مشارکت ۲۸۰ هزار نفر در نماز عید فطر مشهد زمان تشییع پیکر دو شهید انفجار کلانتری در مشهد اعلام شد عید فطر، جشن پرنشاط شکرگزاری رهبر انقلاب در خطبه های نماز عید فطر: ماه رمضان یک پدیده توحیدی است| پاسخ ایران به هر شرارتی ضربه متقابل و محکم است+ فیلم اللهُ اَکبَرُ وَ لِلّهِ الحَمد | روایت شهرآرانیوز از اقامه باشکوه نماز عید فطر در حرم مطهر رضوی حال و هوای ویژه حرم مطهر رضوی در آستانه عید سعید فطر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) زیباسازی حرم امام‌رضا(ع) با ۳۰ هزار بوته گل به‌مناسبت عید فطر اعلام روز عید فطر از سوی دفتر آیت‌الله سیستانی میزان زکات فطریه سال ۱۴۰۴ براساس نظر مراجع تقلید اسکان ۱۷ هزار زائر نوروزی در مساجد مشهد تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ | افزایش ظرفیت اقامت شبانه تا ۵۰ هزار نفر در صورت نیاز خداحافظی مردم روزه دار با سفره‌های افطاری ساده| ای ماه خدا دلمان برایت تنگ می‌شود برگزاری نماز عید فطر در حرم مطهر رضوی به امامت آیت‌الله علم‌الهدی از دعا تا زکات فطریه | اعمال عید فطر و حکمت‌های آن +فیلم اعلام روز عید فطر توسط دفتر آیت‌الله سیستانی عربستان فردا (یکشنبه ۱۰ فروردین) را عید فطر اعلام کرد آیا پرداخت فطریه مهمان به عهده میزبان است؟ برگزاری نماز عید سعید فطر در بیش از ۶۰۰ مسجد مشهد مقدس | مردم ساعت دقیق برگزاری نماز را از مسجد محل خود جویا شوند ویدئو | جزئیات برگزاری نماز عید سعید فطر در تهران اعلام شد هلال ماه شوال با چشم غیرمسلح در شامگاه یکشنبه ۱٠ فروردین ۱۴۰۴ رؤیت می‌شود
سرخط خبرها

صدقه جاریه‌ای که دنیا را سبز می‌کند

  • کد خبر: ۱۵۳۶۴۸
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱
صدقه جاریه‌ای که دنیا را سبز می‌کند
جستاری پیرامون اهمیت طبیعت در دین اسلام

آمنه مستقیمی | شهرآرانیوز؛ ازجمله مهم‌ترین نسخه‌های شفابخش و معجزه‌گر اسلام، توصیه به ارتباط سالم و سازنده با طبیعت است. مهم آنکه اسلام برای طبیعت نقشی مؤثر در حیات آدمی قائل است، چنان‌که امام‌صادق (ع) می‌فرمایند: «زندگی بدون احراز سه عامل حیاتی گوارا نیست: هوای پاک؛ آب فراوان و گوارا و زمین حاصلخیز و قابل کشت و زرع» به مناسبت روز درخت‌کاری به‌سراغ توصیه‌های بزرگان دینی در باب طبیعت و حفظ محیط‌زیست رفته‌ایم که در ادامه آن را می‌خوانید.

سنت حسنه درخت‌کاری

ازجمله توصیه‌های اسلام درباره طبیعت، سفارش به درخت‌کاری است. از رسول‌خدا (ص) نقل است: «هر مسلمانی که درختی بکارد یا زراعتی کشت کند که از آن پرندگان، انسان‌ها و یا حیوانات بخورند، چنین کاری برای او صدقه محسوب می‌شود.» (مستدرک الوسائل، ج ۱۳، ص ۴۶۰، ح ۱۵۸۹۲)

ایشان همچنین کاشت درخت را صدقه جاریه می‌دانند؛ در روایتی از امام‌صادق (ع) است که شخصی از حضرت (ع) پرسید: برخی می‌گویند کشاورزی مکروه است. آن‌حضرت (ع) فرمودند: «درخت بکارید و کشاورزی کنید که هیچ عملی از آن حلال‌تر و پاکیزه‌تر نیست. سوگند به خدا که هنگام ظهور حضرت، ولی عصر (عج)، درخت‌کاری و کشاورزی بسیار گسترده می‌شود.» (وسائل الشیعه، ج ۱۳، ص ۱۹۳)

علاوه‌براین، مُحدِّث نوری روایتی را از پیامبر اسلام (ص) نقل می‌کند که تأکید بیشتری بر «درخت‌کاری» را نشان می‌دهد؛ حضرت (ص) فرمودند: «اگر عمر جهان پایان یابد و قیامت فرارسد و یکی از شما نهالی در دست داشته باشد، چنانچه به قدر کاشتن آن فرصت باشد، باید آن را بکارد.» (مستدرک‌الوسائل، ج ۱۳، ص ۴۶۰، ح ۱۵۸۹۴)

درخت‌کاری، عملی متأخر

امام صادق (ع) فرموده‌اند: شش چیز است که پس از وفات مؤمن به او ملحق می‌شود و ثوابش به او می‌رسد: فرزندی که برای او استغفار کند و قرآن و مصحفی که از خود به‌جای گذارد و مردم آن را تلاوت کنند و درختی که بکارد و صدقه آبی که جاری گرداند و چاه آبی که بکند و سنتی که پس از مرگ او به آن عمل شود.

بر اساس این حدیث از اعمال ماندگار مؤمنان که حتی پس از مرگ مؤمن برایش سود و اجر الهی پایدار دارد، درخت‌کاری است. باید سیره عملی، رفتار و گفتار پیامبر (ص) و امامان (ع) در درخت‌کاری اسوه و الگوی مسلمانان قرار گیرد و درخت‌کاری در بین مسلمانان رواج یابد. درخت‌کاری عمل صالح و مستحب الهی است.

حضرت رسول (ص) فرمودند: خداوند درخت را برای انسان آفرید، ازاین‌رو باید درخت را بکارد، آن را آبیاری کند و در حفظ آن بکوشد. امام علی (ع) نیز می‌فرمایند: هر که آب و خاکی به دست آورد و آنگاه فقیر و تهیدست بماند، خدایش از خیر و رحمت به‌دور دارد. امام صادق (ع) می‌فرمایند: خداوند برای پیامبرانش کشاورزی و درخت‌کاری را برگزید تا از بارش باران ناخشنود نباشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->