رئیس‌جمهور، تکلیف ما و کلام معیار رهبر معظم انقلاب آغاز ثبت نام داوطلبان انتخابات شورا‌های شهر و روستا از ۲۱ دی ماه ۱۴۰۴ | ۲۰ مهرماه آخرین زمان برای استعفای دواطلبان دولتی ظرفیت فرودگاه مشهد به ۱۸ میلیون نفر افزایش می‌یابد| هدف‌گذاری تولید ۳۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در خراسان رضوی رافائل گروسی: مدرکی مبنی بر انتقال اورانیوم از اصفهان وجود ندارد ناوشکن‌ها و زیردریایی هسته‌ای آمریکا به نزدیکی ونزوئلا رسیدند پایتخت اوکراین هدف صد‌ها موشک و پهپاد قرار گرفت + فیلم و عکس فرمانده یگان حفاظت محیط زیست از جذب سربازان وظیفه به عنوان محیط‌بان خبرداد سخنگوی دولت: ناترازی برق هنوز کامل جبران نشده است سردار شکارچی: شکست را بر دشمن تحمیل کردیم | دشمن در محاسبات خود درباره ایران دچار اشتباه شد وزیر کشور گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر را برنامه‌ اصلی و اولویت‌دار دولت چهاردهم دانست کشف کارگاه تولید بمب و تله انفجاری یک گروهک تروریستی در ایرانشهر (۶ شهریور ۱۴۰۴) اتحاد مقدس معماری امنیت پایدار وزیر نیرو: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایران تا پایان سال به ۷۰۰۰ مگاوات می‌رسد وزیر دفاع به دیدار خانواده شهید سپهبد علی شادمانی رفت ادعای جدید ابراهیم متقی: انفجار بندر شهید رجایی کار اسرائیل بود سفیر اسرائیل در آمریکا از قطر و مصر ناراضی است | به حماس فشار بیاورید گروسی: دنبال دسترسی به سایت‌های آسیب‌دیده ایران هستیم نماینده آمریکا در سازمان ملل: به رسمیت شناختن فلسطین، پاداش به حماس است بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت به جز آمریکا| جنگ در غزه را فورا متوقف کنید (۵ شهریور ۱۴۰۴) هشدار رئیس سازمان هدفمندی: حجم یارانه پنهان بودجه دولت را می‌بلعد | یک میلیون نفر ایرانیان مقیم خارج هم یارانه می‌گیرند حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیروهای جولانی در اطراف دمشق (۵ شهریور ۱۴۰۴) رنجبران، مشاور عراقچی استعفا کرد + علت (۵ شهریور ۱۴۰۴) مکانیسم ماشه کی فعال می‌شود؟ | ۵۱ روز تا لحظه صفر گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای بوشهر شدند یمن با موشک فلسطین فرودگاه اللد را هدف قرار داد (۵ شهریور ۱۴۰۴) تحریم‌های جدید آمریکا علیه کره‌شمالی اعمال شد (۵ شهریور ۱۴۰۴) انتقاد رئیس پارلمان لبنان از آمریکا | نبیه بری: خلاف وعده های خود عمل کردند
سرخط خبرها

بخشنامه دادستان کل کشور برای ایام نوروز و برخورد با اعمال مجرمانه و حرمت‌شکنی ماه رمضان+ جزئیات

  • کد خبر: ۱۵۴۹۱۵
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
بخشنامه دادستان کل کشور برای ایام نوروز و برخورد با اعمال مجرمانه و حرمت‌شکنی ماه رمضان+ جزئیات
دادستان کل کشور خطاب به دادستان‌های سراسر کشور برای ایجاد کشیک شبانه‌روزی، انجام وظایف قضایی و همکاری با دستگاه‌های مسئول در برخورد با هرگونه اعمال مجرمانه و حرمت‌شکنی ماه مبارک رمضان بخشنامه‌ای صادر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، همزمان با ایام پایانی سال و در راستای حفظ امنیّت عمومی و صیانت از حقوق مردم در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، حجت الاسلام و المسلمین منتظری بخشنامه‌ای را خطاب به دادستان‌های سراسر کشور ابلاغ و ضمن تاکید بر ایجاد کشیک شبانه روزی، انجام وظایف قضایی و همکاری با دستگاه‌های مسئول در برخورد با هرگونه اعمال مجرمانه و حرمت شکنی ماه مبارک رمضان را خواستار شد.

