به گزارش شهرآرانیوز؛ اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آبفای مشهد در مراسم مشهد شهر دوست دار آب گفت: ما در شهر دوستدار آب باید به این نعمت الهی حساس باشیم. سبک زندگی ما و مصرف ما باید با این نعمت الهی سازگار باشد. دستگاههای دولتی باید به عنوان پیشانی حاکمیت الگوی دیگران باشند.
او ادامه داد: انصافا اقدامات بسیار زیادی در حوزه آب صورت گرفته است. اما عمده اقدامات در حوزه تامین آب بوده است. بزرگترین پروژههای آب رسانی در مشهد انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای مشهد تاکید کرد: در حوزه مدیریت تقاضا قدمهای چندانی برداشته نشده است. نتایج ملموسی در این زمینه نمیتوان گرفت در حالی که یکی از مهمترین موضوعاتی استکه باید به آنتوجه شود.
اسماعیلیان گفت: میزان بارندگیهای مشهد از میزان بارندگیهای کشور پایین تر بوده است و حتی میزان تبخیر آب همیشه از میزان کشور و جهان بالاتر بوده است. متاسفانه وضعیت نامناسبی در منابع استراتژیک آبهای زیر زمینی داریم و این باعث شده است که فرونشست زمین را در سطح شهرها داشته باشیم.
او با بیان اینکه ۶۰ میلیون متر مکعب برای صنایع مصرف میشود؛ گفت: مشهد در شرایط خوشبینانه ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد. در حالی که میزان آب موجود ۱۶۰ میلیون متر مکعب است.
این مقام مسئول ادامه داد: چند سال خشکسالی پی در پی ذخیره سدها را به ۱۵ درصد رسانده است و ما هیچ راهی جز حفظ منابع زیر زمینی برای آب شرب نداریم.
مدیرعامل شرکت آبفای مشهد تاکید کرد: امسال اقدامات مختلفی آغاز کرده ایم. شهر دوستدار اب یک برند است و نشان میدهد در این زمینه درحال حرکت هستیم.
او افزود: هیچ شهری مانند شهر مشهد شبکه مستقل اب فضای سبز ندارد. شهر مشهد ۲ درصد آبش از شبکه آب شرب تامین میشود که لازم است در محیط شهری استفاده شود. ابیاری فضای سبز مشهد از طریق پساب تامین میشود.
اسماعیلیان ادامه داد: اولین شهری بودیم که تصفیه خانه سپتاژ فاضلاب را ایجاد کردیم و به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید. کارهای بزرگی را پیش رو داریم. مشهد باید فضای سبز متنوع وگسترده و متناسب با اقلیم خودشرا داشته باشد.
او با بیان اینکه شهر مشهد نیاز به ۶۵ میلیون مترمکعب اب نیاز دارد گفت: اتکای فضای سبز به صورت صد در صدی به پساب فاضلاب یکی از اقدامات خوب کیفی سازی آب در مشهد است. مشهد کمترین سرانه مصرف آب در کشور را دارد و ۱۸۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است و ۹درصد میزان هدر رفت آب در شهر مشهد برای هر خانواده است.
مدیرعامل شرکت آبفای مشهد خاطرنشان کرد: تابستان سختی در پیش داریم. برنامهریزی ما براساس شرایط بدبینانه است و پروژههایینیز در دست اقدام داریم. ۴.۲ مترمکعب کمبود اب مشهد در پیک مصرف اب در مشهد است.