به گزارش شهرآرانیوز، با شروع برگزاری جلسات تعیین حقوق و دستمزد کارگری در روزهای پایانی سال، جلسات تعیین سبد معیشت و حقوق کارگری بهصورت مستمر در حال برگزاری است.
هادی ابوی، دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور، در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: در راستای جلساتی که برای تعیین حقوق و دستمزد کارگران برگزار میشود، نمایندگان کارگری بر این باورند که سبد معیشت ابتدا باید مشخص شود تا کارگر بر این اساس بتواند زندگی شرافتمندانهای را سپری کند. تورم، هزینه درمان و هزینه مسکن باید در تعیین حقوق و دستمزد در نظر گرفته شود.
وی افزود: اکنون هنوز کمیته دستمزد رقمی برای سبد معیشت در نظر نگرفته است؛ بنابراین تا زمانی که این عدد اعلام نشود، طبیعتا نمیتوانیم وارد مذاکره شویم.
نمایندگان و تشکلات کارگری بهدنبال این نیستند که درصدی برای دستمزد تعیین شود که بار روانی در جامعه بهدنبال داشته باشد؛ ما تأکید میکنیم که ابتدا سبد معیشت بر اساس اعلام تورم موجود در جامعه تعیین شود تا بعد بتوانیم درباره نرخ حقوق و دستمزد کارگر صحبت کنیم.
به گفته ابوی، کوپن الکترونیک که در کشور در حال راهاندازی است، درچند استان پایلوت انجام شده است و در چند استان دیگر مقرر شده است اجرایی شود. دولت برخی اقلام کالایی را مقرر کرده با نرخ شهریور ۱۴۰۰ عرضه کند و این برای آحاد مردم دیده شده است و فقط برای جامعه کارگری نیست. پیشنهادی برای بن کارگری داشتیم که کالا با یک نرخ سالانه به کارگر ارائه شود و در طول سال نرخ کالایی مثل گوشت برای کارگر متغیر نباشد. برای مثال گوشت را در سال گذشته در آنالیز قیمتی برای تعیین حقوق و دستمزد ۵۰ هزار تومان دیدیم، ولی هنوز سال تمام نشده است، دولت گوشت را با رقم ۱۵۰ هزار تومان عرضه کرد.
دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ادامه داد: از دولت انتظار داریم که واقعیتها را ببیند و بر اساس واقعیتها اظهارنظر کند. با تمام احترامی که برای نمایندگان مجلس قائل هستیم، حقوق و دستمزد فقط باید در کمیته دستمزد شورای عالی کار تعیین شود. چون شورای کار اشرافی کامل به زیروبم هزینههای کارگری دارد.
وی تأکید کرد: سال گذشته با وجود اینکه ۵۷درصد به حداقل دستمزد اضافه کردیم، این عدد رقمی نبود که بتواند هزینهها را پوشش دهد و آزادسازی قیمتها و تأثیر آن بر کالاهای اساسی را جواب دهد. همه امید کارگر این است که در شورای کار رقمی تعیین شود که از پس تورم و افزایش قیمت ادامهدار کالاها در طول سال بربیاید.