افتتاح اولین شعبه روستا بازار در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) دیدار شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و معاون اقتصادی شهرداری مشهدمقدس با مدیران بانک رسالت تشکیل ستاد خدمت رسانی به زائران دهه آخر صفر ۱۴۰۳ در مشهدمقدس ۱۲ هزار گذر زیارتی در اداره گذرنامه خراسان‌رضوی جامانده است عضو شورای اسلامی شهر مشهد: تسریع در روند اجرایی پروژه‌ها باید با دقت و کیفیت باشد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه‌های شهری باید در زمان مقرر و براساس برنامه زمان‌بندی تکمیل شوند درباره «شجاع‌السلطنه»، حاکم ۲۰۰ سال پیش خراسان تلاش شهرداری مشهد برای مکانیزه‌شدن نظافت بزرگراه‌ها | تجهیزات خدمات شهری به‌روزرسانی می‌شود اعمال‌قانون ۲۱۰۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۰ خودروی متخلف توقیف شدند (۲ مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در ابتدای بولوار کوثر، سه‌راه خیام و بزرگراه آزادی در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) هشدار درباره شیوع «سالک» در حاشیه شهر مشهد آخرین وضعیت پروژه انتقال آب از دریای عمان به مشهد آغاز مطالعات ایجاد شهرک متمرکز ضایعاتی‌ها در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲ مرداد ۱۴۰۳) تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت‌ساله‌شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد صدور مجوز استخدام ۵ هزار آتش نشان در سراسر کشور استیضاح شهردار مشهد از دستورکار شورا خارج شد + فیلم کشف جسد بدون هویت در شهرک مهرگان مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آغاز پویش مردم مشهد برای کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان

  • کد خبر: ۱۵۱۵۰
  • ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲
آغاز پویش مردم مشهد برای کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان
پویش «سوی سیستان رفت باید کنون» با همدلی مردم و همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد، کمیته امداد امام‌خمینی و هلال احمر برای کمک به مردم سیستان‌وبلوچستان آغاز شد.
ایمان فروزان‌نیا - اگرچه رسانه‌های رسمی از سیل سیستان‌وبلوچستان و خسارت‌های زیادش جا ماندند، به لطف شبکه‌های اجتماعی و پست‌های مردم، این موضوع با چند روز تأخیر به سوژه داغ رسانه‌ها تبدیل شد. توجه مردم به سیل‌زدگان سیستان‌وبلوچستان محدود به فضای مجازی نمانده و آن حس همدلی راهش را به دنیای حقیقی هم باز کرده و پویش‌های مختلفی برای کمک به سیل‌زدگان ایجاد شده است.


خسارت سنگین و وضعیت سخت مردم
باران تند و تندتر شد و آب بالا و بالاتر آمد تا وقتی که مردم روستا‌های سیستان‌وبلوچستان زندگی‌شان را زیر آب دیدند. باران‌هایی که از ۱۹ دی شروع شد چنان بی‌وقفه بارید که سطح بارندگی در جنوب شرق کشور به ۱۵۰ میلی‌متر رسید.
 
طبق اعلام استاندار سیستان‌وبلوچستان، سیل در این منطقه بیش از ۱۵۰۰ خانواده را بی‌خانمان کرده، محصولات کشاورزی و دام‌ها را از بین برده، زیستگاه حیوانات بومی به‌ویژه گاندو‌ها را خراب کرده، زیرساخت‌ها را نابود کرده و طبق برآورد‌ها حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال به این استان خسارت وارده کرده است. تازه به این خسارت‌های مالی، سرما و خانه‌های زیر گل و شرایط بد مردم برای اسکان را هم اضافه کنید. در این چند روز فیلم‌های مختلفی از شرایط سخت مردم در مناطق سیل‌زده در فضای مجازی داغ شده است، فیلم‌هایی که برخی از آن‌ها را خود مردم سیل‌زده منتشر می‌کنند تا صدایشان به گوش هم‌وطنانشان برسد و تصویر واضح‌تری از وضعیتشان در رسانه‌ها منتشر شود.


