن، گچ با ۵۱ معدن، طلا با هشت معدن، منگنز با ۳۶ معدن و سیلیس با ۲۷ معدن جزء مهمترین معادن استان هستند که ذخیره قطعی برخی از آنها به بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن میرسد.
منبع: صداوسیما