مژده رنگیان - بانوان ورزشکار مشهدی با کمتر از ۳ ماه تمرین، در اولین رقابتهای کشوری پاراوزنهبرداری، ۵ مدال رنگارنگ کسب کردند. اولین دوره مسابقات قهرمانی کشور وزنهبرداری بانوان جانباز و معلول با حضور ۸۰ بانوی ورزشکار از ۱۹ استان در ۲ رده بزرگسالان و جوانان برگزار شد که در پایان تیم خوزستان با کسب ۶۴امتیاز قهرمان شد و تیمهای کرمانشاه با ۶۲امتیاز و تهران با ۵۵امتیاز بهترتیب در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند. فارس در این مسابقات عنوان تیم اخلاق را از آنِ خود کرد.
رقابتهای قهرمانی کشور وزنهبرداری بانوان جانباز و معلول از صبح پنجشنبه ۲۶دیماه آغاز شد و تا عصر روز جمعه ادامه پیدا کرد که در پایان ۵ مدال برای تیم بانوان خراسان بههمراه داشت. در رده بزرگسالان، دسته ۴۵کیلوگرم، پس از نمایندگان تهران و خوزستان، مقام سوم به معصومه جلیلیان از استان خراسان رضوی با رکورد ۳۷کیلوگرم رسید. در رده بزرگسالان، دسته ۵۰کیلوگرم، فاطمه ناصر از تیم خراسان رضوی با رکورد ۳۹کیلوگرم در رده سوم این رقابتها قرار گرفت. ورزشکارانی از فارس و یزد نیز با رکوردهای ۴۲ و ۴۰ کیلوگرم اول و دوم شدند. در ادامه مسابقات رده بزرگسالان در دسته ۵۵کیلوگرم، مهناز زرگرانی از تیم خراسان رضوی موفق شد با رکورد ۵۸کیلوگرم روی سکوی قهرمانی این مسابقات قرار بگیرد. در همین دسته مریم عالمینژاد، دیگرنماینده خراسان رضوی، با رکورد ۵۷کیلوگرم نایبقهرمان شد و مدال نقره گرفت. ورزشکار کرمانی نیز با رکورد ۵۰ کیلوگرم سوم شد.
رقابتهای قهرمانی کشور وزنهبرداری بانوان جانباز و معلول در دستههای ۶۱ و ۶۷کیلوگرم برگزار شد که در رده جوانان، دسته ۶۷کیلوگرم، مهلا هودانلو از تیم خراسان رضوی توانست با رکورد ۴۰کیلوگرم قهرمان شود و به مدال طلا دست پیدا کند و مدال دیگری در این دستهها به خراسان نرسید. در دستههای ۷۳، ۷۹،۸۶ و ۸۶+ کیلوگرم نیز تیم خراسان مدالی کسب نکرد.
پس از ۳ ماه تمرین، ۵ مدال کشوری
الهه عزیزان، سرمربی تیم پاراوزنهبرداری بانوان خراسان رضوی، درباره تشکیل تیم استان و حضور در رقابتهای کشوری اظهار کرد: از ۳ ماه پیش نامهای مبنیبر اجازه فعالیت بانوان در رشته پاراوزنهبرداری به دست ما رسید و تصمیم گرفتیم فعالیتمان را در این رشته در مشهد آغاز کنیم. در قدم اول از ورزشکارانی که پیشازاین در رشته بدنسازی فعالیت میکردند و با پرس سینه آشنا بودند، دعوت کردیم. خودم نیز مربی دوومیدانی جانبازان و معلولین هستم و تعدادی از ورزشکاران دوومیدانیکار که مستعد نیز بودند، برای تمرینات انتخاب کردم.
او ادامه داد: در این ۳ ماه تمرینات را با قدرت آغاز کردیم و به صورت فشرده در هفتههای آخر ۵ جلسه به تمرین پرداختیم و برای رقابتهای کشوری آماده شدیم. خداراشکر تمرینات نتیجه داد و بچهها دستپر بازگشتند. از تعداد ۷ ورزشکاری که اعزام شدند، ۵ مدال به دست آوردیم و تنهاورزشکار ما در رده جوانان نیز موفق شد مدال طلا کسب کند.
مربی پاراوزنهبرداری خراسان تصریح کرد: متأسفانه در مسابقات با یک بدشانسی روبهرو شدیم که باعث شد سکوی سومی تیمی را از دست بدهیم و کاپ نگیریم. یکی از ورزشکاران ما که مدال برنز کسب کرده بود، ازسوی پزشک مسابقات کلاسبندی نشد و میزان معلولیت او را برای حضور در این مسابقات قبول نکرد. درحالیکه موضوع را به مسئولان فدراسیون هم اعلام کردیم. بههرحال این اتفاق باعث شد مدال برنز ما در امتیازات تیمی نادیده گرفته شود و در بخش تیمی در رده چهارم کشور قرار بگیریم و کاپ سومی را از دست بدهیم.
آغاز استعدادیابی در بین بانوان
عزیزان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایلی که نتوانستیم روی سکو قرار بگیریم، کاملنبودن تیم دهنفره ما بود. ۲ نفر از ورزشکاران ما نتوانستند در مسابقات حاضر شوند و درصورتیکه تیم کامل بود، قطعا خراسان درجمع برترین استانها قرار میگرفت. بااینحال از هیئت بسیار ممنونیم که کمک کرد برای این رقابتها آماده شده و اعزام شویم و امیدواریم در رویدادهای بعدی موفقتر از قبل ظاهر شویم. قطعا تمرینات را با قدرت بیشتر ادامه خواهیم داد، برنامههایی برای استعدادیابی داریم و در ردههای سنی مختلف آموزشهایی برای بانوان علاقهمند خواهیم داشت. در دسته سنگین و فوقسنگین ورزشکار نداریم و بهدنبال تربیت ورزشکار در این ردهها خواهیم بود.
او درباره محل تمرین ورزشکاران گفت: تمرینات در سالن وزنهبرداری هیئت برگزار میشود که آقایان نیز در شیفتهای دیگر از این سالن استفاده میکنند. همین موضوع باعث شده با وزنههای سنگینی سروکار داشته باشیم که برای بانوان در شروع کار زیاد است و قول داده شده در صورت پیداشدن یک خیّر، امکانات جدیدی اضافه شود.