پیش‌بینی بورس شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ مأموریت به سازمان برنامه و بودجه برای تعیین تکلیف موضوع کالابرگ الکترونیک ویدئو | مجوز فروش ارز حاصل از صادرات در تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا صادر شد کارت‌های سوخت اضطرار جایگاه‌ها محدودیت ۶ هزار لیتر روزانه دارد ویدئو | مستقیم از مزرعه به سفره؛ طرحی برای حذف واسطه‌ها و کاهش قیمت‌ها امروز گل زعفران چقدر قیمت دارد؟ (۹ آبان ۱۴۰۴)‌ سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
فرود آرام تورم

کاهش نرخ تورم و نرخ بیکاری باعث افت شاخص فلاکت شد

  • کد خبر: ۱۵۵۴۳
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۸
کاهش نرخ تورم و نرخ بیکاری باعث افت شاخص فلاکت شد
مرکز آمار کشور نرخ تورم سالیانه دی‌ماه را ۳۸.۶ درصد اعلام کرد که نسبت به ماه قبل (آذرماه) ۱.۴ درصد کم شده است.
جزایری - نرخ تورم سالیانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری در مقایسه با دوره مشابه سال قبل از آن است. نرخ تورم سالیانه برای خانوار‌های شهری ۳۸ درصد و برای خانوار‌های روستایی ۴۲.۲ درصد است که نسبت به ماه قبل به ترتیب ۱.۳ درصد و ۱.۶ درصد کاهش داشته است. نرخ تورم نقطه‌ای در دی‌ماه ١٣٩٨ به عدد ۲۶.۳ درصد رسیده است. نرخ تورم نقطه‌ای دی‌ماه ١٣٩٨ در مقایسه با ماه قبل (آذرماه) ۱.۵ واحد درصد کاهش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» با کاهش ۴ واحد درصدی به ۲۴ درصد و گروه «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» با کاهش ٠.٣ واحد درصدی به ٢٧.٤ درصد رسیده است.

بررسی تورم ماهانه در بین بخش‌های مختلف نشان می‌دهد که در دی‌ماه امسال تورم بخش حمل‌و‌نقل کشور در بخش غیرخوراکی‌ها، بیش از سایر خدمات بوده است. تورم ماهانه بخش حمل‌و‌نقل کشور در دی‌ماه رقم ۳ درصد را به ثبت رساند. تورم بخش حمل‌و‌نقل در دی‌ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۵۱.۷ درصد اعلام شده است. پس از سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین، بخش حمل‌و‌نقل (انواع اتومبیل سواری) بیشترین تورم را در بین بخش‌های مختلف اقتصادی به خود اختصاص داده است. تورم در بخش حمل‌و‌نقل پس از این اتفاق به ۱۷.۷ درصد رسیده است.

تورم مواد غذایی
در گروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «میوه و خشکبار» (انار، موز و هندوانه) است. در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» گروه «حمل ونقل» (انواع اتومبیل سواری) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند. همچنین گروه «سبزیجات» (گوجه فرنگی) و گروه «گوشت قرمز، سفید و فراورده آن‌ها» (گوشت گاو، گوشت گوسفند) نسبت به ماه قبل، کاهش قیمت داشته است.
 
گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که تورم سالانه گروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» در دی‌ماه امسال به ۵۲.۴ درصد رسیده است. بیشترین گرانی مواد غذایی در این مدت مربوط به ماهی‌ها با تورم ۷۱ درصدی است. همچنین در یک سال اخیر گوشت قرمز و سفید و فراورده‌های آن‌ها ۶۹.۹ درصد، سبزیجات (سبزی‌ها و حبوبات) ۶۸.۴ درصد، چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب‌میوه ۶۰ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها ۳۶.۲ درصد، میوه و خشکبار، ۴۶.۹ درصد و نان و غلات ۳۳.۵ درصد گران‌تر
شده‌اند.

تورم مسکن کمتر از تورم کشوری
در بخش غیر خوراکی‌ها، مبلمان و لوازم خانگی با تورم ۵۸ درصدی، بیشترین رشد قیمت را داشته است. همچنین مسکن نیز تورم ۲۳.۱ درصدی را تجربه کرده است. مسئله‌ای که نشان می‌دهد تورم این بخش کمتر از تورم کشور است و در واقع بازدهی سرمایه‌گذاری در بخش مسکن به کمتر از نرخ تورم رسیده است. این رقم به خوبی می‌تواند توضیح‌دهنده چرایی رکود بازار مسکن در ماه‌های اخیر باشد.

شاخص فلاکت
شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را نشان می‌دهد. اما چطور به دست می‌آید؟ به طور معمول برای به دست آوردن شاخص فلاکت، نرخ بیکاری و نرخ تورم را با هم جمع می‌کنند. به عنوان مثال نرخ بیکاری در سال ۹۲ عدد ۱۰.۴ درصد و نرخ تورم ۳۴.۷ درصد بود. شاخص فلاکت هم بر همین اساس به ۴۵.۱ درصد رسیده بود. با توجه به اینکه نرخ بیکاری کشور در پاییز امسال ۱۰.۶ درصد اعلام شده بود، جمع این عدد با نرخ تورم دی‌ماه نشان می‌دهد که شاخص فلاکت در پایان این‌ماه به رقم ۴۹.۲ درصد رسیده است.
 
این شاخص در شهریور‌ماه امسال ۵۳.۱ درصد بوده است. این ارقام نشان می‌دهد که شاخص فلاکت در کشور در حال کاهش است. بالاترین شاخص فلاکت در ایران به سال ۱۳۷۴ مربوط می‌شود، زیرا در آن سال نرخ تورم به ۴۹.۴ درصد و نرخ بیکاری به ۱۰ درصد رسید؛ بنابراین شاخص فلاکت در سال ۱۳۷۴ بالغ بر ۵۹.۴ درصد بود. براساس تحقیق ابوالقاسم گل‌خندان، یک درصد افزایش در شاخص فلاکت، امید به زندگی را در بلند‌مدت ۲۷/. درصد کاهش می‌دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->