واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس تظاهرات گسترده شهرک‌نشینان در مخالفت با ادامه جنگ در غزه + فیلم (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و پادشاه بحرین واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) توافق ایران و پاکستان برای تقویت همکاری‌های دوجانبه رئیس سازمان برنامه و بودجه: مطالبات گندمکاران و بازنشستگان با نظم در حال پرداخت است ترامپ، ایلان ماسک را تهدید کرد ۸ فلسطینی در بمباران جبالیا به شهادت رسیدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تکمیل ۱۰ کیلومتر از جاده محور تربت حیدریه–زاوه سنای آمریکا رأی به خروج سوریه از لیست کشور‌های سرکش داد ترامپ رأی دادگاه تجدیدنظر را به‌دست آورد القسام درباره کشته شدن یک اسیر اسرائیلی توسط رژیم صهیونیستی هشدار داد روسیه: اوکراین مبادله اسرا را به تعویق انداخته است قوه قضائیه: متهم به قتل الهه حسین‌نژاد سابقه تجاوز و سرقت نداشته است دستگیری عاملان شهادت قاضی احسان باقری عراقچی در گفت‌وگوی تلفنی با اسحاق‌دار، بر ضرورت وحدت امت اسلامی تأکید کرد افشای یکی از بزرگ‌ترین ضربات اطلاعاتی تاریخ به رژیم صهیونیستی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اوکراین یک جنگنده سوخو-۳۵ روسیه را سرنگون کرد بهروزآذر: میزان خشونت علیه زنان در جامعه ۳۰ برابر مردان است | لزوم صدور گواهی سلامت روان برای رانندگان پزشکیان: فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملاً شفاف است انتخابات شوراهای شهر تهران «تناسبی» برگزار می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: هیچ خدمتی بالاتر از تأمین سلامت مردم نیست | حفظ کرامت انسانی از اولویت‌های بیمه سلامت سوخت بیمارستان‌های غزه تنها برای ۳ روز کافی است (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) واکنش آنروا به ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود خبرنگاران بین‌المللی به غزه وزرای امور خارجه ایران و قزاقستان در تهران دیدار کردند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) کنایه سنگین صدراعظم آلمان به ترامپ: تو هم یک مهاجری!
سرخط خبرها

نماینده مجلس: افزایش قبوض گاز حاصل آیین‌نامه مصوب هیئت وزیران بوده نه قانون مجلس

  • کد خبر: ۱۵۴۶۷۳
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۴
نماینده مجلس: افزایش قبوض گاز حاصل آیین‌نامه مصوب هیئت وزیران بوده نه قانون مجلس
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: آنچه در رابطه با افزایش قبوض گاز اجرا شده، صرفا آیین‌نامه مصوب هیات وزیران بوده و مجلس در تعیین تعرفه و پلکان‌ها نقشی نداشته و فقط سیاست‌گذاری کرده است، به این معنا که محاسبه مصرف انرژی پرمصرف‌ها باید غیریارانه‌ای و کم‌مصرف‌ها یارانه‌ای باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مالک شریعتی نیاسر در تشریح جلسه  کمیسیون انرژی به حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز در این کمیسیون جهت بررسی علل افزایش غیرمتعارف قبوض گاز اشاره کرد و گفت: جلسه کمیسیون به بررسی برخی از مغایرت‌ها در اجرای قانون و تعیین تعرفه‌های قبوض گاز خانگی در مناطق مختلف کشور اختصاص داده شد البته در ابتدا از زحمات وزارت نفت و شرکت ملی گاز به دلیل تامین گاز در زمستان سرد بی‌سابقه امسال قدردانی شد، اما در حوزه اجرای قانون جدید مرتبط با تعرفه گاز چند نکته مورد تاکید قرار گرفت.  

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته اول اینکه قانون مذکور با تاخیر اجرا شد و اجرای آن پس از گذشت ۹ ماه از سال، آن هم در فصل سرد سال آغاز شد در حالی که مردم عملا نمی‌توانستند خود را با آن تطبیق دهند، نکته دوم اینکه تکلیف قانونی برای تعریف مصارف، زیر الگوی مصرف بود که این موارد نباید تغییر می‌کردند، اما شرکت ملی گاز حدود ۶۴ درصدِ میزان مصرف را به‌عنوان الگو در نظر گرفته بود که به نظر این سطح الگو کامل نیست درحالی که در حوزه برق ۷۵ درصد داریم که به نظر منطقی‌تر می‌آید.

وی افزود: همچنین تعرفه‌ها باید در پله‌های مختلف به صورت افزایشی-پلکانی، یعنی مطابق تکلیف قانونی افزایش پیدا می‌کردند، اما عدم توازن در تعرفه‌گذاری پلکانی را شاهد بودیم به طوری که درصد افزایش در میانه مسیر بسیار شدید بود، اما در انتهای پله‌ها، این درصد کاهشی می‌شود، درواقع از پله ۱۱ به  ۱۲ درصد افزایش نسبت به پله‌های ۱۰ به ۱۱ کاهشی شده است که باید این مورد را اصلاح کنند، البته خود ۱۲ پله را نیز تغییر داده‌اند که این مسئله مقایسه‌پذیری را برای مصرف‌کننده نهایی دچار اشکال می‌کند.

شریعتی در ادامه توضیح داد: اصلاح اقلیم‌ها نیز در این راستا ضروری است چراکه ممکن است برخی مناطق در اقلیم ظاهرا گرم واقع شده باشند، اما شرایط آب و هوایی متفاوتی داشته باشند و این مسئله مردم را دچار مشکل کند، ضمن آنکه باید زمان قرائت شمارشگر‌ها متناسب با اقلیم‌ها باشد اینکه ما تمامی اقلیم‌ها را از یک زمانی به‌عنوان قرائت در نظر بگیریم مناسب نیست چراکه در برخی از اقلیم‌ها فصل سرما از اواخر شهریورماه و اوایل مهرماه آغاز می‌شود، اما قرائت کنترل‌ها و شمارشگر‌ها را از نیمه آبان در نظر می‌گیرند لذا باید این زمان‌ها را تطبق دهند تا کمترین اجحاف در حق مردم شود.

این نماینده مجلس مطرح کرد: همچنین تاکید شد؛ آنچه اجرا شده صرفا آیین‌نامه مصوب هیات وزیران بوده و مجلس در تعیین تعرفه و پلکان‌ها نقشی نداشته و فقط سیاست‌گذاری کرده است به این معنا که محاسبه مصرف انرژی پرمصرف‌ها باید غیریارانه‌ای و کم‌مصرف‌ها باید یارانه‌ای باشد و خانوار‌هایی که تحت حمایت پوشش نهاد‌های حمایتی بوده و کم‌مصرف هستند از پرداخت قبوض معاف باشند و آب و برق و گاز برای آن‌ها رایگان در نظر گرفته شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: امیدواریم دولت این نکات را برای سال ۱۴۰۲ مدنظر قرار دهند تا قانون درست اجرا شود و به طبقات پایین جامعه فشار وارد نشود، همچنین مقرر شد؛ کمیته‌ای به منظور بازنگری در تعرفه‌ها و پله‌های مصرف تشکیل شود تا آنچه که نیت قانونگذار بوده کاملا اجرا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->