غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نیاز سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان؛ آب آشامیدنی و پتو

  • کد خبر: ۱۵۳۷۹
  • ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۴
نیاز سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان؛ آب آشامیدنی و پتو
 سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان همچنان با کمبود‌ها و مشکلات متعددی از جمله تامین آب شرب سالم، غذا، پتو و لوازم زندگی مواجه هستند و راه ارتباطی برخی روستا‌ها همچنان قطع است.

به گزارش شهرآرانیوز، نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که از هفته گذشته برای بررسی مشکلات سیل زدگان به این استان رفته، افزود: مشکلات مردم سیل زده بسیار زیاد است، حدود ۲۰۰ هزار نفر و بیش از ۹۰۰ روستا تحت تأثیر سیل هستند و راه ارتباطی حدود ۳۰ روستا قطع است.

 

سعید لک افزود: مشکلی که امدادرسانی به سیل زدگان را سخت می‌کند، فاصله زیاد روستاهاست. بیشترین خسارت سیل زدگان از بین رفتن محصولات کشاورزی و دام آنهاست. آبگرفتگی زمین‌های کشاورزی انواع محصولات از جمله هندوانه و موز را از بین برده است.

 

وی افزود: در بسیاری از مناطق زمین شکاف برداشته و از هم باز شده است. راه‌های ارتباطی از بین رفته و خیلی جا‌ها آسفالت روی جاده باقیمانده، اما زیر آن کاملا خالی شده و اگر خودرویی از روی جاده رد شود، ممکن است با فروریختن جاده سرنشینان آن آسیب ببینند.

 

نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از مشکلات مردم این استان، دسترسی پایین به آب شرب سالم است. طبق آمار‌ها حدود ۲۳ درصد مردم مناطقی که اکنون درگیر سیل هستند به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند.

نیرو‌های امدادگر با همکاری وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌ها تلاش زیادی دارند که آب بطری شده در اختیار سیل زدگان قرار دهند و ماموران بهداشتی نیز بر افزایش کلرزنی آب نظارت دارند، اما به طور کلی تامین آب آشامیدنی سالم در زمان عادی نیز برای بسیاری از مردم این منطقه مشکل است.

 

لک اضافه کرد: در شرایط عادی و قبل از سیل در بسیاری از روستا‌ها آب را در آب انبار‌ها ذخیره و مصرف می‌کنند و اکنون به علت سیل بسیاری از آب انبار‌ها نیز از بین رفته است.

 

وی گفت: وسعت خرابی‌ها در مناطق سیل زده بسیار زیاد است. رسیدگی به آن بیش از توان استان سیستان و بلوچستان است و کمک به حل این معضل نیازمند حمایت و کمک ملی است. برآورد استاندار سیستان و بلوچستان حاکی از حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌های این استان است. در بسیاری از جا‌ها تیر‌های برق افتاده اند و برق برخی روستا‌ها قطع است.

 

نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت افزود: مشاهدات تیم وزارت بهداشت حاکی از این است که جبران این خسارت‌ها کار طولانی می‌طلبد و با امداد‌ها و کمک‌های مقطعی یک یا دو ماهه مشکلات مردم سیل زده حل نمی‌شود و برنامه ریزی دقیق می‌خواهد.

 

وی گفت: مردم سیل زده نگران و از نبود آب شرب سالم و کافی گله‌مند هستند، امکان استحمام ندارند. بسیاری از بیمارانی که از قبل دچار بیماری‌های زمینه‌ای هستند درخواست دارند که برای درمانشان به آن‌ها کمک شود. اقلام بهداشتی مثل شیرخشک نیز از جمله نیاز‌های مردم سیل زده است.

 

لک افزود: استان سیستان و بلوچستان شب‌های بسیار سردی دارد، بسیاری از مردمی که خانه‌های خود را در سیل از دست داده اند در فضای باز می‌خوابند، بسیاری از آنان لباس، پتو و امکانات زندگی خود را از دست داده اند و نیازمند پتو و لوازم گرمایشی هستند.

 

وی گفت: مشکل دیگری که مردم از آن گله دارند، این است که بسیاری از مدارس از بین رفته و جا‌هایی که مدارس دایر است نیز دانش آموزان لوازم التحریر ندارند.

 

نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت افزود: از نظر بیماری‌ها فعلا با اپیدمی و شیوع بیماری واگیر مواجه نیستیم و اقدامات کنترلی برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها انجام شده است. موارد معدودی از سرماخوردگی یا اسهال ممکن است وجود داشته باشد، اما فعلا شیوع و همه گیری بیماری خاصی دیده نمی‌شود.

 

لک گفت: در یکی از جا‌هایی که برای بازدید رفتیم با یک در خانه مواجه شدیم که تمام اطراف آن به علت سیل از بین رفته بود و اطراف آن فقط زمین مسطح بود.

 

محمد اسماعیل مطلق مشاور معاونت بهداشت وزارت بهداشت پیش از این از خطر حیوان گزیدگی از جمله مار و عقرب گزیدگی و شیوع بیماری‌های پوستی، اسهال و بیماری‌های گوارشی پس از فروکش سیل خبر داده بود.



 

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->