درد در سنین رشد را جدی بگیرید آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟ آیا مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی در اردیبهشت پرداخت می‌شود؟ افزایش حقوق بازنشستگان منتظر تایید هیات دولت است جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط و توضیحات بانک رفاه کارگران (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط کشور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده درد کمک می‌کند خواص بی‌نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟ ارائه خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد توسط خادمیاران رضوی آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ وحش مشهد | درمان ارس، با خرد جمعی پیگیری می‌شود ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود | اعلام چگونگی محدوده‌بندی مدارس اسامی فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز اعلام شد استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند! ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور | اعتیاد در ۶ تا ۸ درصد مصرف‌کنندگان سیگار‌های الکترونیک ماجرای افشای اطلاعات بیماران در یکی از بیمارستان‌های مشهد چه بود؟ آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس دستگیر شد کشف جسد خون‌آلود مرد جوان در بزرگراه
سرخط خبرها

کشف یک آب انبار تاریخی در تربت حیدریه

  • کد خبر: ۱۵۱۹۲۴
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۹
کشف یک آب انبار تاریخی در تربت حیدریه
رئیس اداره میراث فرهنگی تربت‌حیدریه از کشف آب‌انبار تاریخی در حین حفاری و خاکبرداری خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی محمدی با بیان اینکه این آب‌انبار تاریخی در خیابان فردوسی کشف شده است، تصریح کرد: این اثر مربوط به اواخر دوران قاجاریه و از نوع آب‌انبارهای خانگی و خصوصی است.

وی خاطرنشان کرد: این نوع از آب‌انبارها درون خانه‌های اشخاص متمول ساخته می‌شده و گاه مخزن آن در زیر حیاط و گاه در قسمت زیرین ساختمان واقع می‌شد و از طریق پایاب یا پلکان به آن دسترسی داشتند.

رئیس اداره میراث فرهنگی تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه آب‌انبارها در مسیر قنات‌های قدیمی و در داخل بافت تاریخی شهر هستند، بیان کرد: اکثر خانه‌های خان‌نشین و عمارت‌های داخل بافت تاریخی شهر تربت‌حیدریه دارای آب‌انبار در ابعاد کوچک بودند.

وی عنوان کرد: آب‌انبارها از قنات‌ها، رودخانه‌های نزدیک شهر از جمله رودخانه شصت دره تأمین می‌شد که در دهه‌های اخیر با گسترش شهرنشینی نوین، بناهای تاریخی تخریب و به زیر خیابان‌ها رفته‌اند و اکنون با ساخت و سازها و خاکبرداری‌ها، بقایای آنها از دل خاک بیرون می‌زند.

محمدی گفت: در شهر تربت‌حیدریه بالغ‌بر ۱۰ آب‌انبار عمومی و خصوصی شناسایی شده که نشان از اهمیت تاریخی این نوع بناها در گذشته دارد.

وی افزود: بزرگترین این آب‌انبارها، آب‌انبار شیر چهارسوق با گنجایش بیش از ۱۷۰۰ مترمکعب بوده که جدیداً بازگشایی و در حال مرمت و ساماندهی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->