مردم در صف اول کمک
تا مسئولان و رسانه‌ها به خودشان بیایند، مردم برای کمک به سیل‌زده‌ها بسیج شدند. یکی در اینستاگرام اطلاع‌رسانی کرد، یکی لباس کار پوشید و برای خدمت جهادی پا پیش گذاشت و یکی هم شروع کرد به جمع‌آوری کالا و پول برای ارسال. جالب اینجاست که این بار مردم منتظر سلبریتی‌ها و مسئولان هم نماندند و اتفاقا در فضای مجازی به آن‌ها که مشغول دعوا‌های زرگری بودند خرده گرفتند. کاربری با انتشار عکس مردمی که برای کمک به سیستان‌وبلوچستان رفته‌اند در توییتر نوشته بود: «تیم‌های امدادی و گروه‌های جهادی سپاه و بسیج وارد مناطق سیل زده شده‌اند. کجان این سلبریتی‌ها؟»

بعد از مردم، نوبت مسئولان بود که برای کمک اضافه شوند. شورای شهر مشهد به نمایندگی از مردم طرح کمک پانصدمیلیون‌تومانی به مناطق سیل‌زده و اعزام ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز به این مناطق را تصویب کرد وبه گفته وحید اکلملی، رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد، کمک‌های انسان‌دوستانه مردم در روز‌های آینده به مناطق سیل‌زده سیستان‌وبلوچستان ارسال خواهد شد.
آن طور که اکلملی گفته است، علاوه بر تخصیص ۵۰۰ میلیون تومان کمک به مناطق سیل‌زده سیستان‌وبلوچستان شهردار مشهد دستور اعزام ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز ازجمله بیل مکانیکی، کامیون، تانکر، پمپ‌های قوی، لجن‌کش و نانوایی سیار به این مناطق را صادر کرده است.

احداث یک واحد تصفیه‌خانه آب در مناطق سیل زده از سوی مدیریت‌شهری و راه اندازی ۵۰ پایگاه جمع‌آوری کمک‌های مردمی مشهد در نقاط مختلف شهراز دیگر اقداماتی است که اکلملی از آن‌ها نام برده و از فعالیت بیش از ۱۰۰ نفر از نیرو‌های دوام ثامن در این طرح خبر داده است.

فعالیت ۵ پایگاه واقع در میدان شهدا، میدان جانباز، تقی‌آباد، بولوار‌های هاشمیه و سجاداز دیگر برنامه‌های ویژه مدیریت شهری است که از سوی سازمان اجتماعی‌فرهنگی شهرداری مشهد برای جلب مشارکت مردم برگزار می‌شود.

هلال احمر خراسان رضوی هم دیروز اولین محموله کمک‌ها شامل ۱۹۷۵ شعله والور با ارزش تقریبی ۱۲۰ میلیون تومان را همراه با یک دستگاه کامیون حامل ۱۷۶۰ بسته غذایی به ارزش حدودی ۱۲۰ میلیون تومان به مناطق حادثه‌دیده ارسال کرد. کمیته امداد امام‌خمینی خراسان رضوی هم اعلام کرده تا پنجشنبه ۱۵۰ میلیون تومان کمک نقدی و ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک غیرنقدی برای مردم سیل‌زده سیستان‌وبلوچستان جمع آورده است.
آغاز پویش مردم مشهد برای کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان

سیل همدلی در مشهد
عزم مردم برای کمک به سیل‌زدگان خیلی زود باعث به وجود آمدن پویش‌های مختلفی برای کمک به مردم سیستان‌وبلوچستان شد. پویش «سوی سیستان رفت باید کنون» که احتملا بنر‌های آن را در سطح شهر دیده‌اید یکی از همین پویش‌هاست. این پویش با همدلی مردم و همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد، کمیته امداد امام‌خمینی و هلال احمر به راه افتاده است. هدف از این پویش تقویت حس همدلی و راحت‌تر شدن مسیر کمک به سیل‌زدگان جنوب شرق کشور است. در این طرف، برخی میادین شهر، ایستگاه‌های مترو، فرهنگ‌سرا‌ها و برخی دیگر از سازمان‌های فرهنگی به محل جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم تبدیل شده‌اند. حضور مردم در این ایستگاه‌ها چشمگیر است و کمک‌های جمع‌آوری‌شده نشان از عزم مردم برای کمک هرچه بیشتر به هم‌وطنان سیل‌زده دارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->