معاون وزیر علوم: هدف ما در برنامه هفتم توسعه کشور، رسیدن به رتبه ۱۴ تولیدات علمی جهان است تصویر ترکیبی تلسکوپ هابل و جیمز وب از برخورد دو کهکشان اضافه‌شدن دستیار هوش مصنوعی Copilot به تلویزیون‌های سامسونگ و ال‌جی بالاخره اولین آیفون در سامانه جامع تجارت ثبت سفارش شد آیا شبکه 5G گوشی‌های سامسونگ با به‌روزرسانی One UI 7 در ایران فعال می‌شود؟ توانایی‌های شگفت‌انگیز ربات انسان‌نمای چینی در چرخش ۳۶۰ درجه پا + فیلم افشاگری مدیرعامل تپسی‌فود از اقدام جدید اسنپ‌فود علیه این شرکت! قاصدک، پلی به دنیای متنوع پیام‌رسان‌ها|رمزنگاری پیام‌ها با فناوری روز دنیا توسط متخصصان ایرانی تصویر لو رفته از گلکسی S25 اولترا لبه‌های گرد و حاشیه‌های بسیار نازک آن را نشان می‌دهد نسل جدید ماهواره‌های استارلینک پهنای باند دانلود ۱ ترابیتی دارند ضرورت حکمرانی منطقی در فضای مجازی سال ۲۰۲۵ و تولد نسل جدیدی به نام بتا + لیست کامل نسل‌ها چینی‌ها بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان را در بیابان‌ می‌سازند لینک‌های ماهواره‌ای جایگزین کابل‌های اینترنت زیر دربا می‌شوند! معرفی پرجست‌وجوترین بازی‌های گوگل در سال ۲۰۲۴ مروری بر اخبار ترند سال ۲۰۲۴ در جهان | در یکسال گذشته چه گذشت؟ مشخصات و قیمت گلکسی A۵۶ لو رفت بیانیه فعالان صنعت رمزارز درباره مسدودی درگاه‌های پرداختشان یک پیش‌بینی وحشتناک از آینده بشر: هوش مصنوعی، تا ۳۰ سال دیگر انسان‌ها را نابود می‌کند! هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند پس از چند روز بی‌خبری، بالاخره کاوشگر «پارکر» از مأموریت خورشیدی‌اش سیگنال فرستاد
سرخط خبرها

اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

  • کد خبر: ۱۵۱۴۲۸
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۱
اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با بیان این که اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد، ابزار امیدواری کرد: اقتصاد کشور در آینده نزدیک، به سوی حمایت و سرمایه‌گذاری روی ایده‌ها و شرکت‌هایی که از دارایی‌های نامشهود و مالکیت فکری ارزش‌های چندصد برابری ایجاد می‌کنند، حرکت کند.

به گزارش شهرآرانیوز، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در اولین همایش «پیشران‌های اقتصادی؛ فرصتی برای توسعه ملی» با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش، اظهار کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت‌های بزرگ و متکی به دارایی‌های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت‌های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم. شرکت‌هایی که علیرغم برخورداری کم‌تر از دارایی‌ها و زیرساخت‌های فیزیکی، به واسطه دارایی‌های نامشهود و نوآوری، ارزش افزوده قابل توجهی خلق می‌کنند.

وی افزود: وقتی یک زنجیره ارزش شکل می‌گیرد، حلقه‌های بالایی بر اساس سرمایه‌های ثابت ارزش‌گذاری می‌شوند؛ در مقابل هرچه به سمت پایین زنجیره حرکت می‌کنیم، دارایی‌های نامشهود ارزش پیدا می‌کنند و اتفاقا همین شرکت‌ها هستند که ارزش افزوده بالایی را به ارمغان می‌آورند.

کوچک، اما پر ارزش

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اهمیت دارایی‌های فکری و نامشهود در توسعه اقتصادی اظهار کرد: وقتی صد شرکت برتر دارایی‌های نامشهود را مطالعه می‌کردم، متوجه شدم ۹۶ تا ۱۱۷ درصد از ارزش برخی از این شرکت‌ها، متعلق به دارایی‌های فکری و نامشهود است. بخش قابل توجهی از ارزش‌گذاری ارز در غرب، به همین دارایی‌های فکری تکیه زده است و بخش قابل توجهی از ارزش پولی و بانکی آمریکا را همین دارایی‌های فکری تعیین می‌کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، درخصوص نقش دارایی‌های فکری در پیشبرد اقتصاد دانش‌بنیان، تصریح کرد: باورم این است تا زمانی که در اقتصاد دانش بنیان ارزش و جایگاه مالکیت فکری مشخص و تعیین نشود، اتفاقی نخواهد افتاد. خوشبختانه بخش قابل توجهی از مسؤولان نخبگان و مسؤولان جامعه به اهمیت و ارزش مالکیت فکری پی برده‌اند.

از دارایی‌های مشهود تا ثروت‌های نامشهود

دهقانی فیروزآبادی با بیان مثالی، از اهمیت دارایی‌های فکری گفت و ادامه داد: یک شرکت خودروسازی با هکتار‌ها زیرساخت و چندین میلیارد دلار دارایی، تلاش می‌کند با استفاده از صد‌ها کیلوگرم مواد اولیه مختلف خودرویی را به قیمت چند ده‌هزار دلار در بازار به فروش برساند، این در حالی است که یک شرکت دارویی در مساحتی هزار متری، تنها چند گرم از یک دارو را به چند ده هزار دلار می‌فروشد. این مقایسه سود چند درصدی در مقابل چند صد درصدی اهمیت و جایگاه مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان را نشان می‌دهد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری ابزار امیدواری کرد اقتصاد کشور در آینده نزدیک، به سوی حمایت و سرمایه‌گذاری روی ایده‌ها و شرکت‌هایی که از دارایی‌های نامشهود و مالکیت فکری ارزش‌های چندصد برابری ایجاد می‌کنند، حرکت کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->