بیانات رهبر انقلاب در حوزه امنیت شغلی کارگران مهم‌ترین مطالبه کارگری است وزیر اقتصاد در مشهد: جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است اسماعیلی با اشاره به مطالبه‌های مقام معظم رهبری از مسئولان در دیدار با کارگران: مجلس پیگیر تامین امنیت شغلی کارگران است تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر معظم انقلاب به مسئولان افزایش حقوق‌ها مطابق قانون و هزینه‌های سبد خانوار نیست | حقوق‌ها نیاز به اصلاح دارد سازوکار مجلس برای ساماندهی بازار املاک + اینفوگرافی مصوبه کارت بانکی این ۶ بانک حذف می‌شوند + جزئیات زمان عرضه گسترده نوبرانه‌های بهاری در بازار اعلام شد | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت فرنگی، سیب و موز را ببینید پلمب یک آتلیه عکاسی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) راه‌های شناسایی لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امتیاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای دارندگان کارت ملی! نمک‌هایی که کاش نم نمک کم شوند! دلار وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اختصاص بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی افزایش ۴۸ درصدی واردات قهوه به کشور زمان برگزاری مزایده جدید شمش طلا اعلام شد+ جزئیات متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور مسیر دسترسی کشاورزان به یافته‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل می‌شود بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان در بازار آزاد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر جهاد کشاورزی: خراسان رضوی می تواند پایلوت تولید نان کامل باشد + فیلم قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | نرخ طلا ثابت ماند نقش قانون‌گذاری و نظارت بسیار ضعیف در حوزه ایمنی و بهداشت کار
سرخط خبرها
فرود آرام تورم

کاهش نرخ تورم و نرخ بیکاری باعث افت شاخص فلاکت شد

  • کد خبر: ۱۵۵۴۳
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۸
کاهش نرخ تورم و نرخ بیکاری باعث افت شاخص فلاکت شد
مرکز آمار کشور نرخ تورم سالیانه دی‌ماه را ۳۸.۶ درصد اعلام کرد که نسبت به ماه قبل (آذرماه) ۱.۴ درصد کم شده است.
جزایری - نرخ تورم سالیانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری در مقایسه با دوره مشابه سال قبل از آن است. نرخ تورم سالیانه برای خانوار‌های شهری ۳۸ درصد و برای خانوار‌های روستایی ۴۲.۲ درصد است که نسبت به ماه قبل به ترتیب ۱.۳ درصد و ۱.۶ درصد کاهش داشته است. نرخ تورم نقطه‌ای در دی‌ماه ١٣٩٨ به عدد ۲۶.۳ درصد رسیده است. نرخ تورم نقطه‌ای دی‌ماه ١٣٩٨ در مقایسه با ماه قبل (آذرماه) ۱.۵ واحد درصد کاهش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» با کاهش ۴ واحد درصدی به ۲۴ درصد و گروه «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» با کاهش ٠.٣ واحد درصدی به ٢٧.٤ درصد رسیده است.

بررسی تورم ماهانه در بین بخش‌های مختلف نشان می‌دهد که در دی‌ماه امسال تورم بخش حمل‌و‌نقل کشور در بخش غیرخوراکی‌ها، بیش از سایر خدمات بوده است. تورم ماهانه بخش حمل‌و‌نقل کشور در دی‌ماه رقم ۳ درصد را به ثبت رساند. تورم بخش حمل‌و‌نقل در دی‌ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۵۱.۷ درصد اعلام شده است. پس از سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین، بخش حمل‌و‌نقل (انواع اتومبیل سواری) بیشترین تورم را در بین بخش‌های مختلف اقتصادی به خود اختصاص داده است. تورم در بخش حمل‌و‌نقل پس از این اتفاق به ۱۷.۷ درصد رسیده است.

تورم مواد غذایی
در گروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «میوه و خشکبار» (انار، موز و هندوانه) است. در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» گروه «حمل ونقل» (انواع اتومبیل سواری) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند. همچنین گروه «سبزیجات» (گوجه فرنگی) و گروه «گوشت قرمز، سفید و فراورده آن‌ها» (گوشت گاو، گوشت گوسفند) نسبت به ماه قبل، کاهش قیمت داشته است.
 
گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که تورم سالانه گروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» در دی‌ماه امسال به ۵۲.۴ درصد رسیده است. بیشترین گرانی مواد غذایی در این مدت مربوط به ماهی‌ها با تورم ۷۱ درصدی است. همچنین در یک سال اخیر گوشت قرمز و سفید و فراورده‌های آن‌ها ۶۹.۹ درصد، سبزیجات (سبزی‌ها و حبوبات) ۶۸.۴ درصد، چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب‌میوه ۶۰ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها ۳۶.۲ درصد، میوه و خشکبار، ۴۶.۹ درصد و نان و غلات ۳۳.۵ درصد گران‌تر
شده‌اند.

تورم مسکن کمتر از تورم کشوری
در بخش غیر خوراکی‌ها، مبلمان و لوازم خانگی با تورم ۵۸ درصدی، بیشترین رشد قیمت را داشته است. همچنین مسکن نیز تورم ۲۳.۱ درصدی را تجربه کرده است. مسئله‌ای که نشان می‌دهد تورم این بخش کمتر از تورم کشور است و در واقع بازدهی سرمایه‌گذاری در بخش مسکن به کمتر از نرخ تورم رسیده است. این رقم به خوبی می‌تواند توضیح‌دهنده چرایی رکود بازار مسکن در ماه‌های اخیر باشد.

شاخص فلاکت
شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را نشان می‌دهد. اما چطور به دست می‌آید؟ به طور معمول برای به دست آوردن شاخص فلاکت، نرخ بیکاری و نرخ تورم را با هم جمع می‌کنند. به عنوان مثال نرخ بیکاری در سال ۹۲ عدد ۱۰.۴ درصد و نرخ تورم ۳۴.۷ درصد بود. شاخص فلاکت هم بر همین اساس به ۴۵.۱ درصد رسیده بود. با توجه به اینکه نرخ بیکاری کشور در پاییز امسال ۱۰.۶ درصد اعلام شده بود، جمع این عدد با نرخ تورم دی‌ماه نشان می‌دهد که شاخص فلاکت در پایان این‌ماه به رقم ۴۹.۲ درصد رسیده است.
 
این شاخص در شهریور‌ماه امسال ۵۳.۱ درصد بوده است. این ارقام نشان می‌دهد که شاخص فلاکت در کشور در حال کاهش است. بالاترین شاخص فلاکت در ایران به سال ۱۳۷۴ مربوط می‌شود، زیرا در آن سال نرخ تورم به ۴۹.۴ درصد و نرخ بیکاری به ۱۰ درصد رسید؛ بنابراین شاخص فلاکت در سال ۱۳۷۴ بالغ بر ۵۹.۴ درصد بود. براساس تحقیق ابوالقاسم گل‌خندان، یک درصد افزایش در شاخص فلاکت، امید به زندگی را در بلند‌مدت ۲۷/. درصد کاهش می‌دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->