افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها با وجود تلاش دولت برای کنترل نرخ بلیت هواپیما تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات
سرخط خبرها

خسارت ۸۲۵۰ میلیارد تومانی کشاورزی خراسان رضوی در پی سرمای شدید زمستان

  • کد خبر: ۱۵۵۳۸۸
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۲
خسارت ۸۲۵۰ میلیارد تومانی کشاورزی خراسان رضوی در پی سرمای شدید زمستان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشاورزی خراسان رضوی در پی سرمای زمستان اخیر ۸۲۵۰ میلیارد تومان خسارت دید. اکثر این خسارت‌ها به بخش باغبانی وارد شد. به طور دقیق‌تر فقط ۲۴۴۷ میلیارد تومان از خسارت‌های سرمای اخیر مربوط به بخش زراعی بوده که تنها محصولات گندم و جوی استان ۱۵۳۵ میلیارد تومان خسارت دیدند.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین ساربان امروز، ۲۵ اسفند، در دوازدهمین اجلاس رسمی دوره ششم شورای اسلامی خراسان رضوی در صحن شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: سال زراعی امسال با استقبال کشاورزان از تولید گندم آغاز شد چراکه این محصول افزایش قیمت داشت. امسال در سطح خراسان رضوی ۱۲۹ هزار تن گندم کشت شده است.

وی با اشاره به وضعیت بارندگی‌های امسال و تاثیر آن بر وضعیت کشاورزی خراسان رضوی گفت: مهر امسال باران کمی بارید و دی ماه نیز سرمای سختی وارد کشورمان شد. این سرما باعث بروز خسارات جدی به بخش کشاورزی خراسان رضوی شد که البته پیش از وقوع چنین مسائلی به کشاورزان اطلاع‌رسانی لازم انجام گرفت.

ساربان با بیان اینکه همچنین زعفران یکی از محصولاتی است که شدیدترین خسارت را از سرمای زمستان امسال دید، عنوان کرد: باید توجه داشت حجم این محصول سال آینده بسیار آسیب خواهد دید و کم خواهد شد. البته خسارت‌های مربوط به جو و گندم قابل جبران است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اضافه کرد: امسال برای جبران این خسارت‌ها برای گندم ۴۵۰ و برای جو ۳۵۰ کیلوگرم کود اختصاص دادیم. در کنار این‌ها کود فسفات نیز برای کشاورزان در نظر گرفته شد.

ساربان از نابودی احتمالی بخش زیادی از باغ‌های انار خراسان رضوی در پی سرمای شدید زمستان خبر داد و افزود: این باغ‌ها دمای منهای ۱۴ درجه را نمی‌تواند تحمل کند. همچنین بسیاری از درختان دارای میوه‌های هسته‌دار در پی سرمای مزبور آسیب دیده و گلخانه‌ها نیز از خسارت بی‌نصیب نمانده است. آسیب به گلخانه‌ها در فریمان جدی بوده است.

وی با اشاره به ابلاغ الگوی کشت به خراسان رضوی خاطرنشان کرد: البته بخش زیادی از هدف‌گذاری‌های مربوط به این الگوی کشت محقق شده است. این الگو سراغ محصولات کم‌آب‌طلب رفته که به ازای هر متر مکعب آب، درآمد بیشتری ایجاد می‌کند. همچنین لازم است در تولید جو، ذرت، حبوبات و علوفه بیشتر کار کنیم.
ساربان تاکید کرد: اجرای دقیق الگوی کشت موجب افزایش عملکرد بخش کشاورزی استان و همچنین بهره‌وری در مصرف آب خواهد شد.

برای ۵۵۷ هزار هکتار از اراضی خراسان رضوی سند مالکیت صادر شده است

محمدرضا قوسیان‌مقدم، مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه خراسان رضوی یک میلیون و ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی استان جزو مستثنیات است، عنوان کرد: بر اساس اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک برای ۵۵۷ هزار هکتار از این اراضی سند مالکیت صادر شده و از ۲۹۰ هزار هکتار آن نیز رفع تداخل شده است. البته ۷۰۰۰ هکتار از این زمین‌ها همچنان تداخل دارد. بیش از ۱۵۰ هزار از این اراضی نیز برای شهرک‌های صنعتی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه ماموریت اصلی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی حفظ کاربری اراضی است، بیان کرد: برخورد با ساخت و ساز‌های غیر مجاز در اراضی براساس مصوبه ابلاغی وزیر کشور بر عهده فرمانداران است که به عنوان رئیس کارگروه مقابله با ساخت و ساز‌های غیرمجاز نیز منصوب می‌شوند. مبارزه با ساخت و ساز‌های غیر مجاز در محدوده و حریم شهر‌ها هم مسئولیت سازمان جهاد کشاورزی هر استان و شهرداری‌هاست. در حال حاضر سازمان جهاد کشاورزی استان در هر شهرستانی که شهرداران آن با ما تعامل خوبی دارند، در زمینه برخورد با ساخت و ساز‌های غیر مجاز کار مشترک انجام می‌دهد. در مشهد نیز با شهرداری مشهد تفاهمی منعقد کردیم مبنی بر اینکه سازمان اختیارات خود در این زمینه را به شهرداری مشهد تفویض کرده است. آمادگی این تفویض اختیار را برای سایر شهرستان‌ها نیز داریم.

حدود ۱۹۴ هزار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی زیر پوشش آبیاری تحت فشار است

همچنین جعفر جوادی، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، با اشاره به سطح اراضی زیر پوشش آبیاری تحت فشار در خراسان رضوی عنوان کرد: در حال حاضر وسعت اراضی کشاورزی برخوردار از آبیاری تحت فشار در خراسان رضوی ۱۹۳ هزار و ۵۰۰ هکتار است. همچنین برای ۳۹۰ هزار هکتار دیگر استعداد تعبیه این تکنولوژی وجود دارد. در حال حاضر خراسان رضوی بین استان‌های کشور بیشترین سهم اعتباری را برای آبیاری تحت فشار به خود اختصاص داده است.

وی درباره تصمیم مسئولان برای تغییر ساعات بهره‌برداری از چاه‌های کشاورزی در سال آینده بیان کرد: ساعات کارکرد چاه‌ها محدود به ماه خاصی نشده بلکه بر اساس فرمول جدید حجم آب استحصالی به دبی ثانیه‌ای آن تقسیم می‌شود و این ساعت بر همین اساس روی حجم آب مصرفی هر چاه سرشکن خواهد شد. بر این اساس هر کشاورز می‌تواند ساعت کارکرد چاه خود را بر اساس میزان نیازش در هر ماه تنظیم کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->