در این بخشنامه آمده است:

در راستای حفظ امنیّت عمومی و صیانت از حقوق مردم عزیز در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و با عنایت به شرایط حساس کنونی ناشی از تلاش همه‌جانبه معاندین در به راه انداختن جنگ ترکیبی؛ لازم است همکاران محترم نسبت به موارد زیر با اهتمام بیشتر و مدیریت همه جانبه برنامه‏ریزی، پیگیری و اقدام قانونی معمول و نتایج کلی و مهم را به دادستانی کل کشور گزارش نمایند.

۱) در اجرای دستورالعمل فوریت‏های قضائی و نحوه‏ی عملکرد واحد‌های کشیک و بمنظور انجام وظایف قضائی و پذیرش و پیگیری شکایات فوری و رسیدگی به گزارش ضابطان دادگستری، حداقل یک واحد کشیک قضائی و اداری؛ در هر دادسرا و ناحیه‎ی دادسرائی تشکیل و بطور فعال نسبت به ارائه خدمات قضائی در تمامی ساعات شبانه روز و بدون تعطیلی در خدمت مردم عزیز بوده و انجام وظیفه نمایند.

۲) طبق ماده ۳۲ قانون آئین دادرسی کیفری و بنابر اقتضای اعمال وظایف دادستان بعنوان رئیس ضابطین، دستورات لازم را برای عدم تعطیلی واحد‌های مربوط که بعنوان ضابط انجام وظیفه می‏‌نمایند، در حوزه قضایی هر شهرستان و نواحی صادر و هماهنگی‏‌های لازم جهت انجام وظایف قانونی و دسترسی آسان مردم به آنان بعمل آید؛ لذا مقرر می‌دارد: در ایام تعطیلات نوروزی جهت نظارت از نحوه انجام وظیفه و سرکشی از محل استقرار و خصوصاً بازداشتگاه ‏ها برنامه ‏ریزی‏ شود.

۳) با توجه به ضرورت پیشگیری از وقوع و ارتکاب جرائم و ایجاد آرامش روانی و اطمینان خاطر برای مردم و با لحاظ اینکه بیشتر جرائم خصوصاً قاچاق کالا، سلاح و مهمّات غیرمجاز و اقلام پُرخطر (شیمیائی، بیولوژیکی، انفجاری، مخرّب) و سرقت‌های عادی یا مسلّحانه از اماکن خصوصی یا عمومی، وسائط نقلیه، زورگیری، کیف قاپی، جیب بری و یا اقدامات مجرمانه با پوشش مأموران دولتی، نظامی یا انتظامی در ایام تعطیلات که معمولاً توسط مجرمین و سارقین باسابقه و اخلال کنندگان امنیت جامعه انجام می‏گیرد، ترتیبی اتخاذ شود که:

الف) چنانچه افراد مذکور در زندان هستند، به آنان‏ مرخصی داده نشود.

ب) در صورت آزاد بودن، در اجرای دستورالعمل کنترل مجرمان حرفه‌‏ای و سابقه‌‏دار، فهرست مشخصات آنان و سایر مجرمین خطرناک در اختیار ضابطین خصوصاً فراجا قرار داده شود تا بصورت نظام‌مند بر رفتار آنان نظارت و نتیجه را به دادستان عمومی و انقلاب حوزه قضائی اعلام نمایند.

۴) باتوجه به تقارن تعطیلات نوروزی با ماه مبارک رمضان و افزایش سفر‌ها و لزوم ایجاد تسهیلات سفر برای مسافرانی که معذور از روزه داری هستند از یک سو؛ و ضرورت حفظ حرمت ماه مبارک رمضان و جلوگیری از روزه خواری در ملأ عام، از سوی دیگر لازم است مسئولین مربوط با همکاری فراجا، اماکن ویژه یا مهمان پذیر و غذاخوری هائی را داخل شهر‌ها با پوشش مناسبی که مانع از تظاهر باشد، برای مسافران محترم آماده و معرفی نمایند. با این ترتیب ضابطین ضمن ممانعت از روزه خواری علنی، با متجاهرین و حرمت‌شکنان ماه رمضان برخورد قانونی نموده و آنان را به مراجع قضائی مربوط معرفی نمایند.

۵) نظر به اینکه برخی از فرصت طلبان و سودجویان با استفاده از تعطیلات نوروزی و تعطیلی ادارات و سازمان‌‏های ذیربط، اقدامات غیرقانونی و مجرمانه‌‏ای را در جهت تغییر کاربری اراضی، تعرّض به اموال عمومی، منابع طبیعی، اراضی ملّی و کشاورزی، مناطق ییلاقی و باغی، سواحل دریا‌ها و رودخانه ‏ها، محیط زیست و بیت ‏المال مرتکب می‌شوند، مقرر می‌دارد:

اولاً؛ با مسئولین سازمان‏‌های مرتبط هماهنگی کامل صورت گیرد تا در ایام تعطیل نسبت به صیانت از حقوق عمومی و اراضی و منابع ملّی فعالیت مضاعفی داشته و از هرگونه تخلّفی ممانعت بعمل آورند و در صورت تعرّض و ارتکاب جرائم در این حوزه‌ها بلافاصله مراتب را به دادستان و ضابطین مربوط گزارش نمایند.

ثانیاً؛ شخص دادستان و قضات کشیک به موارد اعلامی با فوریت رسیدگی و با استفاده از اختیارات قانونی دستورات لازم قضائی را صادر نموده و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق و برخط داشته باشند.

نظر به اینکه در تعطیلات نوروزی که معمولاً همراه با کاهش نظارت بر برخی از غذاخوری‏‌ها و دیگر مراکز توزیع مواد غذایی و آشامیدنی و مایحتاج عمومی می‌باشد، عده‌‏ای سودجو مبادرت به عرضه‌‏ی اقلام غیربهداشتی و مضر به سلامت و بهداشت عمومی نموده و یا با قیمت‌‏های غیرواقعی مرتکب گران‌فروشی یا احتکار می‏‌شوند، لذا مقرر می‌دارد: از حیث صیانت از حقوق عامه با هماهنگی مسئولین ذیربط، اتحادیه‌‏ها، تشکّل‌‏های صنفی و تعزیرات حکومتی نسبت به نظارت بر واحد‌های مزبور اقدام و در موارد ارتکاب اعمال مجرمانه، مرتکبین مورد تعقیب قرار گرفته و بدون هرگونه اغماضی نسبت به آنان تصمیم قضائی گرفته شود.

۷) نظر به اینکه در ایام تعطیلات نوروزی و مدتی قبل و بعد از آن با افزایش سفر‌های نوروزی، تصادفات جاده‌‏ای نیز افزایش می‌‏یابد و متأسفانه منتهی به جرح و فوت عده‏ای از هموطنان عزیز می‏گردد، لذا مقرر می‌دارد: بمنظور احیاء و صیانت از جان، مال و حقوق مردم و برقراری امنیت بیشتر جانی و پیشگیری از وقوع جرائم غیرعمدی، با پلیس راهور و سایر مسئولین مرتبط همکاری و تمهیدات لازم را معمول نمایند.

۸) با توجه به گزارش‌های موجود؛ جریانات معاند تلاش دارند در ایام تعطیلات نوروزی و در زمان عدم فعالیت مطبوعات و روزنامه‌‏ها، با استفاده از فضای مجازی؛ جوّ جامعه را با شایعات و دروغ پردازی‌‏های معمول خود آلوده و ملتهب نموده و آرامش روانی مردم را هدف قرار دهند، لذا مقرر می‌دارد: با هماهنگی مسئولین انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی حوزه قضائی، نسبت به پایش مرتب و پالایش مؤثر و هدفمند و پیگیری جرائم و تخلفات در فضای مجازی اقدامات لازم قانونی انجام گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->